Dođeš, rintaš i ne plate ti ništa

od uvek je tako.
moja drugarica radila kod nekog klinca u dzidzabidzarnici na super lokaciji,
mlatio lovu ko šljive...
i to za platu od 12000 mesečno!!!!
neprijavljena, mora da se stvori kada je pozovu, ako je gužva, npr..ili je koleZinica koja ima intimnije odnose sa vlasnikom
namaže nokte, pa ne može da ih ne pokvari...
kada ga je pitala..do kada će imati tretman, kojim je počastvovana, ladno joj je rekao,
ma pali, nađem ja o'ma novu budalu!!!!!
eto.
zapalila je.
ja sam radila kod privatnika, onih godina, kada su bili retkost dve godine,
bez staža, a kleo se da me je prijavio...
ja nisam ni sumnjala...
užas!
a mojoj sekretarici malo 400 evra, i prijavljena.
malo joj, a ništa ne radi!!!
treba samo da otvori radnju na vreme, da se javlja na tel...
i da bude lepa:lol:
malo!
kaže:roll:

- Pa jednostavno joj preporuči da se informiše kolika je plata jednog kapetana u Vojsci Srbije koji ima radne obaveze prema svakolikim materijalnim sredstvima koja duži i prema čitavoj gomili kako pretpostavljenih tako i potčinjenih vojnih lica sa kojima mora organizovati i obavljati svoje radne zadatke. - I, ako joj to poređenje ne bude dovoljno, mjenjaj :!:

tapetarduda:
Dakle kao i svaka i ova medalja ima dve strane.Moja sestra je za 16000 din poslovođa u samousluzi.Od 18 god staža ima prijavljeno pet.

Ma svi gledaju da što više para uzmu kako god. Jedan moj klinac je pre čini mi se dve godine radio na Lidu, prodavao sladoled Deltin. Bile su paklene vrućine, ceo dan, od ujutru do uveče, na suncu, gužva, i ostalo, da bi se desilo šta. Ekipa koja je trebalo da isplati njega i još dve klinke je NESTALA. Pri tom, niko od njih nije uzimao lovu iz kase i sl. Dinara nisu dobili. Ja sam se tu nešto bacala u nesvest da nađem izvesnog Bucka koji je bio nadležan na Lidu za sladoled, ma sutra malo. Došla sam do finansijskog direktora Delte koji je ladno odvalio:"Gospođo, ja sam finansijski direktor, ja sa tim nemam ništa!"
Elem, pojavila se druga ekipa sa sladoledom isto Deltinim. Prijavio se brat jedne od onih klinki koje su radile sa mojim sinom i uradi šta. Odradio dva udarna dana uzeo ceo pazar (poveća lova) i odneo kući.
Drugi moj klinac je radio u trafici dva meseca.Redovno kada se radio popis "se pojavljivao" manjak. Ti manjkovi su bili tačno onoliki kolike su trebale biti plate njih trojice koji su tu radili. Znači opet ništa.
Danas rade neke druge poslove i Bogu hvala dobijaju pare redovno. Žao mi je što im se to desilo naročito ovom malom koji se na Lidu pekao mesec dana, ali eto. Oni jesu naučeni da rade pošteno, nema laži, nema prevare. Ako zezneš, o.k. nije smak sveta, ali se postavlja pitanje, oni će ga postaviti "Pa ko je ovde lud?"

inagadadavida:
Jos jednom cu , skrenuti paznju, da su u ovoj zemlji svi najbolji fudbalski selektori, najbolji politicari, i naravno najboljji radnici i strucnjaci.........i kao takvi , svi smatraju da je njihovo , bogom dano pravo da dobiju bar 1000 E od zlog poslodavca, i da ovaj pri tom mora da bude jako srecan, sto su , eto , bas oni odlucili da ga udostoje svojim prisustvom na poslu.

Banalnosti, tipa, da li zna da radi, da li je vredan i savestan na poslu???
E, za to treba da se odvoji jos 1000 E.......ona prva hiljadarka je, samo za to da se prevazidje ona narodna :" bolje dzaba sedeti nego dzaba raditi....."

