dogo argentino izujedao desetogodišnju devojčicu

Evo...
Upravo se ovde završila scena sa "kerovima". (tj. njihovim gazdama - kretenčinama)
Kretenčine koje se skupljaju u školskom dvorištu sa njihovim pitovima, prvo su počeli da dobacuju jednom starijem čoveku koji je sa sobom vodio jedno kuče, jer je čika malo popio i ide i peva. Onda su njihovi pitovi pritrčali ogradi i počeli da laju na psa a naravno i on na njih, na šta je deda povikao da oteraju te ljudoždere od ograde.
Onda je jedan kreten otvorio kapiju drvorišta i oba pita su istrčala na ulicu i počela da se kolju sa onim psom. Deda je pustio povodac pas je pobego a on je počeo da se dere, psuje i traži da mu sad nađu kera. Onda su Šone i Matke pozvali svoje pitove u dvorište i izašli njih dvojica da se obračunaju sa dedom.

Slično se desilo u mom kraju pre nekoliko godina. Isto su kreteni prozivali penzionera sa malim psom, a oni sa pitom. I na kraju pustili pita, a penzioner... voji i lepo izvadio pištolj i roknuo pita. Onda pitao da li i njih treba. kako su se ućutali heroji. naravno, policije je njega pokupila kasnije, ali baš ga zabole u tim godinama.

Evo...
Upravo se ovde završila scena sa "kerovima". (tj. njihovim gazdama - kretenčinama)
Kretenčine koje se skupljaju u školskom dvorištu sa njihovim pitovima, prvo su počeli da dobacuju jednom starijem čoveku koji je sa sobom vodio jedno kuče, jer je čika malo popio i ide i peva. Onda su njihovi pitovi pritrčali ogradi i počeli da laju na psa a naravno i on na njih, na šta je deda povikao da oteraju te ljudoždere od ograde.
Onda je jedan kreten otvorio kapiju drvorišta i oba pita su istrčala na ulicu i počela da se kolju sa onim psom. Deda je pustio povodac pas je pobego a on je počeo da se dere, psuje i traži da mu sad nađu kera. Onda su Šone i Matke pozvali svoje pitove u dvorište i izašli njih dvojica da se obračunaju sa dedom.

fin vam taj Beograd :)))))

Неписмени новинари.
Баш сам помислио, откуд дога, пас мирне нарави :)

Дого - пас, раса аргентински пас.

Веће фирме са магацинима набаве псе којима се уопште не баве, пусте их да лутају у двориштим или их тако држе у необезбеђеним боксевима.
Обично тако држа два-три опасна пса који им служе за обезбеђење објекта, то су несавесни власници паса, које озбиљно треба казнити.
Одрати од казне власнике таквих паса за угрожавање безбедности. Да му затворе сервис на 3 месеца, размислио би по поновном отварању колико би се бахатио.

Неписмени новинари.
Баш сам помислио, откуд дога, пас мирне нарави :)

Дого - пас, раса аргентински пас.

Веће фирме са магацинима набаве псе којима се уопште не баве, пусте их да лутају у двориштим или их тако држе у необезбеђеним боксевима.
Обично тако држа два-три опасна пса који им служе за обезбеђење објекта, то су несавесни власници паса, које озбиљно треба казнити.
Одрати од казне власнике таквих паса за угрожавање безбедности. Да му затворе сервис на 3 месеца, размислио би по поновном отварању колико би се бахатио.

I onda opet dođemo na isto...

И на крају, ко је крив? Да успављујемо псе, њихове неодговорне газде...или?

Gazde kažnjavati. Jer u najvećem slučaju su oni krivci. Mislim da ima više slučaja gde se o povredama od pasa radi o vlasničkim psima nego o lutalicama. Eto tipičnog primera od sinoć ovde u kraju. 2 kretena su svoje pse, pustila na čoveka koji je šetao psa na povodcu.
A pse lutalice, ako treba i uspavljivati, mesto što ih sakate ludaci.
Da ti iskreno kažem, mislim da više od 50% tih kerova koje navodno vode u azil, završi na deponiji u Vinči. Pa eto radosti za mrzitelje pasa.

