Dogodilo se 3. oktobra

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
396.460
1901. Osnovana je prva izdavačka kuća, The Victor Talking Machine Company, koja se kasnije spaja sa Radio Corporation of America i postaje RCA-Victor.

1945. Elvis Presli je prvi put javno nastupio na takmičenju talenata na Mississippi Alabama Dairy Show-u pevajući pesmu Old Shep. Elvis je tada imao 10 godina i završio je na drugom mestu.

1958. Turneja Biggest Show Of Stars je započela u Masačusetsu. Nastupili su Buddy Holly, Frankie Avalon, Bobby Darin, Olympics, Dion & The Belmonts, Bobby Freeman, Elegants, Jimmy Clanton, Danleers, Duane Eddy, Clyde McPhatter i Coasters.

1964. Prvi istoimeni album grupe The Animals, na kojem se nalazi pesma The House of The Rising Sun, našao se na top-listama albuma.

1966. The Zombies objavljuju album ”She’s Not There“ u SAD.

1967. Umro je američki pesnik Vudi Gatri. Njegova pesma This Land Is Your Land se redovno peva u američkim školama.

1975. Grupa The Who je objavila svoj sedmi studijski album ”The Who by Numbers”. Na njemu se nalaze pesme Squeeze Box i Slip Kid.

1980. Bend The Police je objavio svoj treći album ”Zenyatta Mondatta“. Na njemu se nalaze pesme Don't Stand So Close to Me, Canary in a Coalmine i De Do Do Do, De Da Da Da.

1981. Rod Stjuart dovodi specijalnu gošću Tinu Tarner da mu se pridruži u pesmi Hot Legs tokom njegovog nastupa u emisiji Saturday Night Live.

1982. Grandmaster Flash and the Furious Five je objavio svoj debitantski studijski album ”The Message“. Na njemu se nalaze singlovi It's Nasty, Scorpio i The Message.

1988. Kit Ričards je objavio svoj debitantski solo album ”Talk Is Cheap“. Na njemu se nalaze singlovi Take It So Hard, You Don't Move Me, Struggle, Make No Mistake i I Could Have Stand You Up.

1999. Tom Džons je na prvom mestu britanske liste albuma sa albumom ”Reload”.

2004. Džos Ston je sa svojim drugim albumom ”Mind Body & Soul” na vrhu britanske liste albuma, postavši tako najmlađa pevačica na broju jedan.

2006. Bek je objavio svoj deseti studijski album ”The Information“. Sadrži singlove Nausea, Cellphone's Dead i Think I'm in Love.

2019. Lijam Galager je na prvom mestu u Velikoj Britaniji sa svojim drugim albumom ”Why Me? Why Not”. Singl Shockwave je u međuvremenu postao najprodavaniji singl 2019. u Britaniji.

Back