DOBRO JUTRO

(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)​

DOBRO JUTRO

U 5 ujutru je tako lepa, sveža tišina. Ne moram ustati, ali je greota prevrtati se po krevetu kad sam se već probudila. Svaki moj pokret još u spavaćoj sobi na spratu ona dva zvrka čuju i spremno čekaju otvaranje vrata da iskažu ljubav. Divan osećaj da vas čeka život čim otvorite oči, potrebnost, osmeh a ne natmureno lice i vesti. Pa čak i kada sam umorna, kada je jutro u bolu a želja da ne ustanem ogromna, pomisao da me čeka život i sve ljubavi, da mi snagu da ustanem. Zar da život i ljubav čekaju?Toliko bogata nisam da rasipam.

Kafa na tremu.....zelena tišina koja miriše..miris mokre, rashladjene zemlje...puštam fontanu da radi......voda žubori, teče živahno. Mara hoće da je uzmem u krilo. Pruža se celom dužinom preko mojih nogu podignutih na drugu stolicu, potpuno opuštena. Mrki je kraj stolice, tačno ispod desne ruke namešten da ga mazim....naslanjam glavu na zid...lagano , skoro odsutno, opušteno prelazim rukama po dlaci....mirne energije se sreću, prepletu, zagrle...sklopljeno oko ...na putu za nigde, kroz žubor, doleće poj ptice....mmmmm

Onda, sredjivanje dvotišta dok ne upeče zvezda......ne znam gde nadjoše ovu kutiju, ali......sad ćemo zajedno da skupljamo ...malo jutarnje gimnastike ...i zatrpavanje rupe....po ko zna koji put :zcepanje:

img1973.jpg

img1967.jpg

img1969.jpg

PS Dobro jutro....uz drugu kafu da zapišem lepotu pa u dan pun vazduha, sunca, obaveza, smeha....uživajte :heart:

Dobro jutro :)
Evo mene posle nocašnjeg tešenja i objašnjavanja da to što tutnji nije opasno... da ce kiša da rashladi zemlju i vazduh... ali slabo mi je bilo objašnjenje... Džoni je ipak rešio da spava u mojoj sobi... Nekako ga ubedih kada se sve smirilo da ipak izađe napolje i da zajedno uživamo u predjutanjoj svežini, beše to oko 2:00 h. Pristao je shvativši da je sva toplota jucerašnjeg dana ostala u kuci... Probudila sam se pre pola sata otprilike... sebi licim na obarenu papriku "Šilju" koju nisam htela juce da kupim na pijaci, i pored ubeđivanja piljarke da je sveža... A Džoni, opružio se u svoj svojoj dužini i širini na hladan beton u dvorištu i kaže... "Auuhau... hmmmmm... aaaammmm..." zadovoljan i naspavan proteže se... Tako to biva... :) :) :)

Tamišarka;bt237865:
Dobro jutro :)
Evo mene posle nocašnjeg tešenja i objašnjavanja da to što tutnji nije opasno... da ce kiša da rashladi zemlju i vazduh... ali slabo mi je bilo objašnjenje... Džoni je ipak rešio da spava u mojoj sobi... Nekako ga ubedih kada se sve smirilo da ipak izađe napolje i da zajedno uživamo u predjutanjoj svežini, beše to oko 2:00 h. Pristao je shvativši da je sva toplota jucerašnjeg dana ostala u kuci... Probudila sam se pre pola sata otprilike... sebi licim na obarenu papriku "Šilju" koju nisam htela juce da kupim na pijaci, i pored ubeđivanja piljarke da je sveža... A Džoni, opružio se u svoj svojoj dužini i širini na hladan beton u dvorištu i kaže... "Auuhau... hmmmmm... aaaammmm..." zadovoljan i naspavan proteže se... Tako to biva... :) :) :)

hahaha maza velika taj tvoj Džoni :heart:
Ovi moji su se igrali u hodniku sinoć, makljaža u najveće, sve otvoreno a ja unutra za kompom......puče grom baš onako blizu. Kad su se sjurili kod mame oboje proklizavajući po parketu :zcepanje: Mara, naravno prva jer je kao struja, a trunta Mrki je ubrzao...baš....toliko da je čak i šlajfovao :rotf: Mara se vrti nervozno, a debeli se samo stropoštao kraj mojih nogu uz dubok uzdah.....kaže "pa dobro, sad sam tu" :lol:

LJILJA MMM;bt237870:
hahaha maza velika taj tvoj Džoni :heart:
Ovi moji su se igrali u hodniku sinoć, makljaža u najveće, sve otvoreno a ja unutra za kompom......puče grom baš onako blizu. Kad su se sjurili kod mame oboje proklizavajući po parketu :zcepanje: Mara, naravno prva jer je kao struja, a trunta Mrki je ubrzao...baš....toliko da je čak i šlajfovao :rotf: Mara se vrti nervozno, a debeli se samo stropoštao kraj mojih nogu uz dubok uzdah.....kaže "pa dobro, sad sam tu" :lol:
:)
Sve znaš ;) šta da ti pricam... :D

bravo LJiljo, e to ja zovem Život!
kada znaš da uživaš u lepoti koja nas okružuje i ljubavi koja nam se daje, i onda , sve je lakše pa i rad...
postali smo opterećeni modernim načinom života koji ne dozvoljava da zastaneš i udahneš punim plućima.
svi nešto namrgodjeni,ljuti, nezadovoljni, žure a nikad stići,ccc
ja sam usamljenik u gomili koji pokušava da u svemu gleda samo pozitivnu stranu,ali teško je kada si okružen ljudima koji su slepi i gluvi :)

ahhhhhhhh,koja lepota,mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
ovde je 44 stepena, klime bruje, iz jedne u drugu ulazis i izlazis, pirka vruc vetric pa je oterao vlagu za sada, ne moze se biti na suncu duze od 10 minuta, cveca ima i u ovoj pustinji, ali nimalo nije zivopisno i puno duse kao ovo tvoje :)

dsc_9103.jpg

ovo crveno drvo se svuda rascvetalo

Aribi;bt237981:
ahhhhhhhh,koja lepota,mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
ovde je 44 stepena, klime bruje, iz jedne u drugu ulazis i izlazis, pirka vruc vetric pa je oterao vlagu za sada, ne moze se biti na suncu duze od 10 minuta, cveca ima i u ovoj pustinji, ali nimalo nije zivopisno i puno duse kao ovo tvoje :)

dsc_9103.jpg

ovo crveno drvo se svuda rascvetalo

faaaalaaaaaaaaaaaaaaaaaa :heart:
evo za tebe malo duše iz dvorišta...da se rashladiš

img1692.jpg

Back