Dobijanje maturske diplome

Rasoni

Početnik
Poruka
1
Pozdrav!

Iz sebi privatnih razloga ne mogu da nastavim skolovanje u redovnoj nastavi, te sam odlucio da svoj obrazovni profil privedem kraju u vanredovnoj nastavi. Cetvrta sam godina srednje ekonomske skole, obrazovni profil ekonomski tehnicar, i, zbog opravdanih razloga moracu da svoje skolovanje privedem kraju u vanrednoj nastavi.

Pre svega, zamolio bih sve vas, koji ste polagali vanredno ili ste upoznati sa pravilnikom o polaganju ispita u vanredovnoj nastavi da mi odgovorite na sledeca pitanja:

- Da li je izvodljivo da, po zavrsetku cetvrte godine, odnosno po uverenju da sam polozio sve predmete izadjem na maturu pre odredjenog roka, odnosno pre izlaska roka moje generacije koja nastavu pohadja redovno?
- Ako je to izvodljivo, koja procedura je potrebna da se izvede da bih izasao na maturu u sto skorijem roku?
- Ako ovaj primer u praksi nije izvodljiv, postoji li neko odredjeno uverenje kojim bih mogao da zahtevam od strucnih kadrova u mojoj skoli da maturu i diplomu o zavrsenoj skoli dobijem u sto skorijem periodu?

Napominjem da mi je uverenje o zavrsenoj skoli i diploma neophodna do marta 2013. godine, zbog posla i nastavka skolovanja na fakultetu, i da li je izvodljivo da na maturski ispit izadjem u ovom vremenskom intervalu?

Hvala unapred na pomoci!

Back