NickFreakyrgios
Elita
- Poruka
- 24.225
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
..........................................................
Драго ми је да се овде сви слажемо.
Не помиње непознавање тумачења извора нити било шта слично.
Изненађујуће ни од громила се не одриче сасвим иако је било очекивано.
Човек се или одрекне тезе и каже погрешио сам или сам био сувише под утицајем свега што се причало или догађало.
Али да опереш реч или да игноришеш нешто да се није десило и да нико никад није рекао ........
Не Алексић ништа не игнорише чак ни Громиле.A šta to Aleksić ignoriše da se nije desilo, navodno?
Међутим ТИ игноришеш твоје писаније о Јанковићу и ставове.
Зато што то више није паметно и није у научном тренду.A da li ima neki razlog da bilo ignorišem, bilo ne ignorišem, išta što sam pisao o Jankoviću (u kom god smeru)?
Zašto bih bilo ignorisao, bilo ne ignorisao? Je li to ima neke veze sa nečim...šta, o čemu se tu radi?
Зато што то више није паметно и није у научном тренду.
Видиш сад имаш калибре попут Марка Алексића који се не ограђују ни од чега, шта више још и потврђују.
Тако да треба сад мало да се и ти мало еманципујеш више није ИН мрзети Ђорђа Јанковића и писати негативно о њему јер квари научну репутацију.
Тако да заправо ти то уопште није лоше игнориши боли те уво можеш сад постати и његов фан није то никакав проблем.
"Таки смо ти ми сад"
Ма јок ја овако другарски немам ја никакав проблем с тим подржавао сам Јанковића од самог почетка питање је било само времена кад ће га неко од мало утицајних људи подржати и "рехабилитовати" како си навео на почетку ове теме. И то се и десило дошли смо до Марка Алексића који би био крупнији залогај за релативизацију и оспоравање.To ti je jako loš predlog. Ne interesuje me da nekakve trendove jurim ni najmanje.
Ako tebe to zanima i to je neki tvoj fazon da tako juriš trendove, to je tvoja sloboda. Ne možeš tako nešto nametati nekome drugome, a ponajmanje ne možeš tražiti od nekoga da usvoji neke te karakteristike bez ikakvog obrazloženja (čak i kad bi u teoriji to bilo nešto što bi bilo poželjno — a nije).
Ма јок ја овако другарски немам ја никакав проблем с тим подржавао сам Јанковића од самог почетка питање је било само времена кад ће га неко од мало утицајних људи подржати и "рехабилитовати" како си навео на почетку ове теме. И то се и десило дошли смо до Марка Алексића који би био крупнији залогај за релативизацију и оспоравање.
Тако да је за мене лично ово најбољи могући сценарио којем се нисам ни надао искрено јер ретко кога правда затекне и постхумно ако је ишао против званичног наратива и тадашње политике унивезитета.
После овог помака Марка Алексића може само даље нема назад ја само могу да будем срећан и захвалан због тога.
Не би јер си се ти баш ослањао на Тибора Живковића и његово тумачење Војиславова крстионица и да нисам бар малкице глуп и тврдоглав готово би ме убедио да је Војиславова крстионица тако да би тешко то дошло на ред тим путем који си описао.Ne znam zbog čega se uopšte nisi nadao tako nečem, kada je doslovno bilo samo pitanje vremena kada će se neko od srpskih naučnika pozabaviti Višeslavljevom krstionicom. Ja bih čak rekao i da bi to pitanje jednog dana došlo i Tiboru Živkoviću na dnevni red, da je samo dovoljno poživeo.
Dužnost svakog naučnika je da pomene svakoga ko je iznosio neko pitanje prethodo. Bez obzira na ma koju god Jankovićevu kontroverznost, samo bi osoba koja je jako tendenciozna, ili možda čak maliciozna, prećutala njega u bilo kakvoj diskusiji o knezu Višeslavu.
Ja nisam nimalo iznenađen i mislim da nije ni doslovno iko drugi ko je ozbiljnije pravio ovu tematiku; nejasno je tvoje čuđenje.
Не би јер си се ти баш ослањао на Тибора Живковића и његово тумачење Војиславова крстионица и да нисам бар малкице глуп и тврдоглав готово би ме убедио да је Војиславова крстионица тако да би тешко то дошло на ред тим путем који си описао.
Nažalost, vrlo malo ljudi iz srpske sredine je posvećivalo pažnju tom važnom arheološkom ostatku, a Đorđe Janković je bio jedan od vrlo retkih.
VVISSASCLAVO - ovo je Vuisaslav. Da piše slovo O umesto U, stvari bi bile jasne, jer natpis neodoljivo podseća na ime kneza Višeslava (Vojislava) kod Porfirogenita.
Mislim da postoji jedna izrazito velika mogućnost da je to krstionica srpskoga vladaoca. Bilo bi naravno van svake sumnje da se Srbi pominju na njoj, ali ona ostavlja čoveka samo kao dux bez ikakvog dodatka.
Štaviše, srpski je vladar savremenik ovog čoveka, tako da to još drastičnije povećava verovatnoću mogućnosti da se radi o jednoj te istoj osobi.