naucila sam jos davno, ili su me naucili kod kuce, vise ne znam ni sama - da ljude ne mozes menjati i da prava promena moze da dodje jedino iznutra tj ako neko sam odluci da je menja. a to se desava retko, toliko retko da prakticno ne uzimam ozbiljno izjave tipa "pwomenicu se obecawam

" iliti res, non verba.
izabrala sam nekog ko mi je slican i cije sam lose strane (mane) spremna da prihvatim
jer znam da ce ko deda biti jos gori, ko i svi mi sto smo sa godinama sve grdji u onome u cemu smo od pre vec bili gadni.
i tako sela ja, popricala sama sa sobom, pitala se da li mi je ok, da li su te mane podnosljive ili ne i to je to. a ja sam sama gadna baba po karakteru i ne zelim ni sebi ni nekom drugom da zagorcavam zivot nekim pretnjama kukanjem i molbama. ljudi se uglavnom ne menjaju, ako se menjaju nazalost to je cesto na gore ne na bolje, bar sto se karaktera tice

na kraju je bitno da ti mozes da trpis sitna sranya i zadovoljstva dede, i da deda isto to moze da radi sa tobom. ostalo je tracenje vremena, energije i ostalih resursa. tako da nadjes nesto sa cim si ok, a ne nesto na cemu planiras da radis ko da je od plastelina...ne moze, ne ide to tako sa ljudima, partnerima, prijateljima, svima redom. ja bih se prva pobunila da krene neko da me drnda tako.
i na kraju sta bude bice...ali kad radis nesto na silu uglavnom ne izadje na dobro.