Dobrobiti povremenog gladovanja

Razvodnik

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
302
Dobrobiti povremenog gladovanja

Ranija doba nisu obilovala sa tako puno agresora na ljudski organizam, stoga je i ljudski vek bio daleko duži. No ako je već došlo do nekih problema, ljudi su se lako podvrgavali raznim dijetama i postovima, i imali mogućnost da se reše bolesti. Problem današnjeg čoveka je u tome da se teško i nevoljno podvrgava ikakvim strogostima.

Mora se spomenuti da neki od stanara u našim telima ne mogu, niti žele, izaći na drugi način nego kroz post, zato što se i oni sami hrane namirnicama koje mi uzimamo, a tokom kura antibiotika neki od njih se začaure u zavijutcima creva ili jetre, te se nakon antibiotika ubrzo opet razmnože.

Neke namirnice su im jako drage, kao masno, prženo, mlečno, meso, jaja, čokoloda, alkohol, gazirano...

Stoga, ako samo maknemo iz naše ishrane takvu neprihvatljivu i teško varljivu hranu, već ćemo imati puno manje podstanara. Hrana koja se teško vari truli u organizmu i takav trulež je jako povoljna sredina za nametnike.

Organizam se hrani namirnicama koje uzimamo u redovnoj ishrani, a isto tako, ako ne uzimamo ništa za jelo, u roku od tri dana organizam će sagoreti sve, pa i najmanje ostatke od unetih namirnica. Tada počinje da se dešava nešto fenomenalno: organizam počinje da troši svoja tkiva kao hranu, ali to radi savršeno.

Prvo sagoreva i vari sve loše, bolesne (tumori i slično) i odumrle ćelije. Počinje se dešavati metod podmlađivanja. Bez lekova, uz samo malo volje i odricanja, i bez troškova, uništavamo sve što je loše u organizmu.

Tokom gladovanja, sve što je dobro, vitalni organi, kao što su mozak, srce, žlezde sa unutrašnjim izlučivanjem, su u potpunosti zaštićeni i pošteđeni od bilo kakvih štetnih posledica. Uz sve to, možda izgleda neverovatno, ali u organizmu se odvija izgradnja novih ćelija. Razlog leži u proteinima koji se neprestano razgrađuju i nadograđuju, koristeći aminokiseline (gradivne jedinice proteina), koje se oslobađaju iz razgrađenih ćelija i ponovo se koriste za nadogradnju novih ćelija, što je dokazano u mnogim ispitivanjima.

Ako gladovanje ide uz prirodne sokove, tada eliminatorni organi, kao što su bubezi, jetra, koža, creva i pluća mogu lakše do kraja izbaciti razne nakupljene toksine.

Tokom takve vrste gladovanja mogu se javiti razni simptomi, kao glavobolje, pojačna tamna mokraća, znojenje, ubzanije disanje, a to je zato što eliminatorni organi sada imaju mogućnost da izbace puno više toksina iz sebe, i po desetak puta, nego na način kada se vrši normalna probava, zato jer sada ne moraju da troše energiju na probavu.

Na kraju svega, nakon gladovanja (uz sokove ili bez njih), osim podmlađivanja, svi organi počinju normalniji i osveženi rad. Jača se karakter, nervni sistem, um, žlezde sa unutrašnjim izlučivanjem koje sada normalnije luče svoje hormone i još mnogo toga.

Nije zabeležen ni jedan slučaj štetnosti od posta, ako se pravilno izvodio, pa čak i kod onih koji nisu ništa jeli, već samo pili vodu. Naprotiv, vitalnost svih se popravila i izlečile su se mnoge bolesti. Istraživanja su pokazala da su postovi uz čajeve i sokove od svežeg voća i povrća imala veći i kvalitetniji zdravstveni učinak od postova samo uz vodu.

Danas širom sveta postoje klinike koje rade na principu gladovanja, a naročito su poznate one u Nemačkoj. Jedan od mnogih primera je jedna pacijentkinja koja je uz sirovu ishranu za 5 meseci skinula 50 kilograma, a uz sve to jako se dobro osećala, puno vitalnije i srećnije negoli pre.

U zdravlje.

