Do zadnjeg momenta ili ne?

Da li bi ste ostali sa devojkom ili deckom u vezi kada bi vam rekao(la)da ima rak a u vezi ste npr.nekoliko godina?Lekari vam kazu da joj je ostalo 6.meseci zivota:heart:

ko sme da tvrdi do kada ce da zivi?
ko moze da garantuje da onog ko nema konacnu dijagnozu nece da udari autobus pre isteka tih 6 meseci..
emocija je emocija i zivot je zivot..
nije bitan brak, al kad je ljubav u pitanju onda je to u dobru i u zlu, dok nas smrt ne rastavi..
makar smrt bila i prelepa plavusa kao sa vukajlijinog postera.

Poznavao sa jednu devojku koja je ostavila decka koji je oboleo od raka kostiju.Kakvo đubre!
ko sme da tvrdi do kada ce da zivi?
ko moze da garantuje da onog ko nema konacnu dijagnozu nece da udari autobus pre isteka tih 6 meseci..
emocija je emocija i zivot je zivot..
nije bitan brak, al kad je ljubav u pitanju onda je to u dobru i u zlu, dok nas smrt ne rastavi..
makar smrt bila i prelepa plavusa kao sa vukajlijinog postera.

Poznavao sa jednu devojku koja je ostavila decka koji je oboleo od raka kostiju.Kakvo đubre!
i ja sam poznavala jednu stariju zenu,koja je bila u vezi sa velikim gospodinom i lafom,koji je uz to i lepo izgledao i bio pun humora.pricao mi je da od kad je u penziji,falio mu je drug i prijatelj,a to je nasao u toj gadnoj zenetini.vodao je po moru,cak zena u svojim 60-tim godinama naucila i da pliva,njene odrasle cerke kobilace,vozikao kolima gde god su narucivale.
odjednom,covek se razbole,pade u krevet i ubrzo umre.
njegovi su mi pricali,da babetina ni jednom za to vreme nije dosla cak ni da ga obidje,kamo li da bude pored njega.

i ja sam poznavala jednu stariju zenu,koja je bila u vezi sa velikim gospodinom i lafom,koji je uz to i lepo izgledao i bio pun humora.pricao mi je da od kad je u penziji,falio mu je drug i prijatelj,a to je nasao u toj gadnoj zenetini.vodao je po moru,cak zena u svojim 60-tim godinama naucila i da pliva,njene odrasle cerke kobilace,vozikao kolima gde god su narucivale.
odjednom,covek se razbole,pade u krevet i ubrzo umre.
njegovi su mi pricali,da babetina ni jednom za to vreme nije dosla cak ni da ga obidje,kamo li da bude pored njega.

mozda nije mogla iz zdravstvenih razloga..potresla se previse.:roll:
mada, meni takvih likova kad malo bolje razmislim nije ni zao! gde su mu bile oci..pa nije on klinac da ne vidi da se baba na njega nakacila zbog koristi..
nema toliko dobrog glumca koji moze tako uspesno da vara i obmanjuje, koliko hoce jako da zmuri onaj koji je prevaren na kraju.

Da li bi ste ostali sa devojkom ili deckom u vezi kada bi vam rekao(la)da ima rak a u vezi ste npr.nekoliko godina?Lekari vam kazu da joj je ostalo 6.meseci zivota:heart:

Imam lično iskustvo nažalost sa ca,operacija,hemot................bilo prošlo i nikada se više ne vratilo!Ali sam zahvaljujući svojoj porodici i dugogodišnjem partneru,a sadašnjem mužu( posle zadnje hemoterapije odprilike mjesec dana,smo se uzeli) sve to podnijela na najbolji mogući način,ostala vedra i nasmijana osoba,puna ljubavi i podrške,puna optimizma i odlučna da ću pobijediti jer imam za koga da se borim!!!
Moja prijateljica je isto tako operisana kao i ja i ima vezu isto tako dugu,koja ni jednog momenta nije došla u pitanje i ona se uskoro udaje,žive zajedno!
Niko nije pošteđen ovog zla koje nam se dešava,ali ako nekog volite iskreno i jako,koliko neko bijedan može biti da ostavi nekog ko je nemoćan i ko treba podršku u najtežim životnim situacijama!

