DOCEK NOVE GODINE - ZA SIROTINJU !!!

Priblizava se docek Nove 2O15 -te godine.Gradjani zaposleni u Drzavnim ustanov
kao i oni koji su zaposleni u Javnim preduzecima,uveliko kupuju svinjske buteve,
prasice,biraju torte koje ce ukrasiti,njihove prebogate trpeze.A sta je oni jadnicki,oni
sto nemaju nista,ili imaju bedno male penzije.Oni ce gledati kroz izloge,kako povlascena klasa gradjana,u skupim restoranima,docekuje SVOJU novu godinu.
Zasto kazem "svoju".? Pa oni se nadaju,da ce kao i svi povlasceni,iduce godine,
"plivati" u jos vecem blagostanju.E,pa kada nam se drustvo,vec toliko izdefiniziralo
po finansijskoj moci,odnosno nemoci.Ja predlazem sledece: DA BI SE OMOGUICILO
i onima najsiromasnijima,da se makar malo "omrse", te noci,uoci Nove godine,da
jednokratno,samo za tu,novogodisnju noc na svim beogradskim trgovima,da se postave
kazani za gladne siromasne.Trebalo bi im omoguciti,da dobiju po tanjir vruceg pasulja sa slaninom,i konzervu piva.Valjda su i ti najsiromasniji,nasi sugradjani.To sto ne rade u drzavnim ustanovama,i javnim preduzecima,nisu oni krivi.Ne mogu svi biti kljukane
guske,na grbaci sirotinje.:dash::heart::heart::heart:

...ama prestona pamet je neviđeno čudo , pa bre beogračići ima ljudi i izvan vaših atara , izvan vaših stomaka - ali izgleda nema izvan vaše pameti...mi pa mi....pa majkovići najedite se već jednom....što vam dedamraz ne donese kazan veliki kao beogradski pašaluk , pa da jedete vazda do sudnjeg dana.....
...bože , bože koji svet...samo mi , samo mi....ma daćejednog dana da se odcepite , pa da više nam iz ustiju ne otimate...pa nek vam posle svaki dan bude nova godina , nek vam na svakom uglu umesto kontejnera bude roštilj - samo mi da vam ne plaćamo više danak....

...Srećna Vam Nova Godina , i želim Van uspešno ocpljenje - pa nek pulne tamo gde ne treba , usred Terazija !

fishfest1.jpg

238354_ljubica-tatic-04-foto-blic-dimitrije-goll_f.jpg

decasunamgladna.jpg

Back