Đilasov rijaliti rasadnik ubica: Licemeri su ćutali kada je Kapisoda ubio Kseniju Pajčin

Ima vas 20-tak na forumu koji večito pljujete po Srbiji,
ja ne pljujem po srbiji nego po sekti i ubrazenom orlu, jel bio je av, pa se vinuo u visine uobrazenko
cak kazem da su protesti u bgd-u velicanstveni uporedjujuci ih sa francuskim divljackim
Vučić je kriv za svako sranje u Srbiji, ali nije zaslužan ni za šta?
opet bi da budemo kultisti i njegovi idolopoklonici, i posle tita opet tito? shvati, necemo, ko je bre cipuljicki izdajnik da se njemu klanjamo, da on ne da nekog gasu, ili da ljude kupuje za 2000 din? ko je bre on, tito? dosta bre vise idolopoklonstva!

Pravo pitanje je:
Zašto opozicija u Americi nakon takvih događaja ne organizuje masovne "prosvjede protiv nasilja" i traži smenu vlasti?

Odgovor:
Tamo nema sendvičara.
Па тамо када опозиција хоће да уђе у парламент, обезбеђење пуца у главе појединих учесника.

Како председник и влада могу бити криви што је неко одлепио и побио другаре у школи или мештане у околини Младеновца?

Одговорни су за очигледно проблематично стање у друштву Србије.

Па тамо када опозиција хоће да уђе у парламент, обезбеђење пуца у главе појединих учесника.
Naravno, to je prava demokratija.
Vučić je i rekao onom slovenačkom novinaru, da Srbija još nije dostgla taj stepen demokratije kao u EU,
gde policija ubija Boga u demonstrantima.
Mi još nismo dostigli taj nivo, moraćemo ozbiljno da poradimo na tome...

А како толика количина младих и деце зна шта је ГТА, тј. играла га је?
ГТА је био контраверзан пре 20 година, а та фама око насиља у овом серијалу је одавно прошла.Насиље постоји у класичним цртаним филмовима, вестернима, ратним филмовима, бајкама, народним епским песмама итд.

Zato što se tamo vlast smenjuje na izborima, a predsednici vode kampanju godinu dana pre izbora od grada do grada od države
do države.
...и онда победи кандидат који добије милионе гласова бирача рођених око 1912 године.Одједном је број стогодишњака у САД скочио на 10 милиона, а било их је око 80 000 до избора.Када опозиција организује протесте против те очигледне изборне крађе, онда учеснике прогласе непријатељима демократије, похапсе их и осуде их на робију.

...и онда победи кандидат који добије милионе гласова бирача рођених око 1912 године.Одједном је број стогодишњака у САД скочио на 10 милиона, а било их је око 80 000 до избора.Када опозиција организује протесте против те очигледне изборне крађе, онда учеснике прогласе непријатељима демократије, похапсе их и осуде их на робију.
Tako je.

Одговорни су за очигледно проблематично стање у друштву Србије.
Треба да знаш да председник/влада нису изнад друштва, него да су они само један подсистем друштва.Друштво одређује карактер власти а не обрнуто.

Не може владар, ма какву моћ имао у политичкој сфери, да брзо и лако промени друштво.Код нас је коренита друштвена трансформација извршена у првој деценији 21 века, а после су то све нијансе истог друштвено-економског система.

Треба да знаш да председник/влада нису изнад друштва, него да су они само један подсистем друштва.Друштво одређује карактер власти а не обрнуто.

Не може владар, ма какву моћ имао у политичкој сфери, да брзо и лако промени друштво.Код нас је коренита друштвена трансформација извршена у првој деценији 21 века, а после су то све нијансе истог друштвено-економског система.

Прво, може итекако. На начин да не погоршава оно што је и иначе лоше, и да покуша да промовише боље праксе.

А у Србији се деценију дешава управо супротно.

Друго, сам си себи контрадикторан. Кажеш не може власт да брзо и лако промени друштво, а онда настављаш како је коренита промена друштва учињена у првој деценији. Па, ако је у првој деценији могло коренито, онда је у другој могло нешто што је лоше и да се мало поправи.

А није.

И још нешто, стара народна: Риба од главе смрди.

Друго, сам си себи контрадикторан. Кажеш не може власт да брзо и лако промени друштво, а онда настављаш како је коренита промена друштва учињена у првој деценији. Па, ако је у првој деценији могло коренито, онда је у другој могло нешто што је лоше и да се мало поправи.
2000-тих је извршена коренита друштвена промена, извршена је капиталистичка трансформација.Пре тога, коренита промена је извршена пре 77 година.

Друштво у Србији нема капацитета за још једну велику трансформацију, после само 15-так година од велике промене у 2000-тим.

