dodes prvi,ides poslednji

Znate li vi koliko lekari rade?
-------------------------------------------
Ah to uhodavanje sa nadleznim organima,slabo mi ide.Svaki put provale sta o njima mislim.

...znam: kako ko! Neki ne rade ni 30% za ono što primaju platu...Neki ostaju u proseku po 2-2,5h nakon završetka radnog vremena (ja, npr!)...Al- se za novac ne žalim...z;)

P.S. Iz priloženog zaključujem da nisi lekar...Ili si specijalizant! A aspecijalizanti nisu ljudi- tako se govorilo u moje vreme!z:mrgreen:

Nisam lekar,ali volim da ih proucavam.
Upoznala sam jednu nacelnicu klinike,nosi duge nokte,a u ocima ima plava sociva.
Neukus je prisutan kod mnogih lekarki,a ukus i obrazovanje su ista stvar.
Da li su uspesnije u poslu ako izgledaju kao vracare?

Poslednja izmena:
Zanima me sta tacno znaci kad medu kolegama istog ranga i profila moras na posao doci prvi,a otici poslednji.
Sta se time zeli postici.

To se, duso draga, zove mobing.
Kod mene u firmi toga ima na pretek.
Toliko me to nerviralo da sam pre nekoliko da na psolala pisno svom direktoru na listu A4, sa navedenim stvarima koje ne mislim tolerisati.
Vec se spremila za otkaz.
A onda - dobijem pismo cudjenja i ogradjivanja od svega toga, i odlican status.
Ljudi su, na zalost, jedine zivotinje, koje imaju potrebu da ujedaju samo zato da bi proverile kolicinu svoje moci.
Nemoj to trpeti. Glavu gore i postuj sebe.
I desice se cudo - dobices postovanje drugih. Jer za njega se uvek mora izboriti.

To se, duso draga, zove mobing.
Kod mene u firmi toga ima na pretek.
Toliko me to nerviralo da sam pre nekoliko da na psolala pisno svom direktoru na listu A4, sa navedenim stvarima koje ne mislim tolerisati.
Vec se spremila za otkaz.
A onda - dobijem pismo cudjenja i ogradjivanja od svega toga, i odlican status.
Ljudi su, na zalost, jedine zivotinje, koje imaju potrebu da ujedaju samo zato da bi proverile kolicinu svoje moci.
Nemoj to trpeti. Glavu gore i postuj sebe.
I desice se cudo - dobices postovanje drugih. Jer za njega se uvek mora izboriti.

Sve je to malo drugacije u stvarnosti.Rekoh da radim u drzavnoj instituciji,a meni se cini da ti radis u privatnoj firmi.
Kod mene vlada zakon trpi i ne talasaj.Grupa koja ima privilegiju da mobinguje nema nicije postovanje, oni su ljudi sa politickim zaledem .
Deluje mi naivno, to sa pismom.Sacekaj ti jos malo,pa ces da vidis.

Sve je to malo drugacije u stvarnosti.Rekoh da radim u drzavnoj instituciji,a meni se cini da ti radis u privatnoj firmi.
Kod mene vlada zakon trpi i ne talasaj.Grupa koja ima privilegiju da mobinguje nema nicije postovanje, oni su ljudi sa politickim zaledem .
Deluje mi naivno, to sa pismom.Sacekaj ti jos malo,pa ces da vidis.

Najlakse je pristati da budes zrtva. Inace, mnogo je teze kod privatnika, u drzavnim firmama stiti te sindikat, pa inspektori rada itd. Samo smo mi pravno nepismeni, generalno, i dozvoljavamo.
Ja sam pisala o stvarnoj situaciji i osobi koja je izrazit diktator i egocentrik.
Kako hoces.
Ali mi se cini da ti pre trazis rame za plakanje, nego savet kako da izadjes iz situacije i podrsku za to :dontunderstand:

Ne verujem da si direktoru napisala sta neces tolerisati.
Bice da je obratno bilo.
Ljudi su toliko maltretirani da ni sebi ne mogu priznati sta im se dogada.
Pocni od toga da sebi priznas.

A sta ja trazim-nista.Hocu makar da pisem o onome sto ne mogu promeniti.

Poslednja izmena:
Nisam lekar,ali volim da ih proucavam.
Upoznala sam jednu nacelnicu klinike,nosi duge nokte,a u ocima ima plava sociva.
Neukus je prisutan kod mnogih lekarki,a ukus i obrazovanje su ista stvar.
Da li su uspesnije u poslu ako izgledaju kao vracare?

...jok, more! Primitivke...

