Dobio vizu ,dok sam je docekao poslodavac zatvorio restoran

srbijadamus

Primećen član
Poruka
661
Dobio sam radnu vizu za Kanadu ,sveukupno procedura sa dobijanjem LMO i sa natezanjem sa Kanadskom ambasadom trajala od oktobra 2012 do maja 2013 sve ukupno sedam meseci .
Kada sam jedva dobio vizu ,poslodavac mi javi da je zatvorio biznis .Sada smo pukli par hiljada dolara (radim na brodovima pa sam vizu morao da cekam kuci) 400 dolara njihova taksa .

Bem ti Kanadu i ko me nagovori da idem tamo .Prvo je veliki stres dobiti njihovu vizu ,drugo je mala satnica za kuvare 12 do 14 dolara start ,trece karta do njih kosta izmedju 800 i 1000 eura po osobi one way .

Dobio sam radnu vizu za Kanadu ,sveukupno procedura sa dobijanjem LMO i sa natezanjem sa Kanadskom ambasadom trajala od oktobra 2012 do maja 2013 sve ukupno sedam meseci .
Kada sam jedva dobio vizu ,poslodavac mi javi da je zatvorio biznis .Sada smo pukli par hiljada dolara (radim na brodovima pa sam vizu morao da cekam kuci) 400 dolara njihova taksa .

Bem ti Kanadu i ko me nagovori da idem tamo .Prvo je veliki stres dobiti njihovu vizu ,drugo je mala satnica za kuvare 12 do 14 dolara start ,trece karta do njih kosta izmedju 800 i 1000 eura po osobi one way .

Samo se nesto zalis, od svog prvog posta do poslednjeg...

Ako si dobio vizu mozes legalno da udjes i boravis u Kanadisve dok ti traje viza (tj Work Permit)
Ne mozes da radis, osim za poslodavca koji te je spoznorisao
Ali imas pravo na licu mesta da trazis drugog poslodavca, i da ti on opet radi papire.
Ali je sada mnogo lakse jer ne moras da ides u Bec niti ima ikakvog intervjua, samo online podneses LMO i Job offer i novi Work Permit ti stize za odprilike 2 meseca (pise na CIC sajtu tacno vreme)

Ne verujem da ce me pustiti da udjem u Kanadu ,jer ,mozda mogu a mozda ne da provere mada amerika je to mozda pokusam

nema sta da ne verujes..

jel imas Work Permit i Vizu u pasosu za ulazak u zemlju?
Dok ti je to ispravno imas pravo legalnog boravka u Kanadi, da izvadis SIN i ostalo
na granici se samo drzi svoje price gde ides da radis, i nemas problema

drugo jesi li siguran da je taj 'zatvorio' restoran?
cuo sam slucajeve gde poslodavci nisu hteli/mogli da cekaju da stigne radnik iz inostranstva, nasli nekog lokalnog i onda pokusaju da 'otkace' stranca

Poslednja izmena:
Malo nepoznavanje procesa ,buduci da radim na brodovima po citavom svetu imam vizu i USA,Kanade ,Australije i jos nekih drzava ,ali kada ulazim u Kanadu ,viza za pomorce je na 10 godina ,oni zovu moju kompaniju i tek tada (svaki put izmedju 4 i 5 sati zadrzavanja na imigracionom ) me puste da udjem .

Kada dobijete vizu TRV ,radnu dozvolu dobijate na ulazu u Kanadu tako sto sluzbenik proveri telefonom ,i u bazi da li vas poslodavac ocekuje vas !!!!!!!!!!! Tu vam onda izdaje radnu dozvolu .Viza u pasosu ne znaci nista ,znaci ukoliko vam poslodovac za bilo koji tip vize da ponudu posla pa zaposli nekog drugog vratice vas sa granice ,provereno danas

Malo nepoznavanje procesa ,buduci da radim na brodovima po citavom svetu imam vizu i USA,Kanade ,Australije i jos nekih drzava ,ali kada ulazim u Kanadu ,viza za pomorce je na 10 godina ,oni zovu moju kompaniju i tek tada (svaki put izmedju 4 i 5 sati zadrzavanja na imigracionom ) me puste da udjem .

Kada dobijete vizu TRV ,radnu dozvolu dobijate na ulazu u Kanadu tako sto sluzbenik proveri telefonom ,i u bazi da li vas poslodavac ocekuje vas !!!!!!!!!!! Tu vam onda izdaje radnu dozvolu .Viza u pasosu ne znaci nista ,znaci ukoliko vam poslodovac za bilo koji tip vize da ponudu posla pa zaposli nekog drugog vratice vas sa granice ,provereno danas

posto ti stalno imas neko svoje misljenje, ne mogu vise da odgovaram na tvoje postove, jer tebi pomoc ne treba...

cisto jos jedan savet, radna dozvola se ne moze ponistiti, tj moze cak poslodavac da te i otpusti, ti i dalje imas pravo legalno da boravis u Kanadi do isteka dozvole
inace ja sam dosao na WP. Posle toga jos 2x dodatno aplicirao za WP sa novim poslodavcima (promenio provinciju),i mogu da kazem za sebe da znam dosta o tome

Poslednja izmena:

Sve i da si u pravu ja bih ipak otisao za CA ako vec imas vizu u pasosu pa makar i da me vrate sa granice.

Nemoze da se putuje u Kanadu
As your intended employment is no longer available you and your family cannot not use your current visas for travel at this time. Please send a copy of your new employement agreement and LMO to the Visa Section at the Embassy of Canada in Vienna. This is the office responsible for you and your family's original application and they will be able to advise you of any additional steps that may need to be taken to resolve the matter.

Back