Dobrovoljno zdravstveno osiguranje

12 eura je verovatno kad poslodavac uplacuje celom kolektivu ali kad uplacujes sam individualno verovatno nije ispod 50 eura a mozda i jace, zavisno od paketa :)
Poslodavac to nikada ne uplacuje jer mora i tako da uplacuje u "drzavno" posto zakonodovac tako
svuda po Evropi odlucuje. Ja recimo placam mesecno neko privatno ( dodatno) osiguranje, ali samo
za zube oko 34 evra ( mesecno) jer znam da ce mi biti potrebni silni gradjevinski radovi sa i na zubima
ukljucujuci i implantate. To cu moci da koristim tek 4 godine kasnije ( znaci posle uplate od skoro 2000 evra),
ali ce nekada doci maca na vratanca pa cu i morati da koristim.

Interesuje me kakva su Vasa iskustva sa dobrovoljnim privatnim zdravstvenim osiguranjima u Srbiji ?
Koristi li ih neko od Vas, jel zaista nude ono sto pisu po sajtovima : bolnicka lecenja, sanitet, lekovi, specijalisti bez cekanja itd ili obecavaju med i mleko dok ne potpisete ugovor ?
Znam da je "koliko para - toliko muzike" ali da ipak pitam koje osiguranje je najpovoljnije i najkorektnije [nek mi napise u priv. poruci da ne reklamiramo] :)
Ne znam šta znači dobrovoljno pribvatno, misliš na osiguravajuće kuće?

Imam Generali zdravstveno, zbog muža kojem poslodavac plaća i njemu i njegovoj porodici. Moja su iskustva odlična, a imala sam ozbiljnu operaciju letos.

Ako mozes da izneses svoja iskustva.
Zanima me a verujem i druge
Naprimer, svi su mi pregledi i odlasci po privatnim klinikama (a samo sam tamo i bila) bili plaćeni. Mislim, samo bih pokazala karticu osiguranja, i nisam plaćala ni dinara. Obzirom da sam godinama vukla neke zdravstvene tegobe, zadnje sam dve godine često visila po klinikama, i uvek mi je bilo plaćeno, odnosno ništa me nije koštalo. Jedina uslovno rečeno gnjavaža koju sam imala, bilo je da prvo zoveš osiguranje, kažeš da moraš kod doktora i u koju kliniku bi da ideš, a onda ti oni jave da su ti ugovorili - s tim da možeš da promeniš i mesto i vreme ili da skroz odustaneš, što sam, svo troje, i sama radila. Ne znam ništa o državnim bolnicama - da kucnem o drvo - i ne želim da znam, jer sam i pre Generalija išla samo u privatne. Ja sam nestabilna, i u državnim bolnicama mogu samo da se posvađam i s nekim počupam, i ništa ne obavim.

Evra, dolara?
Hocu reci, nije bas najuputnije da se covek upusti u neku diskusuju , a da
osnovne postulate ne zna.
pitanje postavljača nije bilo koliko to košta, ili možda jeste? Kako god, da je samo TO bilo pitanje; koliko košta, ne bih ni pisala na temi. Ja sam razumela da njega zanima kako ceo proces funkcioniše. Napisala sam kako je meni funkcionisalo, i napisala sam da je to osiguranje preko supruga, tako da se nikad nisam zanimala za cenu naročito jer plaća njegov poslodavac.

I svakako nije hiljadu dolara mesečno, mislim stvarno. Govorila sam o dinarima, ako to uopšte treba naglašavati, a očigledno treba.

AKO ti nešto znači informacija od pre šest godina, moje lično privatno dok sam radila u banci koštalo je nekih 1.600 DINARA mesečno.

Naprimer, svi su mi pregledi i odlasci po privatnim klinikama (a samo sam tamo i bila) bili plaćeni. Mislim, samo bih pokazala karticu osiguranja, i nisam plaćala ni dinara. Obzirom da sam godinama vukla neke zdravstvene tegobe, zadnje sam dve godine često visila po klinikama, i uvek mi je bilo plaćeno, odnosno ništa me nije koštalo. Jedina uslovno rečeno gnjavaža koju sam imala, bilo je da prvo zoveš osiguranje, kažeš da moraš kod doktora i u koju kliniku bi da ideš, a onda ti oni jave da su ti ugovorili - s tim da možeš da promeniš i mesto i vreme ili da skroz odustaneš, što sam, svo troje, i sama radila. Ne znam ništa o državnim bolnicama - da kucnem o drvo - i ne želim da znam, jer sam i pre Generalija išla samo u privatne. Ja sam nestabilna, i u državnim bolnicama mogu samo da se posvađam i s nekim počupam, i ništa ne obavim.
Hvala :heart:
Pomenula si i neku operaciju, jel i to bilo besplatno ?