Imam lično iskustvo nažalost sa ca,operacija,hemot................bilo prošlo i nikada se više ne vratilo!Ali sam zahvaljujući svojoj porodici i dugogodišnjem partneru,a sadašnjem mužu( posle zadnje hemoterapije odprilike mjesec dana,smo se uzeli) sve to podnijela na najbolji mogući način,ostala vedra i nasmijana osoba,puna ljubavi i podrške,puna optimizma i odlučna da ću pobijediti jer imam za koga da se borim!!!
Moja prijateljica je isto tako operisana kao i ja i ima vezu isto tako dugu,koja ni jednog momenta nije došla u pitanje i ona se uskoro udaje,žive zajedno!
Niko nije pošteđen ovog zla koje nam se dešava,ali ako nekog volite iskreno i jako,koliko neko bijedan može biti da ostavi nekog ko je nemoćan i ko treba podršku u najtežim životnim situacijama!
:ok::heart:

podsetila si me..pre par godina kod mene je dosla malada zena koja je imala tada 27 godina..
lepa, zgodna, pametna i nesigurna..
pitala me za neke vezbe kojima moze da ucvrsti stomak..koji je bio u odlicnom stanju..
na moj predlog, rekla je da neke misice ne moze da aktivira kako hoce jer su preseceni..
pitala sam jel u pitanju carski rez, odgovorila je da nije nego je carcinom materice zbog cega joj je kompletna materica izvadjena..
i onda se rasplakala..
to je eksplodirala ta nesigurnost koja se kod nje bas promecivala..
na moje pitanje da li su joj rezultati sada dobri sama se otvorila i rekla da jesu, da je sada sve ok, ali da je najgore prosla sama..
zivela je sa verenikom, trebalo je da se vencaju kad joj je postavljena dijagnoza..
on se odmah iselio, a ona je sa svim morala sama da se bori..
rekao je da je ostavlja jer nikad nece moci da ima dece, ako prezivi..

podsetila si me..pre par godina kod mene je dosla malada zena koja je imala tada 27 godina..
pitala me za neke vezbe kojima moze da ucvrsti stomak..koji je bio u odlicnom stanju..
na moj predlog, rekla je da neke misice ne moze da aktivira kako hoce jer su preseceni..
pitala sam jel u pitanju carski rez, odgovorila je da nije nego je carcinom materice zbog cega joj je kompletna materica izvadjena..
i onda se rasplakala..
na moje pitanje da li su joj rezultati sada dobri sama se otvorila i rekla da jesu, da je sada sve ok, ali da je najgore prosla sama..
zivela je sa verenikom, trebalo je da se vencaju kad joj je postavljena dijagnoza..

No coment..............
Inače i ja sam imala 27 god.kad mi je ca pokucao na vrata,ali sam ga primila,rekla ok,objavljujem rat,pa vidjećemo za koju god.ko je pobjednik,za sada ja vodim skoro 3:0!Daće Bog da ja i dobijem svaku bitku,kao i ta djevojka,i mnogo dr.žena i djece,muškaraci koji obole,moje prijateljice sa teme onkologija.................svi smo mi pobjednici!!!

Па јбг...ако имаш дилему и ако ти је то пало на памет,мислим да ти ниси за њу...ниси ни за једну...тј.тај тип је џукела
А са ,друге стране требала је и она да прича о томе

i onda se rasplakala..
Kakav smrad od coveka."I'M
NOT GONNA CRACK".Here comes the sun.

JBT citam ovo i pored svog poprilicnog zivotnog iskustva(svega sam se nagledao i naslusao) ne verujem da ima ovakvih ljudi,da u ovakvim situacijama okrenu dupe i odu...
Meni zao kad vidim mrtvog kera na putu,umalo da skoro izazovem lancani sudar da nebi zgazio malo blentavo stene... a oni coveka ostave kad je najteze ali ne najteze kao fraza ili metafora nego bukvalno...
Naravno da bi ostao do kraja,pa cak i ako nije neka ljubav u pitanju nego obicna veza,ako treba i folirao bi se bolje od najboljeg glumca na svetu jer nekome ko odlazi odavde bi to mnogo znacilo...
A da omasi dijagnozu?Hmm u danasnje vreme za bolesti tog tipa ne moze da se toliko omasi dijagnoza pa da se desi neko veliko cudo...

Back