Dobro došli

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Mitternachtsträumer

Veoma poznat
Poruka
12.039
Dragi korisnici,

želeo bih da vam poželim dobrodošlicu na podforum ’Politički diskursi’. Nakon dužeg planiranja i konstruisanja, administracija foruma Krstarice je odlučila da otvori novi podforum u okviru Politike na kojem će korisnici moći da se pozabave političkim diskusijama na jednom intelektualnijem i argumentovanijem nivou.

Teme koje se ovde budu otvarale neće biti teme iz svakodnevnog političkog života, već o celokupnim kontekstima i pravcima u kojima se kreće domaća i svetska politika i društvo, o njihovim uzrocima i posledicama. Ovde će se diskusija voditi isključivo argumentima, a ne emocijama. Ovde će svako imati priliku da obrazloži svoje stavove i da pročita tuđe, s nadom da ćemo se bar malo bolje razumeti. Nikako to ne znači da zahtevamo profesionalce u ovom polju da bismo diskutovali, svako zna zašto nešto misli i zašto u nešto veruje i trebalo bi da zna to i da obrazloži. Dobiti to obrazloženje je cilj ovog podforuma.

Otvoriti temu bez pitanja nema smisla, stoga se najveća važnost stavlja na formulaciju pitanja oko kojeg treba da diskutujemo. Ovde će se sigurno otvarati teme koje nekome nisu po volji. Upravo tada je suprotno mišljenje neophodno. Pozivamo vas da ne trošite vreme i koncentraciju na sabotiranje teme, već na doprinos vašem viđenju stvari kroz stavove koje ćete obrazlagati.

Naravno, jasno vam je da jedan ovakav podforum zahteva mnogo stroža pravila
od onih na koje ste navikli na glavnom podforumu Politike. Oni tekstovi koji su na glavnom podforumu samo za brisanje ili za ignorisanje ovde će rezultirati poenima. Uvrede, spam, kratki komentari koji ne doprinose diskusiji, arogantan rečnik, provokacije itd. će biti sankcionisane poenima. Malo teži prekršaji će rezultirati banom. Cilj nam je da stvorimo prostor u kojem će svako moći slobodno da kaže ono što misli, bez opasnosti da za to dobije uvrede. Pravila ponašanja su ista kao i za čitav forum, a nalaze se u Pravilniku foruma.

Prijatelji, uložili smo veliki trud da bi smo ovo pokrenuli i verujemo u sve ovo, stoga vas molimo da date svoj doprinos da ovo uspe.

Hvala vam
Vaša moderacija pdf Politike
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.