Dodavanje tačke u nazivu svog Gmaila?

• Začetnik teme Začetnik teme milsu
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
U nazivu svog Gmaila imam spojeno ime i prezime. Da li je moguće da ovaj naziv promenim tako da dodam tačku između imena i prezimena?
koliko znam ubacivanje tačke ne menja ništa u imenu google naloga..algoritam samo ignoriše tačke....tako je koliko znam bilo ranije...pošalji sebi email na nalog koji u korisničkom imenu ima dodate tačke da proveriš da li je to tačno...pa nam javi rezultat...

Ne možes, ali ako ti je recimo naziv gmaila jovo.jovic, bez problema se mozes ulogirati i kao jovojovic.
Da li je obrnuto moguće, to ne znam.
Cisto sumnjam, jer to je email adresa, dozvoljen je i underscore, u email adresi se cela adresa sastoji iz ime@domain
tako da nema nikakvih pravila za parsovanje tacke koja se racuna kao dozvoljeni znak i ravnopravan je sa bilo
kojim drugim dozvoljenim znakom...

A koji je po defaultu?
S točkom ili bez?

Ne možes, ali ako ti je recimo naziv gmaila jovo.jovic, bez problema se mozes ulogirati i kao jovojovic.
Da li je obrnuto moguće, to ne znam.

EDIT: po tome što pišeš, taj s točkom je original.
Trebao bi moći, ja kada se ulogiravam u gmail, čak ni domenu ne moram staviti.

Moj gmail account glasi:

ime.prezime@gmail.com

međutim dovoljno je da napišem:

imeprezime

nakon toga password i normalno upadnem.

Poslednja izmena:
U nazivu svog Gmaila imam spojeno ime i prezime. Da li je moguće da ovaj naziv promenim tako da dodam tačku između imena i prezimena?

Гугл не прави разлику. Можеш да ставиш тачку где год хоћеш, осим можда на почетак и крај. Сад сам проверио, могу и две тачке.
(емаиладреса, емаил.адреса, е.маил.адреса)
Провери сам.

Гугл не прави разлику. Можеш да ставиш тачку где год хоћеш, осим можда на почетак и крај. Сад сам проверио, могу и две тачке.
Провери сам.
mene samo zanima dal ce i email da stigne, ukoliko stavljas/ne stavljas tacke?
OK, google ima svoj server pa je izvodljivo, ali definitivno nije po pravilima...

Провери сам.
Ишао сам давно на курс мрежне администрације где су нам рекли да тачка у називу мејла не прави разлику. Него бих хтео да променим и како се мој мејл приказује на Гуглу, да додам тачку тако да се она види и у мејловима које шаљем.

Ишао сам давно на курс мрежне администрације где су нам рекли да тачка у називу мејла не прави разлику. Него бих хтео да променим и како се мој мејл приказује на Гуглу, да додам тачку тако да се она види и у мејловима које шаљем.
МОЖЕ !!!
Сад пробао, хоће. Кликнеш онај точкић или зупчаник у горњем десном углу - See all settings - Accounts and Import - Add another email address - Make default (ако желиш).

МОЖЕ !!!
Сад пробао, хоће. Кликнеш онај точкић или зупчаник у горњем десном углу - See all settings - Accounts and Import - Add another email address - Make default (ако желиш).
Да ли је то онда исти мејл, да ли ћу на њега добијати све поруке, видети исто сандуче, проверићу.

Да ли је то онда исти мејл, да ли ћу на њега добијати све поруке, видети исто сандуче, проверићу.

Да, наравно. Исти мејл, исти инбокс. Кад шаљеш можеш бирати са ког мејла шаљеш. Овог са тачком или без тачке.

Back