Догодине у Призрену!

Alter_Ego_

Stara legenda
Banovan
Poruka
90.583
Јевреји из расејања моле се фразом "Догодине у Јерусалиму", а ово је фраза која се често пева на крају Седер Пасхе.

Ова порука уједињује Јевреје као народ.

Сматрам да би порука "Догодине у Призрену" ујединила Србе као народ.

Зато, кренимо од себе. Поздрављајмо се са "Догодине у Призрену".

Свуда и на сваком месту.

Па и на Крстарица форуму.

Хаштаг #догодинеупризрену

index.jpg

Јевреји из расејања моле се фразом "Догодине у Јерусалиму", а ово је фраза која се често пева на крају Седер Пасхе.

Свуда и на сваком месту.

Takve poruke nisu u skladu sa principima Partnerstva za Mir , niti su u skladu sa evrointegracijama a pogotovo sa interesima Amerike i NATO -a , zato ćeš kao stari natofelacista biti kritikovan na sastanku te udruge.

Догодине у Призрену, Тихи.

Ако заборавим тебе, Јерусалиме, нека ме заборави десница моја. Нек` се прилијепи језик мој за грло моје, ако те не споменем, ако не истакнем Јерусалим за почетак весеља мога.“ Псалам 136. Давидов

ДОГОДИНЕ У ПРИЗРЕНУ

Свуда и на сваком месту.

Da da, tako moj kolega vozi auto sa nalepnicom dogodine u Prizrenu a neki dan u Raču po komandi da maše Erdoganu.

Da se upišaš od smeha!

тако ти је и дедо под.ебав`о, па те однеше у пеленама одавдје
---------------------
#догодинеупризрену :kpozdrav:

Догодине у Призрену, missortr.

Да не бих затрпавао тему, нећу више да отпоздрављам са "Догодине у Призрену".

Сви остали сматрајте да сам Вам упутио поздрав.

Urbana legenda ili djelomična istina. Točno je da od oko 1500. godine istočnoeuropski Židovi imaju taj privitak, nerijetko, u svojim molitvama.

No, koliko znam- niti su ga oni imali prije, recimo, 900 ili 1200., a nisu ga imali ni brojni Židovi u Španjolskoj, Turskoj, Egiptu, Iraku, Iranu, Libiji, ...

Stoga se često prezentira bajka kako su, eto, Židovi bili svom dušom odani ideji povratka u svoju zemlju, pa se, eto, to ostvarilo.

No- radi se o bajci.

Većini Židova, odkad su uvelike raseljeni u 1. st.n.e, nije padalo na pamet da se vraćaju u Palestinu/Izrael. Njima je bilo dobro i navikli su se na život gdje već jesu bili. Tek u težim vremenima društvenih potresa na istoku Europe, javlja se- i to samo manjim dijelom- taj privitak molitve.

Još jedna ilustracija kako se povijest pretvara u sabrana djela braće Grimm...:kafa:

Back