DOBRO MI DOŠAO

(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime)

DOBRO MI DOŠAO

Misao tiha u sporom hodu
Korakom bolnim otvara dan
Telo se budi pokretom lomnim
Uspavana radost...uspavan sklad.

Mišići i kosti samo obale jesu
O koje besno udara more
Vazda penuša, šušti i sluša
Neman od bola što u njemu živi
Talase vitla što mišlju huče
Pomama njihova sa krestama belim
Na ptice liče na vrhovima krošnji
To bol se šeta u svojoj nošnji.

Dobro mi došao druže stari
Dok tebe imam ja život slavim.

"uspavana radost"...."bol se šeta u svojoj nošnji"..."dok tebe imam ja zivot slavim".bogami Ljiljo,mozak mi nesto danas slabo radi...pokusavam da prodrem u poentu...prvo sam pomislila da je riječ o životu....al zadnji stih me razuvjeri...kontam dalje ...da nije o Maci....ma ,ne...otkud bi onda bio prisutan bol.....hm....da nije o duši...u nju bi se sve ovo moglo spakovati...eto,bas sam se zadeverala....gdje li je onaj Z....da mi pomogne da proanaliziramo ovo....
odoh sad ...vrnem se nakon sto obavim nesto u reali.....

RiadaT.;bt132028:
"uspavana radost"...."bol se šeta u svojoj nošnji"..."dok tebe imam ja zivot slavim".bogami Ljiljo,mozak mi nesto danas slabo radi...pokusavam da prodrem u poentu...prvo sam pomislila da je riječ o životu....al zadnji stih me razuvjeri...kontam dalje ...da nije o Maci....ma ,ne...otkud bi onda bio prisutan bol.....hm....da nije o duši...u nju bi se sve ovo moglo spakovati...eto,bas sam se zadeverala....gdje li je onaj Z....da mi pomogne da proanaliziramo ovo....
odoh sad ...vrnem se nakon sto obavim nesto u reali.....
Pa bol je praoblik poezije
stradanje je prisutno u svemu što postoji
nekad prikriveno nekad mi zažmurimo
ali pesnik što u sve dublje zagleda
ne može a da ga svuda ne ugleda
i da mu mesto u pesmama ne da
Pa u poeziji najsnažnija je drama
a ona gotovo da je bol sama:(
A Ljilja ovo samo ravnotežu pravi
njenim stihovima što puni radosti
lepotu života slave zbog čega je blogeri
da čitaju vole i zbog toga hvale :ok::D

:eek::eek::eek:
kad li će naučite da čitate jednostavne reči?
Samo opis bola celog tela....mišića, kostiju....fizički bol sa kojim oči otvarate bre..koji uspava radost duše što se budi i sklad tela.....i dok postoji živa sam....kad dodje, kažem "dobro došao" jer je moj i samo je još jedan dokaz da sam živa.... eto

Pravo da vam kažem, ja sam pesmu odmah doživela
kao neku medicinsku preokupaciju----samo nisam bila
sigurna u dijagnostiku...mislim da li se radi o reumi,reumatskom artritisu, išijalgiji, lumbagu diskopatiji ili....Ma, meni na medicini fali još tih 6 godina i.....diplomski:manikir:

mari47;bt132036:
Pravo da vam kažem, ja sam pesmu odmah doživela
kao neku medicinsku preokupaciju----samo nisam bila
sigurna u dijagnostiku...mislim da li se radi o reumi,reumatskom artritisu, išijalgiji, lumbagu diskopatiji ili....Ma, meni na medicini fali još tih 6 godina i.....diplomski:manikir:
:zcepanje::zcepanje:bem ti Mari...pa neces valjda dopustiti da te "jos samo" tih sest godina odvoje od diplome.....:zcepanje:a vidis kako bi nam trebao jedan doktor ovdje....ma sta jedan....vise njih i to razlicitih struka:zcepanje:

RiadaT.;bt132038:
:zcepanje::zcepanje:bem ti Mari...pa neces valjda dopustiti da te "jos samo" tih sest godina odvoje od diplome.....:zcepanje:a vidis kako bi nam trebao jedan doktor ovdje....ma sta jedan....vise njih i to razlicitih struka:zcepanje:
Ma kad Mari ovaj slučaj reši
za mene je ona doktor pravi
više Ljilji ni jedan komentar ne dam
dok Mari za mišljenje ne pitam :D
naravno ,kad je slučaj ko ovaj...bolan

RiadaT.;bt132038:

Riada dušo, kakvi da odustanem...I u pravu si, treba ovde više doktora za razne dijagnoze,ma...čitav konzilijum bi imao posla:manikir:

zxy;bt132043:
Ma kad Mari ovaj slučaj reši
za mene je ona doktor pravi
više Ljilji ni jedan komentar ne dam
dok Mari za mišljenje ne pitam :D
naravno ,kad je slučaj ko ovaj...bolan

Tako je zxy , sve da me pitaš....Mari zna kako bi i šta bi kad su drugi u pitanju..
.Sebi često odredi pogrešan način lečenja...:whistling:

Back