Може се променити лидер, владајућа већина, тв-распоред на каналима, али неће бити неке суштинске промене.

ГТА је био контраверзан пре 20 година, а та фама око насиља у овом серијалу је одавно прошла.Насиље постоји у класичним цртаним филмовима, вестернима, ратним филмовима, бајкама, народним епским песмама итд.

Та фама никако није прошла, нити може да прође. Можда насиље постоји свуда, али никад нису деца била у масовно програмирана улогама насилника или се поистовећивала са њима. А све те насилне игрице и филмови имају свој рејтинг и углавном су забрањени за децу и младе.

https://www.alo.rs/vesti/politika/7...ali-kada-je-kapisoda-ubio-kseniju-pajcin/vest
780640_ksenija-kapisoda-krv-kvr2_f.webp

ĐILASOV RIJALITI – RASADNIK UBICA Licemeri su ćutali kada je Kapisoda ubio Kseniju Pajčin​

Alo.rs
VESTI
03.06.2023
09:43
20
Srbija pamti dane kada je zanemela. Jedan od tih dana bio je 16. mart 2010. godine, kada je maneken Filip Kapisoda pištoljem ubio pevačicu Kseniju Pajčin, a onda i sebe.
ĐILASOV RIJALITI – RASADNIK UBICA Licemeri su ćutali kada je Kapisoda ubio Kseniju Pajčin

Cela zemlja je mesecima bila zaokupljena zločinom iz jednog jedinog razloga – i (samo)ubica i žrtva bili su poznate ličnosti. Ksenija jedna od najpopularnijih i najlepših srpskih pevačica, a Kapisoda jedna od najvećih zvezda rijalitija „Veliki brat“, u kojem je 2009. osvojio treće mesto.
„Velikog brata“, prvi rijaliti u istoriji naše zemlje, u Srbiju je doveo Dragan Đilas, tadašnja alfa i omega vladajuće i svemoćne Demokratske stranke i čovek koji je iz senke Borisa Tadića povlačio sve ključne poteze.

Đilas, koji je u to vreme bio suvlasnik producentske kuće „Emotion“, koja je stajala iza „Velikog brata“, sagradio je kuću u kojoj se odigravao rijaliti u Pionirskom gradu, na mestu koje je služilo za rekreaciju dece, a koje će kasnije, ispostaviće se, postati rasadnik ubica (vidi okvir).
O ubistvu se tada raspravljalo iz svih uglova. Psiholozi, sociolozi, teoretičati opšte prakse… svi su imali mišljenje i savet. Samo o jednoj stvari se nikad nije pričalo. O političkoj i poslovnoj odgovornosti Tadića i Đilasa za promociju nasilja i vulgarizaciju društva.
Nije o tome ni reč rekao ni Aleksandar Vučić, najvažniji čovek opozicione Srpske napredne stranke, u to vreme najpopularnije političke partije u zemlji (što će biti i potvrđeno na izborima dve godine kasnije). Nije jer nije želeo da lešinari i politizuje tragediju. Da jeste, mogao je da izvede na ulicu milion ljudi i oduva režim za nekoliko dana. Ali nije. Sačekao je izbore i tamo ih oduvao.
I sada dolazimo do ključnog momenta priče. Svi koji su te 2010. bili na vlasti – Tadić, Đilas, Vuk Jeremić, Miroslav Aleksić, Srđan Milivojević, Zoran Lutovac… tada su ćutali, uživali u svojim pozicijama, zgrtali bogatstvo (između ostalog i na nasilnim i vulgarnim rijalitijima) i mislili da će vladati večno, a ovih dana na ulici traže Vučićevu glavu i žele da se vrate na vlast silom, bez izbora, zloupotrebljavajući tragediju 18 porodica i traumu celog društva.
U istoriju beščašća ući će i činjenica da su tada ćutali i Nikola Kojo, Dragan Bjelogrlić i sve ostale glumačke zvezde koje ovih dana traže Vučićevu glavu. Valjda zato što sada ne brinu za angažmane i apanaže, snimaju serije i filmove više nego ikad, a tada su ropski, pognute glave, poslušno čekali mrvice sa stola zamrle filmske industrije. Zamrle kao što je tada sve bilo zamrlo.

Najbestidnije od svega je da politički lešinari danas kao argument potežu tvrdnju da je Aleksandar Vučić odgovoran za masovna ubistva jer je stvorio „kulturu rijalitija“?!
Ljudi koji su doveli najnasilniji rijaliti u Srbiju, koji je postao rasadnik ubica i nasilnika, sada za „kulturu nasilja“ optužuju čoveka koji čak ni tu činjenicu nije želeo da politički zloupotrebi, iz pijeteta prema žrtvama, iako je već tada bio politički jači nego što će oni ikad biti. Zato što se to jednostavno NE RADI.
Da licemerje može da se predstavi fotografijom, to bi bila fotografija na vrhu ovog teksta.
Ubistvo Ksenije Pajčin nije jedini zločin koji je počinio učesnik „Velikog brata“. Još u novembru 2007. godine Antal Skendžić, učesnik prve sezone tog rijalitija, ubio je svoju majku Rozaliju. Kad je izašao iz zatvora, Skendžić je napravio novi incident – upao je u kuću svoje bake i pretio joj ubistvom ukoliko mu ne prepiše nekretninu, prenosi "Srpski portal".

