Dobitnici Oskara 2023

Sensei

Master
Moderator
Poruka
89.567
Najbolja slika
POBEDNIK: „Sve svuda odjednom“, Danijel Kvan, Danijel Šajnert i Džonatan Vang, producenti

oscars-2023-079-best-picture.jpg

Najbolja glavna glumica
POBEDNIK: Michelle Ieoh („Sve svuda, sve odjednom“)

oscars-2023-078-actress-yeoh.jpg

Najbolji glavni glumac
POBEDNIK: Brendan Frejzer („Kit“)

oscars-2023-077-2-actor-fraser.jpg

Najbolji zvuk
POBEDNIK: "Top Gun: Maverick", Mark Veingarten, James H. Mather, Al Nelson, Chris Burdon i Mark Tailor

oscars-2023-067-SOUND-1.jpg

Najbolji adaptirani scenario
POBEDNIK: „Žene govore“, scenario Sara Poli

oscars-2023-065-adapted-screenplay.jpg

Najbolji originalni scenario
POBEDNIK: „Sve svuda odjednom“, napisali Daniel Kvan i Daniel Scheinert

oscars-2023-060-origi-screenplay.jpg

Najbolji vizuelni efekti
POBEDNIK: „Avatar: Put vode“, Džo Leteri, Ričard Bejnham, Erik Sejndon i Danijel Baret

oscars-2023-054-visual-effects.jpg

Najbolja originalna muzika
POBEDNIK: „Sve mirno na zapadnom frontu“, Folker Bertelman

oscars-2023-053-score.jpg

Najbolji dizajn produkcije
POBEDNIK: „Sve tiho na zapadnom frontu“, Dizajn produkcije: Kristijan M. Goldbek; Dekoracija kompleta: Ernestine Hipper

oscars-2023-052-production-design-1.jpg

Gledao sam izvođenje pesme Naču Naču na dodeli Oskara ali i na Youtube-u pa sam pokušao da zamislim da li bi mi Srbi mogli da izvedemo onakav ples? Naravno da ne bi. Pitanje je zašto? Možda nemamo takve plesače ili smo talentovani samo za naturalističke scene gde se pljuje i psuje. Šta vi mislite?

RRR1.jpg

Pazi fore, kad sam gledao taj film , ubacio sam ga u kategoriju bolji .....17 decembar 2022, sto je cudno gledajuci sta se dogadjalo protekle dve godine u holivudu...

Mada moja kategorija bolji nije uopste mala tj nije selektivna..

Radi se o mesanoj fantaziji......
Nesto sto pogoduje ljudima koji i u realu nemaju pojma sta je svet reala, sta svet wannabea koji mesaju svakodnevno i sta je svet intuicije koju imaju...pa se gube izmedju ta tri sveta..

Back