P.S. A što si ti opsednuta doktorima i doktorkama??! Priznaj da nisi ispunila želju svojim roditeljima koji su silno želeli da studitaš medicinu!

Ne verujem da si direktoru napisala sta neces tolerisati.
Bice da je obratno bilo.
Ljudi su toliko maltretirani da ni sebi ne mogu priznati sta im se dogada.
Pocni od toga da sebi priznas.

A sta ja trazim-nista.Hocu makar da pisem o onome sto ne mogu promeniti.

OK, i dalje trazi podrsku u kuknjavi, ako je to maksimum na koji si spremna.
Ja sam rekla sta sam uradila.
Sve najbolje. Valjda ces nekad pronaci snage da ispostujes sebe,

Meni se cini da bi bar jedan "stariji" dolazio ranije, kad bi pocela da kuvas dve kafe kad dodjes i da nosis minic, a da ga pokrivas kad oni dolaze....necim, vi to zene uvek nadjete cim...
Onda bi poceo da dolazi i drugi "stariji" ranije, cisto radi voajerstva nad ovim prvim....

Hm,evo da ja napisem neko moje mini iskustvo...
Zaposlim ti se ja u jednu gradjevinsku firmu sa 18 god, 2 dana posle zavrsetka skole(morao,roditelji pritisli a stric nasao posao) , i to bila neke firma na drzavnom nivou...
Sef bio na godisnji odmor i ja 2 dana dolazio i samo gledao one majstore koji ostanu u firmu a drugi odu na teren i pustos tamo,ostanu samo sekretarica, i par poslovodja...
I dodje sef i ja na razgovor kod njega,i ispostavi se da nema mjesto sa mojom strukom,tako da ili Nk radnik ili vrata :D . I ja odustanem,ali me kuci ubijede da moram,kao uslov 3mjeseca tako da idem pa ce oni srediti da dobijem moje radno mjesto.
Prvih 15 dana , ja na posao u 6i45, upisem se u 7 , a ispisem se u 15h, a skoro nikoga nema... Tad ja shvatim koliko je sati i od tad ,dodjem u 7ipo-8 a recem nekom da me upise :) ,a odem kad bilo,u 9,10,12-1, recem nekom da me ispise, uglavnom znali su poslovodje da me zovu kad primijete da me nema ,a ja se pravim da sam tu do prodavnice a ja ustvari kuci i palim auto i dodjem na posao :D
Na teren,kad odem, mnogi odugovlace po cio dan,a ja sam znao ,zavrsim to i sjedim u kaficu ,boli me briga,kad zovnu da vide kolko je odradjeno,samo lazem :D

E sad, fora je bila,spojila se nasa firma sa nekom drugom , koja je izvodila ono rezanje asfalta i ostalo, i naravno bila je tu jedna ekipa od mangupa starih , i ja na nesrecu uvjek se zadesim da idem s njima, i odmah prvi dan manijak meni da masinu ,kao da je sef,kaze mi to,to i to, za pola sata mi donese 10 bidona vode i njih 2-je u neki kafic i gledaju me,a obicni radnici kao ja...
E sad kako da im reces,1 dan,jos stariji malo... Drugi dan , opet... E treci dan, ja namjerno onaj noz od te rezalice zarokam skroz u asfalt i tako se masina gusi i gasi... I kad se ugasi sjednem ,dodju oni,kao sto ne upalim,ja kao pravim se da ne umijem... Upale oni, ja namjerno do dna, e kad su skocili ''Oli noz da polomis,znas kolko on kosta,ovo ono'' ,e tu im ja nadjem boljku...
Ja malo malo,opet da mi se ugasi, opet zarokam do dna, kao bjezi mi masina xD ... Iznervirali se starci , da su oni uzeli masinu ,kasnije mi davali casove,ali dzaba''ne umijem ja'' .... Tako da sam uvjek volio , da sam s njim, posao mi je bio da im ne hvali vodurine, donesem na startu 10 bidona i uzivam do 2 sata :D
Al prodjose 3 mjeseca ,nista od radnog mjesta,ja njima svima rekao ''ma gonite se u 8urac'' i napustio *ovna :D

Nisam pocetnik,bolje znam posao od njih,imam i vise kvalifikacija,medutim oni su starosedeoci i sto je jos vaznije,a rece Kucka,oni su tim.

ne, nego sise zaposlila preko slabije veze od njihove pa te ebu el im se moze a i verovatno je posao muski ko pevacica sto radi na gradilistu, a samo srbin od svih zaposlenih cheshe jaja, pa se ona pita shto je to tako..pa tako velika jaja a vrucina

Back