TAGOVI​

FILIP KAPISODA KSENIJA PAJČIN RIJALITI DRAGAN ĐILAS

Sve je to tacno, I NAROD PROTIV TOGA I PROTESTUJE.

Zuta banda je bila kaznjena 2012. - izborom potpuno pogresnih likova, moram da dodam, ALI BILI SU KAZNJENI i to zestoko - bio sam kontrolor na izborima 2012. i u cudu gledao rezultate - SNS i SPS su prosto odrali, ostali su bili bukvalno u tragovima, na moje licno zaprepascenje. I ja sam tada, a koliko se secam i na sledecim izborima, glasao BELI LISTIC jer nisam imao za koga da glasam, a manje-vise i do danas je tako.

Elem, zasto se stalo ide na te podele ovi-oni? DA, RADILI SU LOSE, hajde da ih vise ne biramo, ni jedne ni druge! Samo da podsetim da je narod, GLUPI I TUPI NAROD, 2012. izabrao ONE KOJE JE 2000. SVRGNUO SA VLASTI! Vratili smo SRS, SPS, JUL - i sada se cudimo otkud VELEIZDAJNIK, Dacic, Vulin itd.
A onda je SNS usisao u sebe sve najgore iz ZUTE BANDE!!! Osim sto je sve sto je obecao - SLAGAO i uradio sve obrnuto.

I NAROD IH I DALJE GLASA!

Znaci posto smo ustanovili cinjenicu DJILASE = VUCICU, hajda da vise ne glasamo iste likove ponovo i ponovo.

Ali nisam o tome poceo - NAROD JE I IZASAO PROTIV LOSEG U DRZAVI, ne podrzava narod Zute jer ovi sad prave sr@nj@, to je samo tupava logika "ako sam protiv SNS-a ja sam za Djilasa". Postoje opcije koje nisu ni jedni ni drugi, koje su patriotske, koje imaju ljude koji znaju, i koji se cak i ne bave politikom jer u Srbiji bavljenje politikom je najobicnije politikanstvo. Znaci malo pogledajte oko sebe, poslusajte sta se govori i nudi na internetu, pa onda da se konacno menja sistem.

JER NAMA JE LOS SISTEM I PROTIV TOGA NAROD I PROTESTVUJE. Ovo sto se desilo u maju je samo kap na prepunu casu, u kojoj je vec bila muka i ovog ubistva.

Ono sto si preskocio da napises je da su se oboje verovatno i drogirali, jos jedan horor koji razjeda Srbiju a koji je doveden i rasiren JOS 90-TIH POD SPS-om I JUL-om! Ja spadam sad vec u starije i jako se dobro secam toga, da mi ne prica neko kako je to doslo sa Zutima ili sa SNS-om JER NIJE. Oni su samo nastavili da produbljuju horor i unistavanje Srbije.

Sve je to tacno, I NAROD PROTIV TOGA I PROTESTUJE.

Zuta banda je bila kaznjena 2012. - izborom potpuno pogresnih likova, moram da dodam, ALI BILI SU KAZNJENI i to zestoko - bio sam kontrolor na izborima 2012. i u cudu gledao rezultate - SNS i SPS su prosto odrali, ostali su bili bukvalno u tragovima, na moje licno zaprepascenje. I ja sam tada, a koliko se secam i na sledecim izborima, glasao BELI LISTIC jer nisam imao za koga da glasam, a manje-vise i do danas je tako.

Elem, zasto se stalo ide na te podele ovi-oni? DA, RADILI SU LOSE, hajde da ih vise ne biramo, ni jedne ni druge! Samo da podsetim da je narod, GLUPI I TUPI NAROD, 2012. izabrao ONE KOJE JE 2000. SVRGNUO SA VLASTI! Vratili smo SRS, SPS, JUL - i sada se cudimo otkud VELEIZDAJNIK, Dacic, Vulin itd.
A onda je SNS usisao u sebe sve najgore iz ZUTE BANDE!!! Osim sto je sve sto je obecao - SLAGAO i uradio sve obrnuto.

I NAROD IH I DALJE GLASA!

Znaci posto smo ustanovili cinjenicu DJILASE = VUCICU, hajda da vise ne glasamo iste likove ponovo i ponovo.

