Đoković: Odustaću od trofeja, ali se neću vakcinisati

gost 422686

Buduća legenda
Poruka
27.626

Đoković: Odustaću od trofeja, ali se neću vakcinisati​

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da nije "antivakser", ali i da bi pre propustio naredne najveće turnire nego primio vakcinu protiv koronavirusa.

MĐIZVOR: B92 UTORAK, 15.02.2022. | 07:46.

Novak je spreman da propusti velike turnire ako je za učešće na njima potrebna obavezna vakcinacija.

Srpski teniser je u intervjuu za "BBC" rekao da je to cena koju je spreman da plati.

"Da, to je cena koju sam spreman da platim. Nikada nisam bio protiv vakcinacije, primio sam ih kao dete, ali sam uvek podržavao slobodu izbora šta stavljate u svoje telo. Principi donošenja odluka o mom telu su važniji od bilo koje titule ili bilo čega drugog. Pokušavam da budem u skladu sa svojim telom koliko je god to moguće", rekao je Đoković na tu temu i dodao:

"Moj um je otvoren kada je u pitanju mogućnost da budem vakcinisan u budućnosti jer svi zajedno pokušavamo da pronađemo najbolje rešenje kada je u pitanju borba protiv kovida. Ponavljam, nikad nisam bio protiv vakcinacije i nadam se da ćemo svi vrlo brzo videti skori kraj ovog virusa. Trudim se da držim um otvorenim jer se svi trudimo da pronađemo najbolje moguće rešenje. Niko ne želi da bude u ovoj situaciji u kojoj smo mi kolektivno već dve godine. Deo sam globalnog sporta koji se igra svake nedelje na različitim lokacijama. Razumem posledice svoje odluke. Jedna od posledica je da ne idem u Australiju, bio sam spreman na to. Razumem da danas ne biti vakcinisan, znači da ne mogu da putujem na većinu turnira".

https://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2022&mm=02&dd=15&nav_id=2105534

Do voga momenta ja sam te podržavao, od sa više ne. Ti Novače teška budala, ako si mislio da će to što više nećeš igrati niti ćeš moći da putješ učiniti od tebe neku veličinu?

Šta ti nesrećniče jedan glumiš? Celu svoju karijeru bacaš u vodu da bi bio simbol nekakve slobode? Sada se jedino raduju tvoji dušmani, eto njima si ulepšao živote. Postao si simbol nekakve borbe za slobodu, a ustvari si uništio sve što si do sada napravio. Svašta bi ti sada rekao da mogu, ali ne mogu zbo pravila ovoga foruma. Da li si ti razmišljao o svojoj porodici? Šta ćeš sada kada ostaneš bez posla? Ovi iz Monaka i Majorke ima da te šutnu, tvoji milioni će se istopiti vrlo brzo istopiti kao sante leda na suncu. Najtužnije od svega je to što nećemo mi kao tvoji fanovi imati za koga da navijamo. Ja sam tenis zavoleo da gledam zbog tebe. Bio si nam jedina svetla tačka u ovom ne baš po nas Srbe povoljnom svetu. E, moj Nole vole.

Ти си му род, забринут си?
Као што ти имаш своје одлуке у животу, има и он.
Његова одлука је таква!

Не може његова одлука да буде да уђе међу 1000 здравих
и евентуално их зарази !

Нека купи острво, осами се на њему,
и тамо спроводи своје законе.

А не навалио да се креће по целом свету,
потписује се деци на дрес, тело ...
Људи се сликају са њим, хоће да га пипну ...

Не може то !
Пардон, на пустом острву - може !!!

и евентуално их зарази !
Ja sam se vakcinisao al ako si ti glup onda nemam reci.
Da ti objasnm nesto, ako je testiran ( vise puta ), ako je na svakom negativan, ako je u karantinu svo vreme,
ako samo vakcinisani i sa negativnim testom mogu da igraju... KAKO CE NEKOGA DA ZARAZI!!!
Нека купи острво, осами се на њему,
и тамо спроводи своје законе.
Sto bi....
А не навалио да се креће по целом свету,
потписује се деци на дрес, тело ...
Људи се сликају са њим, хоће да га пипну ...
Ne lupetak
Не може то !
Пардон, на пустом острву - може !!!
aha

Hoćeš ovo? https://en.wikipedia.org/wiki/Cyclone_Batsirai

Daću ti, samo reci adresu.... i strpljenja....

Broje mrtve. A neki su i dobrovoljno pristali da odu na onaj svet. Ne znajući kako će njihovi imuniteti reagovati na strano telo, ili pak mudriji, znajući.
Uglavnom iz sebičnih razloga se radi bilo šta dobrovoljno. Ma koliko to zvučalo antilegalistički. Grip ubija mnogo više od ovog virusa....

Ja sam imao sars još 2000te. Kinezi su zaustavili krstaricu da ja više ne bih služio samo samo sebi. Iako je jedini rob kojeg imam sam ja sam....
Ali kao što niko ne zna, pa ni ja sam, kakvog su psa pojeli i kakva mačka iz džaka izlazi.... Ne žuri joj se... Ali raspored je raspored....

и евентуално их зарази !

Не, све си побркао.
Здравима је забрањено да учествују ако нису вакцинисани.
Вакцинисанима је дозвољено и ако су болесни, чак шта више изгледа да је то и пожељно

Не, све си побркао.
Здравима је забрањено да учествују ако нису вакцинисани.
Вакцинисанима је дозвољено и ако су болесни, чак шта више изгледа да је то и пожељно

Ала ти изокрену речи, па испаде да неки могу да прођу невакцинисани.

Можемо ми да изврћемо речи колико хоћеш,
ја сам моје дете вакцинисао против Тебецеа, и осталих зала.

И не пијем антибиотике на своју руку,
јер ми је СЗО објаснила да после постајем произвођач неуништивих бактерија ...

Однос према Нолету и његовом нормалном људском ставу од стране разних појединаца показује да ће бити још пандемија. Мора бити, јер очигледно, људи из неког разлога не воле здраве, виде у њима неку претњу..

Covek je po celom svetu i zna i cuje sta se radi sa sadasnjim i testovima i vakcinama,od samog pocetka korone sam i ja rekao,kada se pronadje pouzdana vakcina,sigurno ce se svi vakcinisati.On do sada nikada nije pricao u prazno,znaci da mu je odluka o svome telu bitnija od svih osvojenih pehara.Podrzavam ga u potpunosti po pitanju vakcinacije.Koliko god da je u svetu vakcinisani naroda,jos uvek je to velika manjina.ne mogu reci,poznajem i licno ljude koji su vakcinisani sa dve doze,a niej im bilo nista,a poznajem i vise njih koji posle trece nisu mogli 6 meseci da dodju sebi.

На основу става многих видимо зашто две године живимо како живимо. Сачувај свој послић, узми своју платицу, прави се да излазиш и путујеш слободно, причај да то радиш за добро других а не из личних интереса и конформизма, глуми како видиш царево раскошно одело, шта ти треба да говориш истину... Повинују се. Фуј!

У интересу и здрављу других? Е због таквих који раде све што им се каже због нашег добра ћемо тек да наје.бемо.

Back