Djubretarke vs papataci vs vinske musice vs muvice

Umri_muski

Stara legenda
Poruka
75.029
To ce poznavaoci ovde sigurno bolje znati....

Djubretarke su neke sitne , malo bez neke odbrane, suntave musice, ali izdrzljive , cini mi se okrugle vise od ostalih, imaju cudne prefencijale sta ih privlaci,ja mislim smrad ili urea...
papataci kako ih ja zovem a i drugi ljudi su nesto kao mikro komarac, izgleda kao 4 dlacice tanke zalepljene, leti , a boga mi i ujeda da boli...a 1 mm ako mu je velicina...cesto prati zivotinje, pse, ali ne telo nego tamo gde vrse nuzdu
Vinske musice su male , mislim da smo ih zvali drozofile...meni se ucinilo da ima nekih koje imaju bas crvene oci, ma kako cudno zvucalo, ali nemaju sve.mnoze se kao lude.idu na voce i kiselinu , ne idu na secer i belancevine
muvice, ja mislim da su to male muve, ali ne znam zato sto sam video kad se muve izlegu , to nisu male muve...nego budu skoro kao odrasle muve, malo manje, a muvice su 3mm,i znaju da budu strasno dosadne, to kad krene da ti pikira,nema logiku kao odrasla muva da pridje polozi jaja i bezi iz sobe..ova te pikira i pikira...pa proseta pa pikira..

Sve ove muvice ili sta su , pojacavaju kontaminaciju u prostoriji bar 5x , da prevedem ima da urnisu sve biolosko da se pokvari duplo brze, bez njih skoro sve moze nedelju dana, sa njima 3 dana max...jele ne jele..

Ovi papataci , sitni , skoro nevidljivi , ali kad ujede, ne ostavlja trag ali boli....kao kad veliki komarac ujede, mozda i vise..., brzi izuzetno , manevarski izuzetni...super kamikaze..

papatace ne znam kako da lovim...vinske na sirce, to ih izludjuje ali ih bas izludi , pobesne ...muve na smrad ili na sirce, ali onda si ga ugasio ako ih ne pobijes....ima da te grizu...treba im nesto da ublaze sirce i onda jure i ujedaju
ove mini muvice ne znam sta su ....male, a znam gledao sam kako se izleze normalna muva, uopste nije mala muvica koja se izleze...

Sad vi koji znate malo vise i o ponasanju , i zanimljivo nesto , dodajte...

Back