Do kada....

Do kada ce među ljudski odnosi biti losi,do kada cemo nanositi boli jedni drugima....zar je toliko tesko da se podamo i zrtvujemo jedni za druge....mislim cijeli dan pijem iskreno i sada sam urada prava vratio sam se sa svadbe...cijelo vrijeme pijem i razmisljam....upoznao sam tako puno ljudi jakih...ljudi...ljudi sa stavovima..ljudi koji kazu da mozes samo imati nekoliko prijatelja i to pravih a ostalo su sve samo drugovi...slazem se s time....ali ja samo zelim dobre odnose...medju ljudima...upoznao sam jednog vlasnika kafane popio par pica s njime,pricam mu kako se drustvo razjebalo otislo u lijepu pm...kaze on sve te razumijem i meni je isto tako bilo po sebi to najbolje znam...cak covijek toliko pijan ima veliki stepen ljudskosti koji bi svi zaboravili pod dozom toliko alkohola..ali on ne...bas onako covjek drag i covjek za pamcenje sa iskrenim rijecima i namjerama...zar takvi svi ne mozemo da budemo...zar nas materijalna strana mora vuci uvijek za necim vecim i boljim...zasto se ne mozemo zadovoljiti onime sto imamo i onime sto jesmo zar je jedna rijec,poruka,recenica toliko skupocjena da se ne moze izreci iskreno i u najboljim namjerama ako smo do tuda dosli ona smo u lijepom pm...Zalosno je ali je skolski, ako je prijateljstvo svelo se na to da ni poruku ne mozes poslati da ne zelis nesto ili onako cisto iz neke ljudskosti da pitas kako je i da odjavis obecano,pa brate sve propada.Mislim da je bijedno i da medju ljudski odnosi se trebaju mijenjati nije pijanska iako pijem cijeli j.dan ali tako mislim u svome srcu i vrijedja me,boli,zar da budes izdat zbog neke sice na mobilnom racunu jel toliko gledas u to,da te pitam,ako je pa prebacit cu ti sa svoga bijedo da mozes da javis i ako nemam dovoljno bacit cu ti samo da ti je dusa zadovoljna...ccc.....smijesno bas takve rijeci kolaju,lutaju mojim srcem,mojom dusom,ma neka mogao sam i teze mogu i bez tebe iako sam te smatrao prijateljem..Zar je toliko tesko a bas je tako malo vrijedno..
P.S. Pijan jesam ali brate bar imam u sebi nesto sto se zove ljubav i postovanje pa makar i konj ispao zivjet cu tako.....!

Uvek imas dva izbora,od kojih je jedan uvek put kojim se teze ide,ali meni nekako uvek blizi za izabrati.Prijateljstvo je gradjevina koja mora imati cvrste temelje da je jaki zemljotresi ne bi mobli rusiti.Ako se ta gradjevina lako rusi,pa onda znaci da i nije bila sigurna za stanovanje i ne treba zaliti.

Pisac,dobra si ti dusa i ostani takav,nemoj se menjati .Samo cu ti reci da da se bistra voda da lako zamutiti.Prema tome cuvaj svoj bistri izvor od primesa pa ces bez obzira koliko to moze da bude tezak posao biti srecan ako ga sa uspehom odradis.Budi i dalje sebe radi takav a ne radi drugih.-neces biti konj vec covek a to je veruj mi u danasnje vreme jako tesko.Pozdrav za tebe.

ne mora da znači da će neko do kraja života da ti odgovara za druženje ...prijatelj može da ti ostane u smislu " tu sam kad ti zatrebam za nešto materijalno" :) , al ljudi se druže i sa nekim novim ljudima , nema tu mesta za bilo kakvu melanholiju ..

Da, slazem se, sve se menja i coveku se stalno otvaraju novi vidici pa tako shvatis da si ti prijatelja voleo ili postovao ili... stagod, vise no on tebe. I za prijateljstvo je potrebno dvoje.
Ko moze da prasta u ime prijateljstva , neka to i ucini.
p.s. Ja ne mogu !

Back