dodvoravanje uspesnima

• Začetnik teme Začetnik teme prsho
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
radite li to i zasto
i ismevate li neuspesne

Ne dodvoravam se jer nemam kome, a ni zašto. Ako i poznajem neke uspešne ljude, to su likovi koje znam iz detinjstva pa je malo smešno da se sad kao nešto dodvoravam drugovima, nije ta vrsta odnosa u pitanju... A par puta kad sam slučajno upoznale neke face koje poštujem bilo me je iskreno blam da ih smaram... Ali da mi život ili posao zavise od dodvoravanja radila bih to, ako treba. Nisam ponosna po cenu da nemam grejanje u stanu.

A ovo za ismevanje neuspešnih - uopšte ne razmišljam u tom pravcu.

Ne dodvoravam se jer nemam kome, a ni zašto. Ako i poznajem neke uspešne ljude, to su likovi koje znam iz detinjstva pa je malo smešno da se sad kao nešto dodvoravam drugovima, nije ta vrsta odnosa u pitanju... A par puta kad sam slučajno upoznale neke face koje poštujem bilo me je iskreno blam da ih smaram... Ali da mi život ili posao zavise od dodvoravanja radila bih to, ako treba. Nisam ponosna po cenu da nemam grejanje u stanu.

A ovo za ismevanje neuspešnih - uopšte ne razmišljam u tom pravcu.

Ne moze samo kad nuzda natera nije iskreno
A trebalo bi da razmotris taj pravac zabavno je I dize ego

Ne dodvoravam se (smatram to nedostojanstvenim), niti volim da se neko meni dodvorava (sta vise, kad primetim da neko to radi, svi njegovi kvaliteti bivaju od sekundarnog znacja)..volim i cenim iskrene odnose, bez obzira na status, uspeh blalala...
Ne ismevam nikoga, niti mi smetaju uspesni, ali ne volim ljude koji do svog uspeha dodju na sumnjiv nacin, kradjom, unizavanjem drugih i sl. Tu mi je tolerancija nulta...

Poslednja izmena:
ne bih volela da ismevam neuspešne mada ni janisam uspešna al imam sad sreće, i šta je tačno uspešan
dodvoravam se al poluuspešno, ali ne znam ne ide mi za sada, ne prija mi dodvoravanje ali sam promenljiva pa se ne zna
ljudi se plaše da ne budu gladni ili da im je hladno i zato to rade, ko se toga ne plaši ne mora, ili već neke takve situacije

- - - - - - - - - -

al recimo bila sam blizu nekih uspešnih javnih, gotivci su, mogla sam možda nešto, a ja ništa, pa i to je bzvz, ne da im se dodvoravam nego eto ko ljudi, to ljudi rade

- - - - - - - - - -

al uspešno se dodvoravati nije lako, tu se stvori simbioza i onda je ok??? ne možeš se napamet dodvoravati

Istina je da se ljudi " dodvoravaju uspesnima" po nekim merilima sredine
stekao sam utisak da vecina to ne radi svesno, vec mehanicki po sablonu sredine
i u zavisnosti sta je za njih uspeh...
Po mom misljenju uspesni u bilo kom domenu su uspesni za sebe i treba ih postovati,
ali ne vidim dobar razlog, da im se bilo ko dodvora, ja za tim nemam potrebu.
A potrebe su razlicite i obicno pocinju od ocekivanja da budu zapamceni od
strane "uspesnih"....

radite li to i zasto
i ismevate li neuspesne

Ne, jer radim na sebi. Znam sta znaci mukom doci do zeljenog cilja. Postujem takve ljude i nastojim biti i sama okruzena uspesnim personama.
No, treba napraviti distinkciju stvarno uspesnih od onih koji se deklarsu da su uspesni pa nam to plasiraju. Dakle, ne mogu reci da je neka doticna starleta do juce anonmina uspesna jer nema nikakve determinante na osnovu kojih ja mogu da kazem da ona to jeste. Ako je ona u svojim ocima velika, to ne znaci da treba siliti druge da to i prihvate. za mene su one samo go sljam i olos iako su medijski prilicno propracene da ne kazem nametnute.
Uspesna osoba je osoba koja je kvalitetna u onome sto sama plasira, da li je u pitanju muzika, moda, ili nesto deseto. Dakle kvalitet iza koga stoji rad, talenat, borba. Jako bitna komponenta prihvatanje i korist drustva od njenog uspeha.