Gazde kažnjavati. Jer u najvećem slučaju su oni krivci. Mislim da ima više slučaja gde se o povredama od pasa radi o vlasničkim psima nego o lutalicama. Eto tipičnog primera od sinoć ovde u kraju. 2 kretena su svoje pse, pustila na čoveka koji je šetao psa na povodcu.
A pse lutalice, ako treba i uspavljivati, mesto što ih sakate ludaci.
Da ti iskreno kažem, mislim da više od 50% tih kerova koje navodno vode u azil, završi na deponiji u Vinči. Pa eto radosti za mrzitelje pasa.

Слажем се да треба газде кажњавати. Мене је из чиста мира ујео ротвајлер за бутину. Стојао сам са кумом ( његов пас, значи познаје ме ), пас се нешто лоше истриповао и ћапио ме за бутину. Добро ме је отворио очњаком, сва срећа па није стигао да напуни уста јер сам се мало инстиктивно измакао.
Не можеш животињу да кривиш, једино будалу која га не зауздава.

Inače Dogo argentino je zahebana rasa. Čitao sam o jednom koji je uspeo da najuri pumu...

Samo to govori koliko je opasna rasa u pitanju...

За људе јесу захебани. Имају главу сличну пит булу а тежи су 15кг. Пуму је најурио јер је она ипак мачка средње величине а глат би исцепала две доге. Само што не зна да може. :lol:

За људе јесу захебани. Имају главу сличну пит булу а тежи су 15кг. Пуму је најурио јер је она ипак мачка средње величине а глат би исцепала две доге. Само што не зна да може. :lol:

Ne kažem ništa protiv pume, nego u korist mudima tog psa.

Ne kažem ništa protiv pume, nego u korist mudima tog psa.

To mu i jeste namena, lov na pume. Kad krenu u lov, gaučosi nose samo nož i vode svoje argenstinske pse. Inače su psi nastali ukrštanjem autohtone rase kordobskog borca sa nekoliko drugih rasa, buldogom, bulterijerom... veruje se da ima udela i irski vučji hrt kao i neka od doga.

To mu i jeste namena, lov na pume. Kad krenu u lov, gaučosi nose samo nož i vode svoje argenstinske pse. Inače su psi nastali ukrštanjem autohtone rase kordobskog borca sa nekoliko drugih rasa, buldogom, bulterijerom... veruje se da ima udela i irski vučji hrt kao i neka od doga.

Cisto sumnjam da bi neko zdrave pameti isao samo sa nozem na pumu. Puma je zajebana, ne kolje odmah coveka vec napada lice, kopa oci, masakrira... Znaci, lovac ce je ubiti vatrenim oruzjem ili je obrao bostan. Ako dodje do noza onda je vec kasno.

Слажем се да треба газде кажњавати. Мене је из чиста мира ујео ротвајлер за бутину. Стојао сам са кумом ( његов пас, значи познаје ме ), пас се нешто лоше истриповао и ћапио ме за бутину. Добро ме је отворио очњаком, сва срећа па није стигао да напуни уста јер сам се мало инстиктивно измакао.
Не можеш животињу да кривиш, једино будалу која га не зауздава.

Gazda je napaljena budala a zivotinja je naprosto opasna. Ne shvatam zasto vlasnici pasa insistiraju na garanciji valjanog vaspitanja kada je istu nemoguce dati.
Zakon kaze - ziva opasna stvar i ne pravi razliku izmedju divljih zivotinja i onih koje sluze za zabavu.
Ne vidim nikakvu razliku izmedju te doge i pominjane pume - divlja, zubata, kandzasta zivotinja cije reakcije nisu programirane unapred i bas niko ne moze jemciti sta je doga od par desetina kila htela a sta je ispalo na kraju.
Razumem da je neko ljubitelj pasa...i meni je slatko mladunce grizlija pa nemam nameru da tvrdim kako sve zavisi od vaspitanja pa ako imam srece da ne ujede prolaznika medved je vaspitan a ako nekome odvali ruku u prolazu onda sam ja kriva za rdjavo ophodjenje i ispoljavanje agresije prema mecetu koje izvorno ima blanko karakter.

Back