gost 433974
Veoma poznat
- Poruka
- 12.863
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Cekaj, ondaA gde su upitnici?
Sve to počinje iz detinjstva. Nešto se desilo, neki događaj. Kao što jedno dobro delo može promeniti nečiji život, tako može i loše.
Postoje velikodušni i ljudi altruistiPostoje sebični i samoživi ljudi.
Sve ima svoj koren u detinjstvu. Zato se svaki psiholog interesuje i postavlja pitanje "Kakvo je bilo tvoje detinjstvo".Cekaj, onda
Jel to po tebi onda znaci da kad covek nece 1 sitnicu da uradi za nekoga, to znaci da potice od detinjstva
Iliti po onoj narodnoj: "dobar i lud su braća". Malo je izuzetaka kad to ne važiOd ranog detinjstva sam ucen da budem dobar i da ako mogu pomognem slabijima i siromasnijima,mada sam i sam bio iz orednje porodice.Pokazalo se mnogo puta da biti dobar i pomoci nekome bude veoma dobar osecaj,ali ima i kontra produkta.Sto kazu nasi stari "Das nekom saku,on bi celu ruku",t.j budu toliko nezahvalni da bi da se tuku sto im ne das jos.od mladosti pa do sada se to promanilo nagore mnogo puta.Tako da je doslo vreme da se dobro razmisli kome pomoci,a kome ne.Inace sam uvek za to da nekome kome treba pomoc,treba i pomoci.
Da a ima i ona stara "Bolje davati negu uzimati"..Ne osecam se prevareno kada dam 100,200 dinara nekom,ja se sigurno necu osiromasiti,a ako se neko obogati,pa neka mu je sa srecom.Iliti po onoj narodnoj: "dobar i lud su braća". Malo je izuzetaka kad to ne važi
To mora da je onaj dobar iz prethodne poslovice "smislio" da samom sebi ne izgleda glup.Da a ima i ona stara "Bolje davati negu uzimati"..Ne osecam se prevareno kada dam 100,200 dinara nekom,ja se sigurno necu osiromasiti,a ako se neko obogati,pa neka mu je sa srecom.
Licno zaradio.To mora da je onaj dobar iz prethodne poslovice "smislio" da samom sebi ne izgleda glup.
Uostalom razmisli, jel ti to što dajes neko dao ili si zaradio? Nemam ništa protiv da se uzvrati na učinjeno ali me neznanci koji traže nešto bez pardona odbijaju.
Kad je.to 50 dindzi pokrivalo cenu autobuske karte? Pre 30 godina?...Imao sam jednu priliku,jedne godine,kada sam izlazio iz Reumatoloskog instituta u Resavskoj,jedna zena mi je prisla,onako ni gospodja,a ni prosjakinja.Solidno obucena,ali sva u suzama.Trazila je 50 dinara za autobus,Nije znala gde joj je torba i novcanik koji je bio u torbi,Isto je bila na pregledu,ali u nekom drugom odeljenju.Uplakana i sva potresena vidno.Izvadi sam joj i dao i pitao jel joj treba jos,medjutim ona je rekla da je sasvim dovoljno jer joj je bilo dovoljno za kartu za autobus.Zahvaljivala mi se kao da sam joj dao mnogo vise i rekla,ako se ponovo vidimo,da me je zapamtila i da ce mi vratiti,medjutim rekao sam joj da to nije nista i da je to najmanje sto sam mogao uraditi i pomoci joj.
Onda mojne da razdajes...Licno zaradio.
Pa 20-ak godina.Kad je.to 50 dindzi pokrivalo cenu autobuske karte? Pre 30 godina?...
Onda možda i jeste.Pa 20-ak godina.
Potrebno je non stop zheleti dobro. to je dovoljno. nije potrebno nishta drugo tchinitiRazmisljam nesto
Što je nekim ljudima teško da urade i najmanju sitnicu za nekoga
U čemu je poenta da ignorišete to
Zašto to neko radi
Ko je tu zapravo kriv
Koga opravdavate
Mole tako i za lekove ispred crkve, znaju gde treba.Ovo je bilo ispred bolnice i zena sva uplasena.Ne znam sta sam drugo mogao uraditi.
Mole svuda gde je guzva.Ne znam,ni u kafani ni u radnji nikada nisam uzimao kusur,ali prodavci zapamte,pa kada nemas sitno par dinara,nema problema.Vrati se to na neki drugi nacin.Sad ako je taj slagao da mu treba za lek,pa to ide na njegovu dusu.Ko moze,njegovo je da pomogne,ako hoce.Mole tako i za lekove ispred crkve, znaju gde treba.
Ovo srce u vidu lajka sam ti dao pošto vidim da si dobar čovek jer inače ne bi tako postupio.Ako znaš da su fake i da troše pare na alkohol i sl.kao što je to uglavnom praksa kod takvih ljudi,nemoj im dati.Ako si već dao nemoj da ti bude žao,njih je već snašlo što ih je snašlo...zato i žive takav život.Sve najbolje i ostani dobar!Ja dam prilog za Crkvu, a ove ispred vrata fake invalide počastim sitnišem ČP
Mislim ono jedva se popnem stepenicama da uđem u crkvu, kolki sam invalid, i dajem milostinju
liku zdravom i pravom sa štakama ČP