Dnevnik bića iz "treceg kamena od sunca"

njuskalo725

Aktivan član
Poruka
1.045
Tema ce biti posvecena pojasnjenima ljudi i pojava koji nas okruzuju
.(koje vi predlozite...npr .ljubav.politika.sekte.vucic.pop koji spava pored sanduka...)
Ali zasnovano samo na logici .bez ikakvih predrasuda...
Samo zasnovano na zapazanju ...samo kako bi to uradio neki lik iz serije treci kamen od sunca
( marsovci koji su uzeli oblik ljudi sa namerom da izucavaju zivot i osecaje ljudi)
Na primer
Kada se neko derei vice dok prica
...to je meni uvek licilo na to da se taj dere jer negde zna da je to jedini argument zbog koji ce ga drugi ljudi slusati sta prica

- - - - - - - - - -

Evo mog prvog pitanja...
Zbog cega nam je toliko bitan novac?
Da zadovoljimo elementarne potrebe ok
Ali cini se da kada zadovoljis te potrebe glad za novcem ppstane jaca!!! Zbog cega?

Covek nije bice koje moze da se zadovolji samo pukim zadovoljenjem potreba.

Covek pored potreba, ima i zelje.

Kada zadovoljis potrebe (harana, pice, skloniste, odeca/obuca, drustvo, seks..) onda kreces da (ukoliko si u mogucnosti) zadovoljavas i svoje zelje (cipelice, haljinice, letovanje, zimovanje, dobar auto, motor, ko vec sta zeli i voli).
I to je sasvim normalno ljudsko ponasanje - jer tako se ponasa 99.99999% ljudi.

Mislim da si se pogresno izrazila: retki su ljudi cija glad za novcem postaje sve veca: novac je samo sredstvo. Pre ce biti da se coveku javljaju nove zelje, a s obzirom da zivimo u svetu gde se zelje uglavnom ostvaruju novcem - otuda i potreba za vise novca. Oni koji imaju glad za novcem zbog samog novca - to su vec teski patoloski slucajevi, i takvi su u manjini.

Naravno, postoje ljudi i cije zelje se konstantno povecavaju, i koji nikada ne mogu biti ispunjeni, ma koliko sopstvenih zelja da ispune, uvek im se javljaju neke druge. To je opet, odredjena vrsta patologije.

sad nam fali marsovac

- - - - - - - - - -

covek je radoznalo bice

radoznalost vodi u zelju a zelja u potrebu

novcem se vecina potreba ispunjava

tako da razumem one koji nemaju novca a imaju zelja

veci je fenomen imati a zeleti jos

bez potreba

pa te pare gomilas ili ulazes u dalje uvecavanje, alavost neka

idealan zivot bi bio da si novcano zbrinut , ceo zivot da ne razmisljas o novcu

da sve zelje zadovoljavas i da radis ono sto zelis

Moze li neko da postavi nekakvo pitanje ili pojam?
Ili i pitanje i odgovor..
Jao kako sam ponosna na temu :) ..ali ustvari na ljude koji su pisali
Hm...
Sta je to ponos? Kada smo kod toga....
Ja sam ponosna jer sam imala pravi odziv. Pravilno su me razumeli. Dakle.kaze se .ponosna sam na sebe...a zapravo ponosna sam na druge ljude-i moju inicijativu
Zapetljano....nesto mi lici na dilemu oko kokoske i jajeta

Moze li neko da postavi nekakvo pitanje ili pojam?
Ili i pitanje i odgovor..
Jao kako sam ponosna na temu :) ..ali ustvari na ljude koji su pisali
Hm...
Sta je to ponos? Kada smo kod toga....
Ja sam ponosna jer sam imala pravi odziv. Pravilno su me razumeli. Dakle.kaze se .ponosna sam na sebe...a zapravo ponosna sam na druge ljude-i moju inicijativu
Zapetljano....nesto mi lici na dilemu oko kokoske i jajeta

Ништа ти ја од ове теме нисам разумела, али оволико знам: дилема око кокошке и јајета је решена, старија је кокошка.

Sinoc sam cula ovu recenicu
-Bili su losi prema meni,toliko da imam ogromnu prazninu u sebi .koju bas nista ne moZe da nadoknadi sem da se ja sama ostvarim.kao roditelj
I proizvedem ljubav koja ce me izleciti...
Prvo .nisam razumela apsolutno nista
A.onda sto vise razmisljam.o njoj .sve mi se cini da je jako logicna...

25.
Muskom bicu ...lampica za ljubav cak i kada ne postoji lj od ljubavi
Se ukljuci ako je prisutan muzjak .kog on smatra da je dovoljno vredan da ima kvalitete da mu bude konkurencija kod njegove dame ( dama-suprotni pol.:) )
To im je u prirodi. Moguce je da im se tako oslobadjaju refleksi za borbu...ili sta god...

Back