Ali nisam o tome poceo - NAROD JE I IZASAO PROTIV LOSEG U DRZAVI, ne podrzava narod Zute jer ovi sad prave sr@nj@, to je samo tupava logika "ako sam protiv SNS-a ja sam za Djilasa". Postoje opcije koje nisu ni jedni ni drugi, koje su patriotske, koje imaju ljude koji znaju, i koji se cak i ne bave politikom jer u Srbiji bavljenje politikom je najobicnije politikanstvo. Znaci malo pogledajte oko sebe, poslusajte sta se govori i nudi na internetu, pa onda da se konacno menja sistem.

JER NAMA JE LOS SISTEM I PROTIV TOGA NAROD I PROTESTVUJE. Ovo sto se desilo u maju je samo kap na prepunu casu, u kojoj je vec bila muka i ovog ubistva.

Ono sto si preskocio da napises je da su se oboje verovatno i drogirali, jos jedan horor koji razjeda Srbiju a koji je doveden i rasiren JOS 90-TIH POD SPS-om I JUL-om! Ja spadam sad vec u starije i jako se dobro secam toga, da mi ne prica neko kako je to doslo sa Zutima ili sa SNS-om JER NIJE. Oni su samo nastavili da produbljuju horor i unistavanje Srbije.
Da ali niko od žutog ološa nije odgovarao za smrt ovo dvoje mladih ljudi,ni za masakr u Leskovcu i za druge masakre.

Da ali niko od žutog ološa nije odgovarao za smrt ovo dvoje mladih ljudi,ni za masakr u Leskovcu i za druge masakre.

Pa naravno kada je vlast ZUTA BANDA + CRVENA BANDA = CRNA BANDA!

Zasto neki od nas, a sve nas je vise, govorimo da mora da se menja sistem? Pa zato sto u sistemu oni ne mogu da odgovaraju, jer jedni druge ne da ne diraju vec rade u tandemu - SNS je najbolji (najgori?) primer kako to izgleda.

Zato prvo moramo da promenimo sistem, a to nece ici regularnim putem jer:

a) SNS i SPS nece ispustiti vlast milom jer znaju gde ce da zavrse - njima je onda svejedno 'oce li na onaj svet ili u corku do kraja zivota
b) nazovi-opozicija nece da ih dira da njih sutra ne bi dirali, a i da hoce (objasnio Vlada Gajic, ali pricali su i drugi o tome, Nogo na primer) sad su sve sudije njihove, jednostavno ce da poniste optuzbe i NECEMO MOCI NIKAKO DA IH OSUDIMO.

Stoga treba:

1. poziv, zapravo ultimatum, naroda sudovima da izvrse svoju duznost i uhapse veleizdajnike, one koji vrse drzavni udar i lopove koji unistavaju celu drzavu
2. ako oni to odbiju, pozvati vojsku da obavi to jer je i njoj to uloga, mada ne primarna
3. ako i jedni i drugi odbiju, narod ima puno pravo da hapsi, ali ovaj put sve redom - i one koje je trebalo hapsiti i one koji to nisu hteli da urade a to im je duznost po Ustavu i zakonu

Sve je vrlo prosto.

Nikakvo nasilje se ne predvidja u ovom slucaju, osim ako se KRIMINALCI ne budu opirali - pod kriminalcima mislim na sve po navedenom redu (1, 2, 3) koji budu dosli na red za hapsenje, jer i oni koji ne izvrsavaju svoju zakonsku duznost stiteci Ustav i zakone su kriminalci (citaj i sudije, i policija, i vojska).

I ponavljam - NIGDE TU NEMA NASILJA, OSIM AKO SE ONI NE BUDU OPIRALI, a onda cemo da primenjujemo sve sto policija primenjuje u tim slucajevima, a primera smo se nagledali recimo u protestima u julu 2020., pa kada su hapsili Zlatanovica i Knezevica, pa kada su hapsili Brkica, pa kada su hapsili Biljanu Stojkovic (nisam video, ali kako god su hapsili to je to - tako cemo i mi njih).

I sad da citiram simpaticnog Nikolu Aleksica - sve ovo nece biti potrebno ako za pocetak sudovi i policija urade svoj posao. Buci pohapseni samo izdajnici i krimosi, mada cemo posle da cesljamo nadalje sta sve ko nije radio a trebao je, i obrnuto radio je a nije smeo/trebao.

Vec mi je muka od te floskule "ne nasilju" - niti sam ja za nasilje, niti narod, ali cemo morati da uzmemo stvar u svoje ruke ako nadlezni organi ne budu. A onda ko se bude opirao - pa zna se, sam ce biti kriv za sve posledice. ONDA NASILJE NIJE NA NAMA VEC NA NJIMA.

I to je ta carobna formula.

Back