Đoković oslobodjen - viza odobrena... ipak, saga se nastavlja

Sudija je odmah na početku rekao da ne razume šta je problem sa njegovom vizom na prvom mestu

Vladin advokat Kristofer Tran kaže da će ministar za imigraciju Aleks Houk razmotriti da li da iskoristi ličnu moć ukidanja vize.

To znači da kada odluka bude opozvana, Hauk bi mogao ponovo da je poništi, kao što je označeno ranije u toku dana.

Keli napominje da ako ministar donese odluku o smeni, onda Đoković ne može da se vrati tri godine i na to bi se mogla uložiti žalba. On očekuje da će biti „potpuno obavešten unapred“ ako bude potreban za buduće postupke.

Novaku Đokoviću je dato samo 20 minuta u četiri ujutru da pruži dokaze za izuzeće od vakcinacije na Australijan openu kada je stigao u zemlju, otkrivaju sudski transkripti.

"Mislim, stvarno ne razumem šta još želite da vam pružim“, rekao je Đoković. „Dostavio sam sve dokumente koje su od mene tražili Tennis Australija i vlada Viktorije u poslednje tri/četiri nedelje, to je ono što smo radili.

Dodao je: „Znači dajete mi zakonski 20 minuta da pokušam da pružim dodatne informacije koje nemam? U četiri sata ujutru? Mislim, doveli ste me u veoma nezgodnu poziciju kada u četiri ujutru ne mogu da pozovem direktora Tennis Australia, ne mogu da stupim u kontakt sa bilo kim iz vlade Viktorije preko Tennis Australia.

„Samo ste me doveli u veoma neprijatnu poziciju. Ne znam šta drugo da vam kažem. Mislim ja-ja-ja-ja sve što su oni — od mene traženo je ovde.

„I ne bih sedeo ovde ispred vas da se nisam pridržavao svih pravila i propisa koje je postavila vaša vlada.

Back