Dobre/lose navike

Moj odgovor:

Pozitivne:
odmah posle jela operen zube - dakle, kuhinja - klupatilo.
Ne znam da li se nekad desilo da to ne uradim odmah... u poslednjih 5 god.

Lose:
- Ne idem na spavanje na vreme... bilo bi dobro kada bi se navikla da lezem u 22h, a ustajem u 7h.
- cesto ostavljam za poslednji trenutak da sve odradim .... :(

Prvo ću navesti loše navike, random redosledom.

I jednih drugih ima mnogo, ove liste su sastavljene od onoga što mi je prvo na pamet palo.

Dakle...

1. Moje :cross: navike:

- Volim da odlažem alarm u rasponu od petnaest minuta do pola sata;
- Kupam se prekasno (kada je grejanje off);
- Ne konzumiram cigarete aktivno, ali uživam da zapalim ponekad, po dve uz nes ili kapućino;
- Dan OBAVEZNO počinjem kafom, i radi toga ću da poranim, ustavši vojničkom disciplinom;
- Često ceo obrok menjam kafom i, što je najgore, navikla sam na to;
- Ne štedim.
- Radije ću da kupim prelep, ali neudoban par štikli nego da jedem kao čovek sedam dana ako biram na šta ću da potrošim novac;
- Treba mi čitava večnost da odgovorim na SMS poruke, ne zato što neću, već zato što mi je mobilni blizu samo kada ga koristim zbog muzike od kuće do posla i obratno;
- Prija mi da odvojim neko vreme za Pinterest, iako ažuriranje tog profila nema ama baš nikakvog učinka u mom životu.

2. Moje :tick: navike:

- Beležim u rokovniku sve, od sitinica poput menjanja sijalice do zakazang sastanka sa klijentom;
- Poklone za rođendane i praznike kupujem do mesec dana unapred;
- Rezervišem mesta i karte za sve što želim na vreme;
- Držim sveže oprane i ispeglane kombinacije za sve prilike ako neka iskrsne;
- Šetam psa;
- Uvek ležem sređena i negovana u krevet;
- Ne zapostavljam dnevne obaveze;
- Redovno održavam životni prostor i ponosna sam kada imam iznenadne goste;
- Uredno plaćam račune;
- Nikada ne ostajem beznadežno prazne baterije na laptopu, digitalnom, telefonu, etc.

Poslednja izmena:
Koje su vase dobre navike koje ste stekle, i ponosne ste na njih?

A koje svoje navike ne volite , i mislite da treba da se menjaju ?

Dobre- rano ustajem; ne lezem u krevet niti izadjem iz stana ako nije sredjen (nista gore nego ustati ujutru ili se vratiti s polja u nered); ne gomilam sudove i neopran ves; cetvrtak mi je dan za generalno spremanje da bih vikendom uzivala; ne preskacem redovne preglede kod zubara i ginekologa; redovno zapisujem menstruacije; svim bliskim ljudima tacno u ponoc cestitam rodjendan...

Lose- strasno sam se ulenjila sto se tice vezbanja tj. izgubila sam tu naviku (moram se aktivirati); iskljucujem mob i fix, pa cesto i kada je hitno ne mogu da me dobiju; kradja slatkisa moga sina, nocu; tumaranje po stanu u bebi- dolu, pa me mrzi da se presvucem i takva odem do prodavnice; neredovno otvaranje postanskog sanduceta,...

Moj odgovor:

Pozitivne:
odmah posle jela operen zube - dakle, kuhinja - klupatilo.
Ne znam da li se nekad desilo da to ne uradim odmah... u poslednjih 5 god.

Lose:
- Ne idem na spavanje na vreme... bilo bi dobro kada bi se navikla da lezem u 22h, a ustajem u 7h.
- cesto ostavljam za poslednji trenutak da sve odradim .... :(

Ovako vremenom strada caklina/gledj. Sacekaj bar pola sata posle jela. I posle citrusa, obavezno promuckaj usta obicnom vodom.

Tema...sve vise se trudim da ne robujem navikama, ni dobrim ni losim.

Back