Dok građani protestuju, Vučić, Brnabić i Mali na "branču"

Можда у његовим речима има и истине, иако је Љубиша Петковић, бивши потпредседник Српске радикалне странке и дугогодишњи посланик, у књизи “Хашке муке” објавио битно другачије чињенице о судбини породице Вучић.

Вучићева породица 1941. у Бугојну се изјашњавала као римокатолици

– Нико из породице Вучић није страдао у Јасеновцу. Поседујем документ од 19. септембраа 1941. из кога се види да су се Вучићи изјашњавали као римокатоличка породица. Породица Кадијевић, Лукић, Праљак и Вучић прешле су из православне у римокатоличку веру септембра 1941. Глава породице је био Анђелко Вучић, Александров деда.
...sramota bi bila da uopće u navedenim historijskim okolnostima spominješ ovaj slučaj koji nije usamljen...a što se tiće jasenovca to je dosta eksponiran zločin kao što i zaslužuje međutim alosno je da u srbiji vrlo malo ljudi zna za monstruozni zločin u drakuliću pokraj banja luke ili u prkosu na baniji gdje su mjesta strašnog genocida u kojem su stradali žene, djeca i nemoćni...

...sramota bi bila da uopće u navedenim historijskim okolnostima spominješ ovaj slučaj koji nije usamljen...a što se tiće jasenovca to je dosta eksponiran zločin kao što i zaslužuje međutim alosno je da u srbiji vrlo malo ljudi zna za monstruozni zločin u drakuliću pokraj banja luke ili u prkosu na baniji gdje su mjesta strašnog genocida u kojem su stradali žene, djeca i nemoćni...
Ne pominjem ga ja već bivši partijski drug dotičnog.

Istog onog dotičnog koji je ovde decenijama određivao ko je izdajnik a ko ne, ko je Srbin a ko ne.

Zaboravio si da pomeneš i zločin u obližnjim Vulinima. Znam ja sve te priče i te kako dobro.

Back