AKO ti nešto znači informacija od pre šest godina, moje lično privatno dok sam radila u banci koštalo je nekih 1.600 DINARA mesečno.
Da je sad i duplo nije skupo ako je sve full

pitanje postavljača nije bilo koliko to košta, ili možda jeste? Kako god, da je samo TO bilo pitanje; koliko košta, ne bih ni pisala na temi. Ja sam razumela da njega zanima kako ceo proces funkcioniše. Napisala sam kako je meni funkcionisalo, i napisala sam da je to osiguranje preko supruga, tako da se nikad nisam zanimala za cenu naročito jer plaća njegov poslodavac.

I svakako nije hiljadu dolara mesečno, mislim stvarno. Govorila sam o dinarima, ako to uopšte treba naglašavati, a očigledno treba.

Svakako da je uvek najvaznije koliko nesto kosta. Privatno osiguranje , pa neka je i u Tunguziji
za neku porodicu ( pa neka je i tri clana) ne moze da kosta manje od 500 dolara, moj muz i ja
placamo mesecno 1100 evra ( pola placa poslodavac), a ja ekstra imam privatno za zube koje placam
mesecno 40 evra jer znam da ce me snaci nevolja sa zubima.

Svakako da je uvek najvaznije koliko nesto kosta. Privatno osiguranje , pa neka je i u Tunguziji
za neku porodicu ( pa neka je i tri clana) ne moze da kosta manje od 500 dolara, moj muz i ja
placamo mesecno 1100 evra ( pola placa poslodavac), a ja ekstra imam privatno za zube koje placam
mesecno 40 evra jer znam da ce me snaci nevolja sa zubima.
Verovatno živiš u inostranstvu, jer bi to morala biti neka žešće napucana osiguravajuća kuća u Srbiji kojoj bi uopšte palo na pamet da traži te pare. Najviše plaća nosilac osiguranja, članovi uvek plaćaju manje, odnosno za njih se plaća manje. Opet kažem, ne mogu da govorim za danas, ali pre šest godina da je neko nama ponudio da plaćamo hiljadu evra mesečno, pa to bi bila opšta smejurija. Naše plate nisu ni bile hiljadu evra. Pričam o Srbiji.

Iskreno sumnjam da osiguravajuće kuće te pare u Srbiji traže čak i danas. Verovatno postoje izuzeci (uvek ih ima), ali znaju oni gde posluju i znaju da je smešno tražiti hiljadu evra mesečno u Srbiji za zdravstveno. One kuće a koje ovde posluju i traže to, sigurno ne posluju s bilo kim već isključivo s elitom, a čak i onda imaju, ubeđena sam, imaju cenovnik za slabije platiše.

Verovatno živiš u inostranstvu, jer bi to morala biti neka žešće napucana osiguravajuća kuća u Srbiji kojoj bi uopšte palo na pamet da traži te pare. Najviše plaća nosilac osiguranja, članovi uvek plaćaju manje, odnosno za njih se plaća manje. Opet kažem, ne mogu da govorim za danas, ali pre šest godina da je neko nama ponudio da plaćamo hiljadu evra mesečno, pa to bi bila opšta smejurija. Naše plate nisu ni bile hiljadu evra. Pričam o Srbiji.

Iskreno sumnjam da osiguravajuće kuće te pare u Srbiji traže čak i danas. Verovatno postoje izuzeci (uvek ih ima), ali znaju oni gde posluju i znaju da je smešno tražiti hiljadu evra mesečno u Srbiji za zdravstveno. One kuće a koje ovde posluju i traže to, sigurno ne posluju s bilo kim već isključivo s elitom, a čak i onda imaju, ubeđena sam, imaju cenovnik za slabije platiše.
Kada si ti radila u banci banka je za tebe placala recimo 9% od brto plate, a 9% je tebi od tvoje bruto
plate oduzimano, kao sto je to ista prica i sa penzionim osiguranjem ( uvek pola/pola). Uopste nije vazno
da li ja zivim u Svedskoj ili Belgiji, sistem socijalni je svuda isti, uvek pola ti, pola poslodavac, a ako ces nesto
ekstra ( kao ja ove zube) onda placas ekstra.

Ok, onda je 9 posto od bruto plate. Nije mi jasno što to nije napisano čoveku koji je pitao, nego se propituje neko ko je u startu rekao da taj podatak nema, i i usput mu se trlja na nos da ne piše po temama o kojima ne zna sve u sitna crevca.

p.s. ako već unaped imaš zdravstvene probleme, najlepše preporučujem da to u startu prijaviš osiguravajućoj kući, obzirom da ti oni neće plaćati operacije za nešto od čega godinama boluješ, naprimer. Preporučujem to da ne bi posle bio u situaciji da se s njima dokazuješ i nedajbože sudiš. Svi oni imaju upitnike prilikom pristupanja koje bi bilo poželjno iskreno popuniti, a ne se praviti ma ne znaju oni da mi je ovo problem, što da prijavljujem. Jeste, neće znati ako ne budeš morao ići kod doktora zbog tog problema, ali ako budeš, i računi su papreni, veruj mi na reč da će istraživati otkad vučeš taj problem i da li si ga imao u momentu kad si im prijavio da nemaš. A onda ti neće ništa platiti.

Evo, ostavljam vas sasvim i apsolutno obaveštene. Mislim, stvarno :roll:

Back