Inace dodvoravanje je refleksija sopstvene neostvarenosti, nesvesnog i svesnog kompleksa, zavisti i ljubomore, sto bih ja nazvala umesto dodvoravanja - rektalni alpinizam.
To su ljudi koji vise vremena provode u tudjem rektumu nego baveci se sopstvenim zivotom.
Zato su neuspesni

Moglo bi da se malcice bolje definise na sta se misli pod "dodvoravanjem" jer nisam siguran da svako ima isto shvatanje iza toga.

Ako za kontekst imamo "dodvoravanje radi sopstvene koristi", onda mnogi to rade ili pokusavaju da cine na neke blago suptilne nacine. Pogotovo primetno u medicini kada se sestrama kupi jafa keks ili rafaelo da njapaju. To se vec svrstava u korupciju, mada to niko nece otvoreno reci, a i oni koji kazu ce da budu mrgudi no1.

Ako za kontekst imamo "dodvoravanje radi ucenja od uspesnijih sa ili bez direktne koristi", onda veoma malo ljudi to zaista cini, a i oni koji poducavaju u tome mogu imati neki svoj licni osecaj zadovoljstva od pametovanja.

Ako za kontekst imamo "dodvoravanje kao crta licnosti, koja ide od jedne do druge uspesne osobe u nadi da se ogrebe", onda postoje i ovakvi ljudi koji ce rado sve da pogaze oko sebe (a pogotovo svoje najblize) samo kako bi uspeli da budu sa poznatijim licnostima oko sebe.

Inace, ne volim dodvoravanje niti volim da se meni neko dodvorava. Volim kada su ljudi direktni i kada otvoreno pokazuju sta zele, sta misle i sta hoce. Na dodvoravanje gledam kao na manjak karaktera, principijalnosti i drzanja do sebe.

radite li to i zasto
i ismevate li neuspesne

Prvo, primetila sam da je veliko pitanje šta i ko je danas "uspešan". Otvorila sam temu o nepismenosti i bezobrazluku misleći na sadašnje globalno stanje gde se vrednuju kao "uspešni" ljudi koji su bukvalno nepismeni, jedva i rečenicu sastave, a "narod" ih gleda kao u Bogove- mislim na "zvezde" rijalitija i pevače turbo-folka.

Sistem vrednosti je totalno poremećen, i mislim da si upravo to pitao, misleći pod "dodvoravanje" - "ulizivanje", poltronstvo i sve one najniže i najneiskrenije kvazi divljenje gde osoba koja se "divi" i deli komplimente onoj plastičnoj starleti koja je "uspela" u životu, a dok je obasipa pozdravima istovremeno je mrzi iz istih razloga iz kojih joj se i "uvlači" (o kojima je Nušić toliko pisao). Paradoksalno.

Što se mene tiče- NE.

Poslednja izmena:
Naravno da se uvlačim, to je jedini nacin za nas neuspešne da pokusamo da dodjemo dp nekog makar prividnog uspeha. Oko mene su uglavnom uspesni ljudi ili oni koji imaju tendenciju da idu ka uspehu i imaju pobednički mentalitet. Mene koriste kao klovna koji ih zasmejava s vremena na vreme, sto ja uspesno koristim da se i ja malo okoristim.

Naravno da se uvlačim, to je jedini nacin za nas neuspešne da pokusamo da dodjemo dp nekog makar prividnog uspeha. Oko mene su uglavnom uspesni ljudi ili oni koji imaju tendenciju da idu ka uspehu i imaju pobednički mentalitet. Mene koriste kao klovna koji ih zasmejava s vremena na vreme, sto ja uspesno koristim da se i ja malo okoristim.

uspeh manje više nego pare posao plata itd

Back