Tacno tako,sem prociscavanja samo izgladnjivanje usporava starenje celija i produzava zivotni vek svakog zivog organizma, pa tako i coveka. Eksperimenti ekstremnog izgladnjivanja miseva su produzili njihov zivotni vek cak za 40% sto bi otprilike bilo ekvivalent 160 godina ljudskog zivota. Sve u svemu odlican tekst. :ok:

Imperativ je ziveti bez leseva mrtvih zivotinja koje su se za zivota valjale u sopstvenim fekalijama na farmi i u transportu. Iskljucivo biljna ishrana bez mrtvih zivotinja, secera i slicnog djubreta najzdravija je moguca ishrana.

Apsolutno.

- - - - - - - - - -

To možda ti jedeš.;)
Ne moze se iskljuciti ni jedna grupa namirnica. Tacka.

Svako ko je prirodan.

Može se isključiti sve ono što je neprirodno i nepotrebno. Tačka.

Ne treba iskljuciti ni jednu grupu namirnica.
Samo treba razlikovati namirnice od otpada.
Propaganda nas zbunjuje, zato sto je kapital stao iza nje.
Treba mirno i za vreme posta razmisljati o mogucnostima, opravdanosti.
I o ceni.
Ne mislim na cenu u prodavnici, nego na cenu proizvodnje.

To razmisljanje ce doneti dobrobit.

Poslednja izmena:
Odavno ne verujem da ishrana bitno utice na duzinu zivota i opste zdravlje. Ono sto sam ucila demantovali su ljudi iz okruzenja. Neki umiru mladi, neki stari a ishrana im je ista, ponekad oni koji zive sasvim kratko iza sebe imaju samo zdravu ishranu i nacin zivota a oni koji se truju cime stignu, bez tegoba docekaju devetu deceniju.

Dva puta godisnje gladujem po deset dana. Za to vreme pijem samo vodu i jutarnju kafu. Uvek se posle osecam bolje. Bez ikakvih problema izdrzim gladovanje za razliku od predsednika nam koji je vec peti dan zavrsio u bolnici :) :

Odavno ne verujem da ishrana bitno utice na duzinu zivota i opste zdravlje. Ono sto sam ucila demantovali su ljudi iz okruzenja. Neki umiru mladi, neki stari a ishrana im je ista, ponekad oni koji zive sasvim kratko iza sebe imaju samo zdravu ishranu i nacin zivota a oni koji se truju cime stignu, bez tegoba docekaju devetu deceniju.

Dva puta godisnje gladujem po deset dana. Za to vreme pijem samo vodu i jutarnju kafu. Uvek se posle osecam bolje. Bez ikakvih problema izdrzim gladovanje za razliku od predsednika nam koji je vec peti dan zavrsio u bolnici :) :
nije im ista iako sede za istim stolom i jedu isti obrok..samo ako 1 od njih jede vise hleba ili soli skratice sebi zivot..zasto je 1 od njih mrsaviji?zato sto mozda posle rucka popije casu vina a drugi pojede kolac..mozda se neko vise krece..ne odrema posle rucka..ne pusi..pa na taj nacin sve pojedeno drugacije vari..tako da jedna sitnica jedva primetna moze napraviti problem kao i produziti zivot..mozda po krvnoj grupi nekom prija vise nekom manje pojedina hrana

Odgledala sam neki film o zivotu zivotinja pre klaonice i njihov kraj u klaonici. 3 sedmice nisam jela meso, ne da nisam htela vec nisam mogla, mucilo me gadjenje na samu pomisao mesa u obroku. Proslo je posle gadjenje ali nikada vise nisam uzivala u mesu, cak ni sa rostilja. Svinjetinu jos uvek ne jedem nikako. Sve zbog jednog filma od dvadeset i pet minuta.

Poslednja izmena od moderatora:
nije im ista iako sede za istim stolom i jedu isti obrok..samo ako 1 od njih jede vise hleba ili soli skratice sebi zivot..zasto je 1 od njih mrsaviji?zato sto mozda posle rucka popije casu vina a drugi pojede kolac..mozda se neko vise krece..ne odrema posle rucka..ne pusi..pa na taj nacin sve pojedeno drugacije vari..tako da jedna sitnica jedva primetna moze napraviti problem kao i produziti zivot..mozda po krvnoj grupi nekom prija vise nekom manje pojedina hrana

Nisam sigurna u to sto pises. I sama sam vaspitana da zivim na nacin za koji se mstra da je zdrav ali kako vreme odmice blize mi je misljenje da je sve stvar srece.

