Dobro...

• Začetnik teme Začetnik teme Hero
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pa jedno stopedes puta sam što direktno što kroz drugu priču pomenuo da fudbal ne gledam, da me to ne zanima, kao ni jedan drugi sport...i tad se nisam zezao

Ko je od nas slabiji pol..?
dali su zene izgubile zenstvenost ili mi se samo cini da je tako ..??

zavisi sta ti smatras pod slabijim?
1.fizicki su uglavnoom zene,mada ima onih koje mogu da te prebijuXDDD
2.psihicki slabiji je onaj koji dozvoljava da ga ovaj dr vuce za nos,maltretira zeza i slicno..
ili da je jednostavno veci depresivac od dr...
al ugavnom slabiji pol je izraz koji se koristio da oznaci da su zene fizicki slabije,i potrebna im je zastita muskaraca...
ne bih volela da mogu da prebijem dragog,al psihicke slabosti ne bi trebale da predstavljaju veliki kontrast kod osoba u vezi,
a inace se iste cesto koriste radi manipulacije sa obe strane...i muskarci i zene mogu glumiti da bi dobili nesto na taj nacin...

ne brkaj borbenost sa zenstvenoscu,jer zenstvenost ne podrazumeva da sad treba svaka da bude princeza koja ceka svog princa da je spasi i nesposobna je bez njega....
zenstvenost podrazumeva sarm,zavodljivost,lepotu,neko damsko drzanje,i jos mnogo mnogo toga sto se ne gubi u kombinaciji sa tom strastvenoscu na poslu i u dr sverama zivota...
ja da sam musko meni bi vise privlacnija bila neka lavicaXD..mada ima ljudi kojima vise godi egu da se osecaju ko spasioci i neciji centar sveta,svetlo bez kojeg riba ne moz da zivi..al opet ide u extremeXDD
umerenost u svemu je kljucXDD

Meni se čini da su žene danas jači pol, odnosno da smo mi muškarci možda čak i ugrožena vrsta :D :D Jer npr ne samo što su jače u raspravama, nego devojka ti opali šamar iz sve snage, a tebi su ruke vezane-nesmeš da joj uzvratiš

Fizicki, obicno muskarci.
Da se zene porede i takmice sa muskarcima, ima istine, "nismo slabiji pol, mozemo sve sto i muskarci", i ok, kako god, ne osecam se ugrozeno zbog toga, dokle god zene mogu da prihvate da sam na nekim poljima slabiji od njih.

Ako ja mogu da zidam, sredim auto, sto ne moze i neka zena? Stavise, ne bi bilo lose da zena zna da odradi i neki "muski" posao, ne samo da kuva, pocisti kucu, posebno ako se zivi u nekoj ruralnoj sredini.
Mada tu nastaje problem, ako je zena bolja u tom poslu, ili misli da je bolja, onda tu ide neko gledanje sa visine i takmicenje tipa "ja zena, znam da prespojim uticnicu, namestim ormar a ti musko ne znas, kuku meni sa tobom".

Sad ako ja znam bolje da kuvam ili negujem decu trebam da krenem, "kakva si ti zena, samo virsle znas da skuvas, joj da sam imao mozak a ne oci samo kad sam se zenio". Koliko god da je nepravda to, mislim da se koliko-toliko ocekuje da muskarac i zena odrade odredjene poslove, a ako ne tom polju zataje, pa mozda padnu u ocima svog partnera. Ako ja kao muskarac, recimo ne znam da promenim gumu na autu a ona zna mozda pomisli "joj vidi ovog tunjavka, ja zensko moram da menjam gumu on ne zna, majko mila", a onda mozda dodje i preispitavanje koliko je doticni ili doticna zaista dobar izbor partnera.

Muskarci moraju da se lupaju u grudi pred drugim muskarcia i dokazuju svoju muskost, sposobnost, a sad i jos treba se zenama da se takmice i dokazuju? Zeznuto je to, nekada muskarcima presedne to *urcenje i dokazivanje, i zele da budu to sto jesu, i slabi, i smotani i prihvaceni kao to sto jesu a ne vecito i stalno da se lupaju u grudi i majmunisu i dokazuju nekom tamo.

Back