Dojenje i pumpica

• Začetnik teme Začetnik teme zahn
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jos nisam stavljala u frizider,jer mislim da nema potrebe kad sam sa njom 24 h,ali cu morati kasnije.Sada odmah cim ispumpam mleko dam joj da pojede,i visak odmah bacim.Hranim je na svaka od 2-4 sata,a nekad pojede samo 40 ml,jel to malo?Najvise sto je pojela za jedan obrok bilo je 80ml.

Pozdrav

nema pravila koliko bebica pojede,jako su individualno...moj je uvek jeo,i dan danas jede manje nego što je propisano za njegov uzrast i napreduje bez problema...oni osećaju najbolje koliko treba da pojedu...

I ja sam imala veliki problem sa dojenjem jer mi ti kanali nisu bili kako treba,a bebe je prvo imala zuticu pa je stalno spavala i nije imala snage da sisa,a kasnije se non stop uspavljivao na sisi pa sam izgubila mleko.Pumpice su super stvar i dosta pomazu.Meni nije,jer nije bilo sta da se ispumpa,ali zenama koje imaju dosta mleka spasavaju glavu.Najvaznije ti je da ga dojis svaka 2,5-3 sata pogotovo sto malo jede i da redovno praznis dojke da bi imala kontinuiranu prizvodnju mleka i naravno da nebi dobila mastitis jer dojke se za cas upale.Ja sam zivi svedok.Ni manje mleka ni vise komplikacija:(.

Evo i ja da se pridružim temi. Ja sam se pre 4 nedelje porodila carskim rezom. Mleko nisam ni imala posebno, nešto vrlo malo, a beba je jako velika pa je dohranjujem. Svaki put pre dohrane ja je ipak stavim da sisa ali on veoma slabo vuče i posle samo guta vazduh i boli ga stomak.

Jako bih volela da ga dojim, tj da imam više mleka. Znam i to da je najbolje da on što više sisa kako bi se i mleko više stvaralo, ali on je jako lenj i verovatno zna da će mu pravi obrok tek doći na flašici.

Pokušala sam i Avent pumpicom da izmlazavam mleko ali je to uvek bilo po 20ml.

A imam i pitanje za one koje koriste ovu pumpicu...da li se odmah stvori vakum kad počnete da pumpate i posle koliko vremena odprilike krene mleko. Meni veoma često neće pumpica da povuče bradavice, pa na kraj i neizmlazam ništa... Ili ja ne umem da je koristim.

Back