Imam u okruzenju baku koja je nepokretna vec deset godina, znaci nema setnje, fizicke aktivnosti, vise od decenije je kljukaju tabletama protiv bolova, za smirenje, stres je svaki dan sve veci, pati, i evo presla devedeset.
Od moje skolske drugarice devojcici pre pet dana dijagnostifikovan karcinom jetre, ima sedam meseci na majcinom je mleku.

Nisu izuzetci koji bi potvrdili pravilo, ima mnogo primera tako da stvarno verujem da su genetika i sreca ono sto odredjuje zivot i zdravlje a ishrana i fizicka aktivnost samo kondiciju, snagu i subjektivan osecaj usporenog starenja.

Nije stvar samo u tome koliko cu da zivim vec i kako cu da zivim. Kada sam na tanjiru imala leseve, embrione i kada me krava dojila stalno su mi krvarile desni i kosa mi je opadala i vecito sam imala manjak gvozdja i kljukala se nekim suplementima. Skoro 10 godina nista zivotinjsko ne usnosim u sebe, nemam vise nikakvih problema sa desnima, 7 godina zubar ne moze da mi pronadje kvar, a isto toliko otprilike nemam uopste periode opadanja kose. Ne secam se kada sam poslednji put uzela neku tabletu (mozda za glavobolju).

:
Znam coveka kome je otkriven rak prostate i posle godinu dana dobio metastaze - a 17 godina posle toga je jos uvek ziv iako jede masno, pusi, pije alkoholna pica....
I zenu koja je posle otkrivenog raka dojke presla na ishranu presnom hranom - i posle godinu/dve umrla.
Pravila nema , mada mislim da treba jesti zdravo, a kome prija i da povremeno gladuje ili posti

Nisam sigurna u to sto pises. I sama sam vaspitana da zivim na nacin za koji se mstra da je zdrav ali kako vreme odmice blize mi je misljenje da je sve stvar srece.

Imam u okruzenju baku koja je nepokretna vec deset godina, znaci nema setnje, fizicke aktivnosti, vise od decenije je kljukaju tabletama protiv bolova, za smirenje, stres je svaki dan sve veci, pati, i evo presla devedeset.
Od moje skolske drugarice devojcici pre pet dana dijagnostifikovan karcinom jetre, ima sedam meseci na majcinom je mleku.

Nisu izuzetci koji bi potvrdili pravilo, ima mnogo primera tako da stvarno verujem da su genetika i sreca ono sto odredjuje zivot i zdravlje a ishrana i fizicka aktivnost samo kondiciju, snagu i subjektivan osecaj usporenog starenja.
ne treba se voditi pojedinim slucajevima,mene su hranili kojekavim nebulozama kad sam zavisio od njih i imao preko 100kg i kojekakve tegobe,oni se i dan danas hrane lose a ja drugacije i nema veze sa genetikom niti srecom vec mozgom

ne treba se voditi pojedinim slucajevima,mene su hranili kojekavim nebulozama kad sam zavisio od njih i imao preko 100kg i kojekakve tegobe,oni se i dan danas hrane lose a ja drugacije i nema veze sa genetikom niti srecom vec mozgom

Nisam nigde napisala da hrana ne utice na kondiciju, debljinu i izgled uopste ali da nema pravila za duzinu zivota i pojavu teskih oboljenja skoro sam sigurna. Nisu pojedinacni slucajevi u pitanju, malo sam se bavila time.

