Доказ да је кафа отров-црно на бело!

Kao i vecina drugih stvari, i kafa ima svoje dobre i svoje lose strane. Sve je stetno u neumerenim kolicinama. Cak i kiseonik, bez koga ne bismo mogli da zivimo, istovremeno sluzi kao neka vrsta otrova za nase celije, verovali ili ne.

Samo me uzasno iritira kad neko napravi temu u kojoj nesto nazove dokazom, a taj dokaz na kraju bude obican youtube klip.

Tetka ima 70 godina pije svakog dana po 4-6 kafa već 50 god.znači li to da je tetka već otrovno mrtva:)

Генетика, сине!

- - - - - - - - - -

Pa dobro mora se od nečega umreti...

А што не почнеш да се дрогираш или да једеш мишомор ако ћеш већ да умреш? :)

Дакле, кафа је отровна и зато је ја не пијем! И никад нећу да почнем!

A ja bas juce procitah da se konzumiranjem kafe ostri razum, a i jezik.
I sta kazes, ti ne pijes kafu? Kod nas se konzumira malo kafe.
Najvise kafe piju Skandinavci ( Finska je prva) a to je u proseku 5 solja dnevno po glavi stanovnika , sto ce reci
da odrastao covek pije tamo i deset solja dnevno. Zatim dolaze Nemci ( kafa se u Nemackoj merena u litrim konzumira vise od piva),
a tu su i Ameri i Britanci. Na Jugu Evrope kafa se manje pije.
Kafa je zdrava ili nezdrava kao i caj.

Ја се не слажем, наравно да је нереално поставити овде резултате некаквих биохемијских анализа али је доктор све лепо објаснио.
A sto nam ne prepricas, ja nikada ne otvaram ove youtube klipove. Meni je diskusija koja podje u pravcu ja tebi youtube klip, ti meni link totalno besmislena i ubija svaki dijalog
i diskusiju.

ОК, укратко биљка кафа је толико отровна да временом корен ове биљке убија сам себе тј. суши се а пржена кафа је још гора и нездравија. Човек је лепо описао које све штетне последице кафа има на организам.

Pa dobro sta je opisao? Je l' rekao kako ona to tako stetno deluje? Sta si ti izvukao iz svega sto je on rekao (osim da koren biljke ubije sam sebe)?

Mene muž zeza da sam se primila kao penzija 25-og, ali ja posle ovoga ne pijem kafu.
Nisam je nešto pila ni pre, možda po jednu ujutru, i to ne svakog jutra, ali sad više ni to neću.
Ovom doktoru verujem, nije ovo neki šarlatan, već stručnjak koji radi u Batutu, koga pozivaju da drži predavanja po celoj Srbiji i po celom svetu.

I ne pada mi na pamet da prepričavam sadržaj klipa, koga zanima neka odgleda. :)

Mene muž zeza da sam se primila kao penzija 25-og, ali ja posle ovoga ne pijem kafu.
Nisam je nešto pila ni pre, možda po jednu ujutru, i to ne svakog jutra, ali sad više ni to neću.
Ovom doktoru verujem, nije ovo neki šarlatan, već stručnjak koji radi u Batutu, koga pozivaju da drži predavanja po celoj Srbiji i po celom svetu.

I ne pada mi na pamet da prepričavam sadržaj klipa, koga zanima neka odgleda. :)

Па пази, ја кафу никад у животу нисам пио, одувек ми је некако била одвратна, бљутава и на изглед, смрди и уопште није привлачна. Али сам намеравао да почнем кад-тад! Али после овог снимка сам се зарекао-НИКАДА!!!

Ta kafa je ko pivo, prvo je odvratno a pose nekog vremena se naviknes i bude kull
Pivo vise nepijem a kafu sam samo probo al iskreno neznam sto ljudi piju ta sranja uopste ako imas problem sa razbudjivanjem hadan tus resi instant, ako si u kaficu naruci limunadu jedino imas problem ako oces da ti gledaju u solju
Sto se piva tice glupost ako vec moras da se napijes drmni 2-3 tekile i problem resen a ne ovako u WC na svakih 15 20 min

I ne treba da ga prepricavas, mozda samo da nam kazes sta je i gde je taj Batut:zcepanje:
Nadam se da nije u Etiopijui, to bi bilo isto kao kada bi u Ceskoj ili Bavarskoj lupetao kako je pivo stetno ili u pokrajini Bordo kako
svi umiru od crvenog vina.:zcepanje:

I ne treba da ga prepricavas, mozda samo da nam kazes sta je i gde je taj Batut:zcepanje:
Nadam se da nije u Etiopijui, to bi bilo isto kao kada bi u Ceskoj ili Bavarskoj lupetao kako je pivo stetno ili u pokrajini Bordo kako
svi umiru od crvenog vina.:zcepanje:

Institut za javno zdravlje Dr Milan Jovanović Batut,
Dr Subotića starijeg 5, 11000 Beograd, Savski Venac
Telefon: 011/268-4566, 268-6155, Faks: 011/268-5735
www.batut.org.rs - batut@org.rs

Iskreno, mene bi bilo sramota da pitam ovako nešto...

A šta će ko da pije, jede, puši... njegova je lična odluka. Ne kritikujem i ne komentarišem. Ja za sebe sama odlučujem, neka svako drugi za sebe odlučuje. ;)

[TD="align: center"]

[/TD]

Institut za javno zdravlje Dr Milan Jovanović Batut,
Dr Subotića starijeg 5, 11000 Beograd, Savski Venac
Telefon: 011/268-4566, 268-6155, Faks: 011/268-5735
www.batut.org.rs - batut@org.rs

Iskreno, mene bi bilo sramota da pitam ovako nešto...

A šta će ko da pije, jede, puši... njegova je lična odluka. Ne kritikujem i ne komentarišem. Ja za sebe sama odlučujem, neka svako drugi za sebe odlučuje. ;)

[TD="align: center"]

[/TD]
Mene nije nista sramota:zcepanje:
Mislila sam da je neki grad , recimo u Mongoliji, podseca na Ulan Bator.
Zasto bih ja morala da znam sta je i ko je Batut?

Back