Do koje mere?

gost 333986

Legenda
Poruka
58.056
Da li ste imale osecaj da zelite da promenite muskarca, da ga kontrolisete i da od njega napravite ono sto vi zelite i do koje mere ste to uspele sa sadasnjim/bivsim deckom/suprugom... da li to ide do te mere da u jednom trenutku vi ili on oseti da se prema njemu ponasate kao majka prema detetu?

Da li ste imale osecaj da zelite da promenite muskarca, da ga kontrolisete i da od njega napravite ono sto vi zelite i do koje mere ste to uspele sa sadasnjim/bivsim deckom/suprugom... da li to ide do te mere da u jednom trenutku vi ili on oseti da se prema njemu ponasate kao majka prema detetu?

Sto bih menjala ono zbog cega i jesam sa njim?!

Primetila sam mnoge zene i devojke da "odgajaju" svoje muzeve bas kao da su ih rodile, apsolutno nesvesne da to rade. Pomalo deluje bolesno kad se gleda sa strane.

majka pravi od deteta ono sto ona zeli? zanimljivo gledanje na odnos majka - dete.

- - - - - - - - - -

razmisljajte o tome.....;)

naucila sam jos davno, ili su me naucili kod kuce, vise ne znam ni sama - da ljude ne mozes menjati i da prava promena moze da dodje jedino iznutra tj ako neko sam odluci da je menja. a to se desava retko, toliko retko da prakticno ne uzimam ozbiljno izjave tipa "pwomenicu se obecawam :sad2: " iliti res, non verba.
izabrala sam nekog ko mi je slican i cije sam lose strane (mane) spremna da prihvatim
jer znam da ce ko deda biti jos gori, ko i svi mi sto smo sa godinama sve grdji u onome u cemu smo od pre vec bili gadni.
i tako sela ja, popricala sama sa sobom, pitala se da li mi je ok, da li su te mane podnosljive ili ne i to je to. a ja sam sama gadna baba po karakteru i ne zelim ni sebi ni nekom drugom da zagorcavam zivot nekim pretnjama kukanjem i molbama. ljudi se uglavnom ne menjaju, ako se menjaju nazalost to je cesto na gore ne na bolje, bar sto se karaktera tice :lol: na kraju je bitno da ti mozes da trpis sitna sranya i zadovoljstva dede, i da deda isto to moze da radi sa tobom. ostalo je tracenje vremena, energije i ostalih resursa. tako da nadjes nesto sa cim si ok, a ne nesto na cemu planiras da radis ko da je od plastelina...ne moze, ne ide to tako sa ljudima, partnerima, prijateljima, svima redom. ja bih se prva pobunila da krene neko da me drnda tako.
i na kraju sta bude bice...ali kad radis nesto na silu uglavnom ne izadje na dobro.

Nisam. Ne verujem da bih se smuvala sa osobom koja mi totalno ne odgovara.

Sa sadasnjim se ne trudim, zato i jesmo skupa. Sve tece lako, dajemo savete medjusobno, vrednujem njegovo misljenje, nadam se i on moje, sva sreca te smo slicni pa savet bude uvod u razgovor a ne u naredbu, kritiku i okrsaj.
Lak covek, takva sam i sama...ili smo nekako laki jedno drugome...stvarno ne znam ali ne mislim da smo ukoceni u odnosu, verovatno se menjamo samo su te promene suptilne.

ma moze bre sta oce samo dok daje rupice

Nisam. Davala sam podrsku i solidarisala se za neke promene oko kojih se sam nije ni trudio, a kao ih je zeleo :roll:
Inace, niko od nas nema pravo na to. Ako nam ne pase, siroko je polje...

nema prave mere za takvo sta.
kad se kod partnera uoce osobine (najbolje je uociti ih na vreme) kojima se ni uz najbolju volju ne mozete ili ne zelite prilagoditi, takva veza sigurno nema buducnosti.
pogresno je bilo kakvo "na silu" modeliranje i preoblikovanje, osim onog finog suptilnog uticaja koji je medjusobno neminovan, cak i pozeljan.

To sve žele.Da budeš pametan i sposoban a istovremeno da te kontrolišu 100%.

To sve žele.Da budeš pametan i sposoban a istovremeno da te kontrolišu 100%.

Ima onih koje vole da diriguju, ali daleko od toga da je to svima cilj.
Nikada me ne bi privukao takav muskarac. Mora da ima stav, neku vrstu autoriteta, da vodi. Ma, moram da mu se divim! A kako cu nekome ko slepo prati moje strelice i putokaze!?!
Naravno, pod tim ne smatram vestacki izazvano postovanje, lupanjem sake o sto i agresivnoscu.

Nikada mi nije palo na pamet da to uradim. Niti imam potrebu da to radim.

Mislis da je moguce menjati ljude?

- - - - - - - - - -

menjati mozemo samo sebe

to....

Mozda je trebalo napomenuti da se pod tim transformacijama ne podrazumeva i nabijanje rogova istima. :think:

Ja dobro funkcionisem samo kad sam na dugom povocu .
Na kratkom sam nervozan i grizem !:cool:

Takodje.

Mene ni roditelji nisu ogranicavali niti me kontrolisali posebno, ceo zivot radim sta hocu. I zamisli dodje sad neko i krene da me menja, koriguje,kontrolise. Ne bi uspelo nikad.
Zato ne radim drugima ono sto ne bih volela da rade meni. Nisam neko ko se trpa drugima u svaki segment zivota i prilicno sam tolerantna dok me neko licno ne ugrozava.
Nikad me nisu privlacili neki polovnjaci, bad boys, porocni,svalercine, egoisticni... pa da dobijem nagon da menjam nekog i da uz mene postane bolji covek. :zaljubljena: To je glupost i nemoguce je. Zasto bih od nekoga pravila coveka, kad mogu da nadjem vec gotovog, kompletnu licnost.

Jesam, priznajem:rumenko: mm sada jede beli lukac:lol: kad smo se upoznali ja sam krkala pomenutu biljcicu da je sve prshtalo a mm tadasnji momak je izjavio da TO jedu samo seljaci:evil:..i posle xxx godina mog mljckanja belog luka sada izjavljuje da je to cudesna biljka...normalno uz odredjeno konzumiranje iste...a ja sam pocela da pijem pivo koje nisam mogla da smislim:lol: dakleM uticaj izvrsen...donekle:mrgreen:

Sto bih menjala ono zbog cega i jesam sa njim?!

Primetila sam mnoge zene i devojke da "odgajaju" svoje muzeve bas kao da su ih rodile, apsolutno nesvesne da to rade. Pomalo deluje bolesno kad se gleda sa strane.
Neko uvek mora da izrazi ono sto je rezultat ili usaglasavanja sa partnerom ili nametanja svoje volje, kako god se okrene neko ce biti glavni, makar u smislu zajednickog portparola koji iznosi konacan stav. :) U suprotnom bi se do besvesti tumaralo u modu "oce kaki, nece kaki". Uglavnom su zene te koje se potcinjavaju muskarcima koje su odabrale, prepustaju im da oni imaju zavrsnu rec.

Jesam, priznajem:rumenko: mm sada jede beli lukac:lol: kad smo se upoznali ja sam krkala pomenutu biljcicu da je sve prshtalo a mm tadasnji momak je izjavio da TO jedu samo seljaci:evil:..i posle xxx godina mog mljckanja belog luka sada izjavljuje da je to cudesna biljka...normalno uz odredjeno konzumiranje iste...a ja sam pocela da pijem pivo koje nisam mogla da smislim:lol: dakleM uticaj izvrsen...donekle:mrgreen:

:rotf:

Back