Jesi siguran u ovo sto tvrdis? Koliko ja znam ljudski vek nikad nije bio duzi nego sto je sada.
Sto se tice dobrobiti od povremenog posta slazem se sa tobom da ima koristi
То је просек.
Реалан људски век је можда тек нешто дужи.
Просек је снижавао велики број усмрћених у ратовима и као последица ратова(рањавање, разарање, психичке трауме...), појаве глади и немогућност транспорта хране до тих подручја(1959. Кину је захватила не глад већ олуја глади где је од исте умрло најмање 80м људи директно, и индиректно због последица неухрањености бар још толико), смрт беба на порођају и деце до 7 година, смрт породиља због најобичније нехигијене и због тога појаве сепсе, скраћен животни век због мањка неких састојака у земљишту па тиме и у храни(нпр гушавост у Банату и у Рашкој области због мањка јода у земљишту па тиме и у води и храни, недостатак флуора у источној Херцеговини услед чега су људи и жене остјали без зуба с 20 година што је последично доводило до болести пробавног тракта и смрти.), епидемије(куга у средњем веку, шпанска грозница 1918., од 1,2м најмање страдалих у ПСР у Србији бар 70% умрло је од тифуса...).
Кад све то одбијеш нашло би се да људски век за одраслу популацију без наведених траума на неком подручју не би био много мањи.
Уосталом чак и у тоталним дивљинама попут заједница у Амазонији налазили су старце од 70 и више година који су пушили дуван(додуше не као овај у продаји који је крштен ко зна чиме), преживели нападе предатора и уједе отровних животиња, а и код нас постоји изрека: Старац Кочо од стотину љета!

Poslednja izmena:
Nisam nigde napisala da hrana ne utice na kondiciju, debljinu i izgled uopste ali da nema pravila za duzinu zivota i pojavu teskih oboljenja skoro sam sigurna. Nisu pojedinacni slucajevi u pitanju, malo sam se bavila time.
Наравно да утиче.
Дебеле кућевне мачке много краће живе од авлијанерки које се крећу и морају бити у ловној кондицији.
Исто важи и за дворишне псе насупрот оних у становима и кућама поготово ако их ретко изводе у шетњу.
Наравно посматрано само кроз исхрану, дакле да не узимамо у обзир опасност нпр за мачке од саобраћаја, паса, тровања мамцима за глодаре итд.
А мачке и пси су сисари као и ми.
Уосталом Американци као ждерачи ђубретине имају далеко краћи век од народа где се или води рачуна о исхрани(нпр скандинавци) или је још претежан традиционални начин исхране попут Медитеранаца.
Занимљиво да Кубанци имају мању смртност беба од САД!

Pa moze, milijarde i milijarde ljudi zive , zive dugo, meso im ne nedostaje.
Uostalom, meso nije bilo dostupno ljudima svaki dan, eventualno jednom nedeljno, ako i tada.

Значи,не!
У месу се налази велика количина протеина,без којих не можемо.
Такође и витамин Е,који нас штити од инфекција и тумора.

Коме је до вегетаријанства/веганства,сангејзинга,изгладњавања,нек'то слободно чини,али немојте јавно држати народ у заблуди.

Значи,не!
У месу се налази велика количина протеина,без којих не можемо.
Такође и витамин Е,који нас штити од инфекција и тумора.

Коме је до вегетаријанства/веганства,сангејзинга,изгладњавања,нек'то слободно чини,али немојте јавно држати народ у заблуди.
Proteina ima kojekuda,siromasni narodi jedu pasulj, lechu, oni koji zive na obalama jedu ribu, od kud to da covek treba da jede meso svaki dan?

Наравно да утиче.
Дебеле кућевне мачке много краће живе од авлијанерки које се крећу и морају бити у ловној кондицији.
Исто важи и за дворишне псе насупрот оних у становима и кућама поготово ако их ретко изводе у шетњу.
Наравно посматрано само кроз исхрану, дакле да не узимамо у обзир опасност нпр за мачке од саобраћаја, паса, тровања мамцима за глодаре итд.
А мачке и пси су сисари као и ми.
Уосталом Американци као ждерачи ђубретине имају далеко краћи век од народа где се или води рачуна о исхрани(нпр скандинавци) или је још претежан традиционални начин исхране попут Медитеранаца.
Занимљиво да Кубанци имају мању смртност беба од САД
!

Amerikanci zive prosecno 79,5 godina, Grci, takodje toliko, Nemci takodje, Rusi deset godina manje.
Djubre koje Ameri jedu, jedemo i mi.

znam coveka koji je umro posle rutinske intervencije vezanih creva..taj covek je ziveo za hranu i zena koja mu je spremala..imao je stomak kao da nosi 5orke a inace vitak..iako ne utice na duzinu zivota..sto sam ubedjen da utice..onda diktira bioritam i kvalitet zivota..i ne moras se baviti time vise od 2 dana..jedno jutro pojedi burek drugo voce i kasce ti se samo

Back