''Đoković više nikada neće pobediti Alkaraza I Sinera!'' Brutalne reči bivšeg šampiona Rolan Garosa

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.896

Šampion Rolan Garosa iz 1976. godine Adrijano Panata smatra da Novak Đoković do kraja karijere neće uspeti da pobedi najbolje rangirane tenisere.​

1721147846272.png

FOTO: Tanjug/AP

- Đoković je došao do finala tako što je pobedio Runea, koji je u stvari pobedio sam sebe. A, moram da priznam da me prevario nivoom igre protiv Muzetija. Ipak, protiv Alkarasa se videla velika razlika - pa je dodao:

- Karlos je odavno pokazao da je veoma jak teniser. Što se mene tiče, on i Siner su izjednačeni na prvom mestu. Meni nije najjasnija logika da se za prvo mesto gledaju rezultati iz poslednjih godinu dana. A, što se tiče Đokovića, mislim da nikada više neće pobediti ni Alkarasa ni Sinera
https://www.novosti.rs/sport/tenis/...s-alkaraz-janik-siner-teniske-najnovije-vesti

Nisam baš siguran. Sada je igrao još ne zalečen.
da...igrao je bez dovoljno priprema zbog skore operacije....nego mislim da je Panata imao u vidu godine...da je Đoković stigao do tačke kada su njegove mogućnosti u silaznoj putanji zbog godina dok Alkaraz i Siner su na uzlaznoj putanji....

Nekad je Djokovic bio jedan od najbrzih tenisera na turu, na Wimbledonu je Alkaraz pokazao koliko je brzi od njega. Nekad je Djokoviv mogao da izdrzi razmenu od 30 udaraca protiv Nadala ili Del Potra, pre2 dana protiv Alkaraza izdrzi 10-tak sa izrazom na licu "pusti me bre covece"... razlika je zbog cega? Godina dragi a daleki jarani sa drugog kraja planete, samo zbog godina, krstenice sto bi rekli u vasem selu. Jer Novak gubi pre svega od njegovih godina a ne tenisera, mada je i u naponu snage gubio sa vremena na vreme od nekih tamo Vavrinki, Mareja, Del Potroa, Nadala i Federera.
Tako da ce tesko da gura do 80 godina sto pise neka dileja po forumu.

Meni nije najjasnija logika da se za prvo mesto gledaju rezultati iz poslednjih godinu dana.

Pa kako drugačije da se gleda, jedan meč? ;)

A, što se tiče Đokovića, mislim da nikada više neće pobediti ni Alkarasa ni Sinera

Nikakav problem. Još jednu deceniju na 3. mestu. Ja se ne bih bunio ;)

Nije ni daleko od istine, prosto godine razlike uzimaju danak. Kao sto smo gledali i na ovom evropskom prvenstvu Ronalda kako se pati i masi ono sto je nekad davao zatvorenih ociju. Nije nista uradio na ovom turniru i vise je naneo stete Portugalu silovanjem da on da gol i zavrsi, ispromasivao se..

Tako i Novak, nema vise tu brzinu, gledao sam i prosli put kad je Alkaraza krenulo i kad ga je dobio, Djokovic mu jednostavno nije mogao nista.

Nije realno. Oni su bolji i biće sve bolji. Ipak nije ni nemoguće ako se kockice poklope barem još koji put u narednih godinu dana. S tim da će sve teže biti na GS-ovima . Jednostavno više ne zavisi od Đokovića. Desila se smena generacija i posle jedne ne baš blistave (Medvedev,Zverev, Cicipas) koju je lako rešavao, došla je opet jedna potencijalno jako kvalitetna i mnogo mlađa i tu nema šta da traži.
Mislim da će pokušaj na OI i NY biti poslednji, možda Melburn
Jednostavno vreme je. Bolje sa vrha u penziju i legendu nego da ga praše neki mladi indijanci koji mu nisu do kolena po teniskom kvalitetu i talentu. Alkaraz i Siner su vrh svetskog tenisa danas i bili bi i pre 15 godina i to je ok, ali meru mu uzimaju sve češće i češće neki daleko manje poznati i kvalitetni.
Krštenica ga je dosta već istrpela...vreme je da i on nju ispoštuje.

