DJOKOVICU,POVUCI SE DOSTOJANSTVENO !

Nas proslavljeni teniser Novak Djokovic,vec je usao i Istoriju teniskog sporta,po svojim dosada postignutim

uspesima.On je verovatno,jedini do sada teniser,koji je za redom osvojio sest Grem Slem turnira.Poceo je da

trenira sa pet godina zivota,i postigao sve sto u jednom sportu moze da se postigne.Medjutim,iz nekih verovaatno

samo njemu znanih razloga,vis enije u stanju da pruzi onaj kvalitet igre,kojim se do nedavno odlikovao,

Vise je nego jasno,iz rezultata koje je imao,na zadnja tri turnira,da je doslo vreme ,da se konacno povuce iz

aktivnog bavljenja tenisom.Ne bi bilo dobro,da podje stopama Jelene Jankovic,koja je od prvog reketa na ATP

listi,sada stigla do 258 mesta.Treba znati kada se treba povuci,i to dostojnstveno,kao sto je to uradila Ana Ivanovic

kada se uverila,da u tenisu vise nema sta da trazi.Iz najboljih razloga,preporucio bih to isto i Djokovicu.Povuci se

kada je vreme,a ne sacekati da se padne na kolena,pa se onda povuci.:think:

Šta tebe boli k..rac šta će on raditi u svom životu? Ti si mu plaćao časove od malih nogu?
Kako vas bre nije sramota, pa šta i ako padne na kolena, njegova su, nisu tvoja, hebo vam pas mater, živite tuđe živote pa kad vam se više ne svidi, ajde idi u enziju, ne brukaj me.
VI STE LJUDI IDIOTI!

Ammon - Smiri se covece.Nemas razloga da se toliko nerviras i da upotrebljavas prostacke reci.Mi svi zelimo Djokovicu,miran oprostaj od
dosadasnje igracke karijere,. i da je . zavrsi na lep nacin ..Potpuno je jasno,da od kako je postao porodican covek,vise ne moze na terenima da da svoj maksimum.Uostalom,dolazi obnova novi
mladi igraci iz nase sredine,koji ce ga dostojno zameniti.Otici casno u sportsku penziju,nije ni malo lose vec na protiv.mi se sada moramo okrenuti
novim igrackim snagama koji dolaze iz Srbije.Otisle su i Ana Ivanovic i Jelena Jankovic,Sve to je normalno.Stalno se vrsi obnova kadrova.
Djokovic je sadaa vec proslost,i moramo se okrenuti novim asovima,koji nezadrzivo traze svoje mesto,u teniskom sportu Srbije i sveta.!!!

Poslednja izmena:
Aman covece gledaj svoja posla i pusti Djokovica da sam o sebi vodi racuna
kao sto je i do sada radio. Ko ti uopste daje za pravo da se petljas u tudji zivot?
Resavaj sopstvene probleme a on ce da se izbori sa svojia kako zna i ume.

moramo se okrenuti novim asovima

Ko se mora okrenuti? Sto sebe ubrajas u to? Da li si ikad drzao reket u ruci?
Da li nekio od tvojih igra tenis? Ko si ti da to resavas. Znas li da su Djokovica i
i sada Danilovicku roditelji finansirali,gladovali i kredite uzimali da bi oni dosli
tu gde jesu a ne mi kako to ti kazes....

SibirskiTigar - Ne znam dali si ikada bio Tigar,kako ti avatar nosi ime.Ali,da nemas pojma o sportu i sportistima,to je vise nego ocigledno.Ako se
vec upustas u resavanje nekog problema,u ovom slucaju,zavrsetka slavne karijere jednog velikog sportiste,pitam te,dali si procitao Apel ili savet,
nazovi ga kako hoces,koji je veliki Boris Beker,uputio Novaku Djokovicu.? U tom apelu,on mu doslovno porucuje:"Djokovicu, opredeli se,ili porodica
ili tenis"! Dakle Boris Beker mu je nedvosmisleno porucio,da karijeru Bar uspesnu),ne moze nastaviti,ako bude toliko vezan za porodicu.Obzirom
da je Djokovic iz kraja,gde je porodica vrlo medjusobno povezana (sa Kosova),ocigledno je ,da Djokovic ne zeli da porodicu zrtvuje radi tenisa.
Sa druge strane pak,on zeli i da u tenisu ostvaruje visoke rezultate.Kako svi znamo,da te dve strane iskljucuju jedna drugu,Djokovicu mozemo
prijateljski da savetujemo samo jedno:Djokovicu,hvala ti za sve radosrti,koje si nam u teniskom sportu doneo,ali,sada je vreme,kada moras
odluciti da karijeri kazes:ZBOGOM ! Bolje da odes sada,nego kada budes na kolenima,kao Jelena Jankovic,koja je sada na ETP listi 265 !:think:

Бојим се да је тај воз прошао.
Иначе, исто мислим да је то требало да уради још прошле године кад је рекао да је у тенису постигао све што је желео, било је јасно да више нема мотивацију.

...Novak je jos Djokovic
lakse je biti ono sto si bio
a ne da budes neko...
ne postaje se osvajac Himalaja
na baterije,
On mora zauzeti Mjesto koje je njegovo i zato ore
a onda ...sad mora da revidira mnogo toga
On to zna i umije jer sve je prosao i osjetio
ne bi Novak rizikovao da ne osjeca onaj svoj 'adrenalin'
ni pocinjao jos
ali veliko je opterecenje
i ne smije niko komentarisati
ako komentarisati ne zna
tj. Sport ne poznaje
osim sebicno navijacki...
...Navijaci i kladionice su i s....li ,- Sport...:hvala:

Ne mogu da kazem da se radujem,jer mi je Djokovic kao sportista i uspesan teniser,uvek bio simpatican.Ali upravo danas,Cveti Prvi April,objavljena
je vest,da je Agasi,trener Djokovica,otkazao svoje usluge,jer verovatno smatra ono isti sto i ja.Prosto je za neverovati,da neko ne moze da shvati
i prihvati (za nas tuznu istinu),da je Novak Djokovic proslost,i da treba gledati da Srbija sto pre dodje do novih nada u teniskom sportu.Medjutim,
moram da iskazem svoju skepsu,da cemo u skoroj buducnosti,imati nekakve kvalitetne tenisere.Da bi tenis dobio novi impuls,nove takmicare,treba
u skolama masovno praviti terene za tenis.Samo iz kvantiteta,dolazi se do kvaliteta.Djokovic je usamljen slucaj.Bez pomoci sire zajednice,on je
blesnuo kao kometa na mracnom nebu.Sa ovakvim pristupom,skole bezz sportskih terena,tesko je dobiti vrhunske sportiste,maa o kom sportu
da je rec.Moje strucno misljenje je,da Srbija za dugi niz godina nece vise imati vrhunske tenisere.Ostaace nam samo lepo secanje,na jednog
van serijskog decka Djokovica,koji je samo svojom zaslugom,dodirnuo zvezdano nebo !:ok:

Back