- Poruka
- 51.676
Нико озбиљан није ни очекивао да ће Драган Ђилас стварно победити на овим изборима.
А најмање је то очекивао свим фарбама намазани друг Ђидо.
Али да би се за две - три године створили услови да се преузме власт када Вучић после признања Косова као независне државе не буде више могао да влада јер ће изгубити подршку Англосаксонаца, већ се сада мора стварати (мејнстрим) замена за постојећи мејнстрим оличен у Вучићу и његовој банди.
Зато су ових Ђидиних 18% "златни".
Да не помињем да је врло важно за наше друштво што су лоповлуком уцењени "Бошкић" и Смрадуловић сада дефинитивно пропали - премда та франкејнштајнска коалиција и није направљена да пређе него да не пређе цензус а да притом направи "хаос" у опозицији, ипак су се многи надали да ће дверци и Смрадуловић прећи цензус јер су прогутали причу о "техничкој коалицији због цензуса". Како ће сада коалицију са једним декларисаним глобалистом дверци објаснити својим симпатизерима ("саборцима")? Никако. Ово је дверска пропаст из које нема повратка.
Пропала је и набеђена политичка величина Шапић, који је мислио да ће остварити двоцифрен резултат, и да ће моћи тиме уцењивати остале; овако, он неће моћи више никога да уцењује.
Пропала је и ДС, а због неспремности да се обрачуна са тзв. Ђинђићевим наслеђем, као и због неспремности да јавно каже да је званична верзија атентата на Ђинђића - лаж.
- - - - - - - - - -
А како сам већ рекао, рашчистила се на овим изборима и ситуација и на политичкој андерграунд сцени, и на којој сада суверено "влада" Жута патка.
Znaš komšo da sam na tvom mjestu ne bih se bavio političkom analizom bar neko vrijeme. Jer si na već nekoliko izbora žestoko omašio u predviđanjima. Svi oni koje si ti podržavao su ostajali debelo ispod cenzusa. Možda je ovo kraj DJB ( mada oni su ipak u parlamentu ), Dveri pa i SRS ali je reralno i kraj za žutu patkicu. No ti to očito ne možeš i ne želiš da shvatiš. Šta će biti sa Šapićem vidjećemo. Ovim rezultatom je udario dobar temelj za budućnost i ako bude pametan i dalje će rasti.
- - - - - - - - - -
Ништа се ја нисам запетљао, већ ја ствари не гледам црно-бело као ти.
Хамдија није напустио ДС већ га је друг Ђидо избацио.
Друг Ђидо је на страначким изборима изгубио од Пајтића (Дупе? ахахаха одличан надимак за поповског сина - педераша који је 2016 позвао да се гласа за дверце на оним изборним местима у Војводини где су се избори понављали, уместо да још онда нео-љоте пропадну).
Гангулин одлазак никога од жутих није потресао, као ни одлазак Борка Ћегаваре.
Онда је на слободним страначким изборима Пајтић изгубио од Шутановца. Тако је хтело чланство ДС-а које има могућност да на слободним унутарстраначким изборима бира председника што код других странака није случај.
Ti što su otišli iz DS-a vuku jedno 20-25% glasova. A DS je na ovim izborima dobio pazi sad 2,2%. I onda nisu ih potresli odlasci

- - - - - - - - - -
Шутановац је популарнији у Србији него у Београду.
Šutanovac će DS odvesti ispod cenzusa na svim nivoima. Sem možda u par opština. A i tamo gdje ostanu iznad cenzusa to neće biti njegova zasluga.
- - - - - - - - - -
Аууу како си ти глуп за политику...
Naravno ti iz dana u dan pokazuješ kolko si pametan za istu