Pisao sam, o tome, kako znam mlade ljude , koji rade volonterski po nekoliko meseci , ne bi li naucili posao, upoznali ljude i okruzenje u bransi kojom se bave, stekli neophodnu rutinu i praksu i naucili sto vise o zanimanju koje su odabrali , pre nego se odluce da osnuju svoj biznis....

Isto vazi i za one koji ne zele , ili ne mogu da rade samostalno.......i tu ima onih pametnih i vrednih, koji ne pitaju prvo "kolika je plata"......vec se trude da uz iskusnije kolege savladaju sve vestine i finese profesije......a onda, kada postanu iskusni i dobri radnici, s punim pravom traze platu koja je realna, i adekvatna njihovom doprinosu firmi i rezultatima rada........

Kada hiljade ljudi koji sede na birou , odbijajuci poslove, shvate, da se placa rad i znanje, a za to je potrebno i iskustvo, onda ce i biti manje nezaposlenih , i bolje produktivnosti, a bolja produktivnost nosi sa sobom i vece plate.............dakle, kada dodjete na razgovor, nemojte da je vase prvo pitanje, =:" kolika je plata ", vec razmislite, sta vi u stvari i koliko znate da radite..........

Sta ti lupetas, leba ti. Uzmi za primer da je propisani minimalac ja jednu radnicu u prodavnici 10 000 din, znaci drzava je odlucila da neko ko kupuje svojoj deci vile u Londonu u Vrednosti od 50 miliona eura , svog radnika treba da plati minimalno 10 000 din. Znas li sta mozes u Srbiji sa 10 000 dinara mesecno. Minimalci su u Srbiji smesni u poredjenju sa tim koliko poslodavni profitiraju. Da to je logika 99% nasih poslodavaca , vi cete da radite za minimalac, crkavate od gladi dok se mi razbacujemo parama. Drazava treba da podogne minimalce, nije u redu da radnici jedva prezivljavaju, da nemaju za lekove, za odcecu da se jedna krpe za hranu dok poslodavci zive ko carevi, imaju vise, deca im izlaze po skupim mestima rasipaju se parama.

Svaka medicinske sestra mog oca koja je dobila bebu imala je bolovanja od 2 godine, i jos je primala platu za to vreme. Dok 99% ostalih polodavaca daju sut kartu pa ko **** i majku i dete nek crknu od gladi.

rudo:
Ma svi gledaju da što više para uzmu kako god. Jedan moj klinac je pre čini mi se dve godine radio na Lidu, prodavao sladoled Deltin. Bile su paklene vrućine, ceo dan, od ujutru do uveče, na suncu, gužva, i ostalo, da bi se desilo šta. Ekipa koja je trebalo da isplati njega i još dve klinke je NESTALA. Pri tom, niko od njih nije uzimao lovu iz kase i sl. Dinara nisu dobili. Ja sam se tu nešto bacala u nesvest da nađem izvesnog Bucka koji je bio nadležan na Lidu za sladoled, ma sutra malo. Došla sam do finansijskog direktora Delte koji je ladno odvalio:"Gospođo, ja sam finansijski direktor, ja sa tim nemam ništa!"
Elem, pojavila se druga ekipa sa sladoledom isto Deltinim. Prijavio se brat jedne od onih klinki koje su radile sa mojim sinom i uradi šta. Odradio dva udarna dana uzeo ceo pazar (poveća lova) i odneo kući.
Drugi moj klinac je radio u trafici dva meseca.Redovno kada se radio popis "se pojavljivao" manjak. Ti manjkovi su bili tačno onoliki kolike su trebale biti plate njih trojice koji su tu radili. Znači opet ništa.
Danas rade neke druge poslove i Bogu hvala dobijaju pare redovno. Žao mi je što im se to desilo naročito ovom malom koji se na Lidu pekao mesec dana, ali eto. Oni jesu naučeni da rade pošteno, nema laži, nema prevare. Ako zezneš, o.k. nije smak sveta, ali se postavlja pitanje, oni će ga postaviti "Pa ko je ovde lud?"
Zar onog prijateljicinog brata nisu posle jurili za pare što je uzeo? :shock: I kako vaspitati decu u ovakvom okruženju?

Back