Đoković treba da prekine karijeru samo ako se desi jedna stvar. A to je da od sledeće godine uglave 10-ti masters u sezoni u Dubai-u.
To je igra Mi-6 i Cia-e da se uglavi 10 masters, i ako Đoković započne tu godinu na bilo kom turniru, oni nameravaju da mu pokvare to da je odsvojio sve masterse, jer će da kažu za 20 god da nije osvojio Dubai, a još mu je trajala karijera.
Đoković treba da im utera i da sačeka hoće li dodati 10 masters na turu, i da se onda ako dodaju taj Masters u Dubai-u povuče 1 dan pred start sezone.
I time ubija dve muve jednim udarcem, ostaje mu rekord da je osvojio sve masterse koji su se igrali dok mu je karijera trajala, a budućim generacijama ostaje još teži zadatak da osvoje "Golden masters" odnosno osvoje sve masterse jer je dodat 10 masters Dubai.
A može on da osvoji još dosta turnira, može i OI, ali glavno mu je sada da ne pokvari "Golden masters" i da vidi šta će biti sa Dubai-em, ako ga osnuju kao 10-ti masters, onda obavezno 1 dan pred početak sezone da proglasi kraj karijere, a ako ne osnuju Dubai kao 10-ti masters ili ga preuzmu od nekog drugog grada recimo iz Pariza ili Toronta se masters prebaci u Dubai i ostane 9 mastersa onda opušteno može da igra i sledeće god celu sezonu, jer se računa da je taj masters već osvojio nenitno ke što je ptebačen u drugi grad. To su igrice i treba biti lukav i pratiti situaciju

Đoković treba da prekine karijeru samo ako se desi jedna stvar. A to je da od sledeće godine uglave 10-ti masters u sezoni u Dubai-u.
To je igra Mi-6 i Cia-e da se uglavi 10 masters, i ako Đoković započne tu godinu na bilo kom turniru, oni nameravaju da mu pokvare to da je odsvojio sve masterse, jer će da kažu za 20 god da nije osvojio Dubai, a još mu je trajala karijera.
Đoković treba da im utera i da sačeka hoće li dodati 10 masters na turu, i da se onda ako dodaju taj Masters u Dubai-u povuče 1 dan pred start sezone.
I time ubija dve muve jednim udarcem, ostaje mu rekord da je osvojio sve masterse koji su se igrali dok mu je karijera trajala, a budućim generacijama ostaje još teži zadatak da osvoje "Golden masters" odnosno osvoje sve masterse jer je dodat 10 masters Dubai.
A može on da osvoji još dosta turnira, može i OI, ali glavno mu je sada da ne pokvari "Golden masters" i da vidi šta će biti sa Dubai-em, ako ga osnuju kao 10-ti masters, onda obavezno 1 dan pred početak sezone da proglasi kraj karijere, a ako ne osnuju Dubai kao 10-ti masters ili ga preuzmu od nekog drugog grada recimo iz Pariza ili Toronta se masters prebaci u Dubai i ostane 9 mastersa onda opušteno može da igra i sledeće god celu sezonu, jer se računa da je taj masters već osvojio nenitno ke što je ptebačen u drugi grad. To su igrice i treba biti lukav i pratiti situaciju
Mislim da tu i Vatikan ima svoje prste.

da...igrao je bez dovoljno priprema zbog skore operacije....nego mislim da je Panata imao u vidu godine...da je Đoković stigao do tačke kada su njegove mogućnosti u silaznoj putanji zbog godina dok Alkaraz i Siner su na uzlaznoj putanji....

Popice africku sljivu i opet ih sve prcati 🥳

...

Pa da li iko cita tekst?
pa KO je dao izjavu?
Izlapeli deda od 83 godine koji mrzi Novaka.
doduse istina je da se kraj priblizava
ali kada je odredice Novak sam
A ne verujem da ce dozvoliti ga deru klinci
Moja procena je da ce igrati jos sledecu godinu i to je to.
Gadno ga je Alcaraz odrao. Rekao je Jocko da nije na nivou na kojem su Alcaraz i Sinner. Nek baci još jedne Selfie Jocko OI, i polako odtetura u suton.

Stižu ga godine a mladi junci su stigli.
Nole je vanserijski igrač tako da se nadam bar još jednom GS.
Ali videćemo ....
neka igra dok sponzori plaćaju,, baš ga briga :mrgreen:
Vecina ljudi ne zna ovo
njemu istice u decembru ugovor sa Lacoste.
Ako bude sta ptpisivao jos to je to.
Doduse moze da bude maneken neke marke i posle karijere

Back