Dobar zet-snaja

Nisam ocekivao da postoji tema o stavu ljudi u Izraelu o gej populaciji, na srpskom forumu, pa nisam ni trazio. Potrazicu! :)

Ne palim ljude, ja sam veoma ozbiljan i zainteresovan za temu, ali mene pale (neki) ljudi. :)

A jel bi bio ti zet mojim roditeljima, simpatican si mi (verovatno bi i njima bio)? :)

Uvek se trudim i dajem (sve od) sebe! :)

Ma dobro, nisam mislio na ljubav, a za seks nisam siguran, mada ne verujem ni da sam na to mislio. :)

Zasto me samo saljes negde sa ove teme? Meni se bas svidela ova tema i necu da odem. (Mozda vise ti, nego tema, ali nema veze-ostajem!) :)

"Preskacemo za sada..."? Znaci imam sanse? Uhuhuhu, zadovoljno trljam ruke! (O sta?) :)

MIslim da nisi u pravu.

Ako cemo iskreno, mene nisu ucili ovako, ali su ipak prihvatili i ne mesaju se. Ne moze niko da te nauci koga ces i kako da volis. ;)

Cesto roditeljima ne odgovara snaja ili zet koji je poput njih pa to stvara kontradiktornost ako me razumes ,.... primer majka koja voli da sve konce drzi u rukama , da se ona pita za sve ako je to mogla da sprovodi nad svojim sinom svakako da ce on nastojati ili podleci carima zene sa istim karakteristikama - e tu onda dolazi do sukoba svekrva vs snaja jer su iste a u stvari majka ga je formirala takvog

Slazem se ja i sa tobom jer stoji i to sto tvrdis, ali to vazi ako imas do 22 godine :ok: sto si stariji vise vladas sobom i sopstvenim zeljama tj znas sta zelis a sta ne zelis . Kada si mladji nesvesno cinis, biras na osnovu onoga kako te je formirala porodica, sredina, drustvo,....

Imam manje od dvadeset dve, ali mislim da sam svestan onoga sto zelim i ne dozvoljavam da "drustvo" (mislim na sve u svojoj okolini) utice na mene i moje misljenje. Mozda ja samo tako mislim i ovo govori neki "buntovnik" iz mene...

Apsolutno razumem sta pricas, cak sam se pogresno izrazio gore-nisam mislio da si 100% pogresila. ;)

Mislim da je bolesno da muskarac trazi zenu koja lici na njegovu majku, ali postoje teorije da je u vecini slucajeva tako. (Jel on onda spreman i na incest?!) Naravno, dve osobe koje su slicne jedna drugoj se tesko slazu, ali cak i da se desi da snaja lici (nigde nije rec o fizickom izgledu, da razjasnim) na svekrvu, nikako ne bi trebalo da dodje do bilo kakvog sukoba, jer ta majka, ako je dobra majka, mora da ceni izbor svog sina i da ispostuje tu zenu, a i njega samog, ali ni ta zena nikako ne bi trebala da rusi neku harmoniju u domu u koji dolazi (ne, to nikako ne znaci da ona treba da bude rob!). U takvim situacijama, mislim da je iskrenost kljuc dobih odnosa, pod uslovom da su svi spremni na kompromis i toleranciju. Kakva god da je majka/snajka (rimuje se :)), siguran sam odnosi mogu da budu dobri. ;) A ako ne ide, ipak mislim da roditelji treba da popuste, jer ne bi smeli sebi da dozvole da uniste zivot svom detetu (koji ce najverovatnije trajati mnogo duze od njihovog).

Odosmo duboko u neku temu koja nema konkretan odgovor, ima mesta milione misljenja, zavisi od milion okolnosti (znas ono: "Sve srećne porodice liče jedna na drugu, svaka nesrećna porodica je nesrećna na svoj način."?), jer smo se nismo uhvatili za tacno odredjenu situaciju, pa mozemo danima o ovome. :)

Roditelji treba da kazu sta misle o izboru svoje dece. Ponekad se slazu , ponekad ne i onda ne odobravaju izbor ....problem je sto tada obicno pogresno postupaju tipa narede ono ultimatum ne mozes sa njim/njom i gotovo inace ces da vidis na sta smo spremni da ti uskratimo,..................itd , umesto da jasno kazu sta smatraju da ne valja ili na suptilniji nacin ukazu na propuste svog deteta u izboru partnera

Htela sam da kazem da roditelji nose odgovornost sta biramo za partnera u mladosti jer nam oni formiraju kriterijume -toga tada nismo svesni , mada ne mora da znaci da je tako

Cesto su roditelji u pravu kada se ne slazu sa izborom a cesto i nisu ....u svakom slucaju ne slazem se sa onom "svaki roditelj misli dobro svom detetu" jer sam se x puta uverila da nije tako ....cesto roditelji svesno ili nesvesno namecu ono sto njima odgovara ne mareci za osecanja svog deteta

Naravno, ipak su oni roditelji i treba da iznesu svoje misljenje (to je onaj deo o iskrenosti), a dete da ih ispostuje (bar da ih saslusa, ali nikako da slepo veruje u njihove reci i uradi sta god oni kazu!).

Ne slazem se sa tobom oko tog dela da ti roditelj ne misli dobro. Mozda je to samo zato sto ja to nisam doziveo (cini mi se), ali mislim da ti roditelj nikada ne bi zeleo nista lose, mozda ti tako u tom trenutku izgleda, zato sto tad ne shvatis sta zeli da ti kaze (nekada je potrebno mnooogooo vremena da shvatis), ali uvek se ispostavi da su u neku ruku bili u pravu. Mada se ovo odnosi samo na neke postupke ili zivotne korake koje treba da preduzmes, ali mislim da roditelj ne treba da ti prica i naredjuje sta treba da osecas-mozda onda i ne uspeju da ti kazu nesto sto je dobro, ali i ako pogrese nema sanse da su ti mislili bilo sta lose, ali to nisam doziveo, pa mi je tesko da pricam o tome (ne zelim nista napamet da pricam, a vidim i da si starija i pretpostavljam da imas vise iskustva u svim sferama zivota od mene, sto mi pomaze da ovaj razgovor bude jos tezi)! :)

Ako pokusaju da postave ultimatum ili da ti uskracuju nesto zbog tvojih osecanja... Mislim da ti ne trebaju vise (toliko) u zivotu, da treba da se odvojis i da pocnes da budes svoj(a), jer je to najodvratnije nesto sto mogu da ti urade i onda se pretvaraju u "zle roditelje" (kakav god da ti je "partner"-tvoj je izbor i ti sa njim treba da provedes ostatak zivota). :confused:

Ma preteska tema (za mene), da budem iskren. Namuci me, da ja vise nemam pojma sta sam napisao gore i sta bih jos napisao/obrisao/... Nadam se da razumes! :)

Back