Đukanović: Uskoro ćemo ostati bez javnih funkcionera, unapred se pretpostavlja da je svaki lopov
Istinomer
https://www.021.rs/story/Info/Srbij...apred-se-pretpostavlja-da-je-svaki-lopov.html
INFO
22.09.2021.
07:35 > 07:40
Istinomer je objavio najnoviju izjavu poslanika SNS Vladimira Đukanovića, koji upozorava da ćemo uskoro ostati javnih funkcionera.
Foto: Screenshot (Youtube/Pink)
Naime, kako je naveo Istinomer, Đukanović je rekao:
"Ovde se polazi od pretpostavke da je svaki javni funkcioner kriminalac. Donosimo raznorazne zakone i doći ćemo u situaciju da uskoro niko više neće ni da bude javni funkcioner. Prosto, ovo nije normalno, mi ovde polazimo od pretpostavke 'E, ovaj je sigurno lopov, pa sada ćemo mi njega ne znam čime da ograničimo, jer čim je došao na javnu funkciju on sigurno hoće da krade, neće da prijavi imovinu'. Ovo je užasno pogrešno", preneo je izjavu Istinomer.
Đukanović je o ovome govorio komentarišući izmene Zakona o sprečavanju korupcije na sednici Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, održanoj 21. septembra.
Ma nije svaki, ali jedno 95 % jeste. I ptice na grani su ukapirale da se većina političara i bavi politikom samo da bi došla u poziciju da može da krade, da dođe na poziciju gde ništa neće raditi a dobijati dobru platu ili da preko tendera izvlači pare iz državnog, pokrajinskog ili lokalnih budžeta.