dočeci

BlackLeather

Iskusan
Banovan
Poruka
6.173
ne moze da ne prodje bez ove teme
mislim više na famu i psihologiju oko dočeka
jer već sredinom decembra nema kafane, kluba, restorana koji nije full rezervisan
i turističkih aranzmana koji nisu popunjeni
da li ljudi stede za ng, da li im je posebno vazno taj dan da bude negde, da li toga dana
svoj uobičajni habitus dolazi do izrazaja i baca nas u depresiju i uopšte
tašto se toliko palimo na dočeke

jer već sredinom decembra nema kafane, kluba, restorana koji nije full rezervisan
da li ljudi stede za ng, da li im je posebno vazno taj dan da bude negde, da li toga dana

Ne palimo se svi na dočeke.;)

Prva!:whistling:

Jok ja.
Najvolem da ga provedemo unutrau, nas dvoje, da se izvolimo i izljubimo za celu godinu što ne stižemo.
Nekako sam u toj fazi, prošlo me je ono kad sam bila mlada i jedva čekala da idem u đir, a još uvek se nisam smorila kući pa da sad žudim za kafanama i gužvom.

To je zapravo samo jedan od povoda da se opustimo od svakodnevnog stresa, neka simbolika.
Bar meni.
A u depre
siju moze da te baci ukoliko porazavajuce shvatis da nemas s kim da odes na taj docek.

ne palimo se, ja sam mislila da ga provedem sama sa sobom i nekim vinisom, ako nesto iskoci sa strane mozda se i prikljucim a mozda i ne posto ja za novu uvek bacam hejt i mrzim sva ta razdragana lica koja nesto kao slave a pojma nemaju ni zasto ni kako,i to ako ne moram nista da platim, ako moram, onda nista puj pike ne vazi :heart:

Grinch%5B1%5D.jpg

ljubi vas babisa :cmok2:

ne palimo se, ja sam mislila da ga provedem sama sa sobom i nekim vinisom, ako nesto iskoci sa strane mozda se i prikljucim a mozda i ne posto ja za novu uvek bacam hejt i mrzim sva ta razdragana lica koja nesto kao slave a pojma nemaju ni zasto ni kako,i to ako ne moram nista da platim, ako moram, onda nista puj pike ne vazi :heart:

Grinch%5B1%5D.jpg

ljubi vas babisa :cmok2:

ja najvolim diranje sisa preko majice i to u ponoc :heart:

Ciji habitus, ciji "svoj", tih ljudi koji planiraju docek? Gde da bude taj dan? Da li si mozda mislio na to da oni budu negde tog dana? Aj ovo "tašto" verovatno nije obracanje supruginoj majci nego znaci "zašto", to se da razumeti.
Probacu napamet. Postoje ljudi kojima docek ne predstavlja puki boravak na nekoj lokaciji, nego zele da budu okruzeni dragim likovima, kojima je vaznija atmosfera od lokacije.

Ja sam covek simbolike.
Primetila sam da smoren 31. decembar i smoren 16. februar nose bezveznu godinu sa sobom, obicno mi bude onako kako mi je i krenulo. Najbolji provodi su vukli najdinamicnije godine, teorija privlacenja na delu:lol:

Provodim se razlicito, simpatisem i zurke i klubove, trgove, putovanja...svejedno...ne volim da bedarim jer se prica mahom zavrsi starom - inat sebi za vrat.

Ja to uopšte ne shvatam kao doček, meni je to ispraćaj. I super mi je da godinu ispratim sa drugarima, da klopamo, pijemo, igramo, i zezamo se - odradili smo još jednu godinu, pa da lepo zaokružimo i podvučemo crtu...
Shvatam zašto si postavo temu, ali meni već nekoliko godina to ludilo uopšte ne smeta. Mislim da je dobro da ljudi imaju neke zajedničke rituale/iskustva. To nas povezuje :)

До средње школе сам се много радовала крају године: Свети Никола (моја слава), дочек, Божић..
прво је било да заједно славе родитељи и деца, а после сви родитељи у једну кућу, а деца у другу. :)
После су кренула она измотавања, није више кул славити у кући, па су сви нагрнули у клубове.
Онда су клубови досадили, па се сви примили да иду у кафану. Цене отишле у небо, па се као вратила
та манија слављења код куће, а онда нико неће да буде домаћин,
а ако се и одлучиш да будеш домаћин, држе те у неизвесности да ли ће доћи, као имају комбинације,.
у ствари чекају да добију све понуде као на тендеру (а такви и нису неко занимљиво друштво).
После се сви примили на путовања и то не нека бусом, него нека екстравагантна.

Прошле године сам први пут прославила дочек на неком тргу у иностранству и схватих да ми је то најбоље,
да се једноставном изгубим из Београда кад крене сва та манија и лудило. Ако ми за ових неколико дана
плате ови што ми дугују, поново ћу гледати да одем негде, ако не онда кућица и ко хоће да ми се придружи на гибаници.

Знам да ћу се поново истински радовати овим празницима тек кад будем имала дечицу. :)

Prvih dvadeset godina sam sve cekao da me u pola noci neka vila dodirne carobnim stapicem i da mi poslije u zivotu bude sve krasno i bajno
a onda sam shvatio da su to dani kao bozic , uskrs ili osmi mart kada lopovi shishaju ovce !:confused:

Joj uvek se previse nadam da ce da bude nesto extra i uvek se nesto glupo desi i propadne... Ali ove godine ce jedan deo drustva da odputuje za srbiju zajedno i da pravimo kucnu zurku, pa sta bude nek bude... Ipak sam oduvek volela da docekam novu godinu, prosli je bio u jadrankama na plazi u Thailandu a danas sam saznala od sestre da za bozic od nje dobijam poklon da nas dve slavimo sledecu novu godinu u Miami tako da ja sam jedna od tih ljudi koji ipak obozavaju da slave ovo cudo uz dobro drustvo i dobro raspolozenje nema veze sta se desi ali uvek pocinje nova godina i nova ludila :)

mrzim rodjendane
mrzim slave
mrzim svadbe
mrzim svecanosti
mrzim novu godinu

jedino sto volim to je samoca u saznanju da se gomila negde raduje opija i krka a da me za to zabole

Mislim da se doceku raduju samo deca. Deda Mraz, pokloni i to.
Nemam osecaj da je Nova godina. Jedino sto je tu lepo su slobodni dani, pa se moze uzivati pored voljenih. A "praznik" mi to nije, nekako ne dozivljavam to kao neku svecanost.

doček nove godine se pretvorio u rutinu, barem ovde gde ja obitavam...u mom mestu...sve je uniformno, što je još gore sve liči na svadbe...proslava rođendana prve godine bepčeta, ranije ispraćaj u vojsku, veridba, svadba...svako masovnije okupljanje potpuno liči jedno na drugo...
u jednoj pesmi je Đorđe Balašević iako ga ne volim, lepo rekao - parada pijanstva i kiča...
i ja ne želim više da budem deo toga...
bivao sam ranije na nagovor prijatelja, ali sada više ne...
pošto nemam para da si priuštim doček van granica ove jebbene zemlje što bi najviše voleo, moj doček će da bude najverovatnije u snu...

Back