Đilas: Lončar i Krizni štab da objasne zašto su netačni podaci o broju umrlih

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poruka
5.462

40
  • Podeli :

VestiAutor:Beta29. apr. 202111:20 > 13:1040 komentara

Đilas: Lončar i Krizni štab da objasne zašto su netačni podaci o broju umrlih​

VESTI Autor:Beta29. apr. 202111:20 > 13:1040 komentara
Podeli:

Dragan Đilas
Izvor: Tanjug / Strahinja Aćimović
Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas pozvao je ministra zdravlja Zlatibora Lončara i članove Kriznog štaba za suzbijanje epidemije virusa korona da građanima objasne "zbog čega je u martu u Srbiji umrlo 50 odsto više ljudi nego istog meseca prošle godine".

POVEZANE VESTI:​

Lončar: Dosad preminulo 14 lekara koji su radili u kovid crvenim zonama

VESTI
14. apr. 202147

Ilić: Od korone umrlo 118 lekara, nemoralna izjava Lončara

VESTI
15. apr. 20216
Pozivajući se na podatke koje je objavio Republički zavod za statistiku, Đilas je rekao da je u Srbiji u martu umrlo nešto manje od 13.000 ljudi, a da je u istom mesecu prošle godine, broj preminulih bio oko 8.000.
„Kad se uzme u obzir i podatak da je od korone u martu umrlo 865 građana i ako pođemo od toga da prošle godine u tom mesecu niko nije umro od korone, a znamo da to nije tačno, onda je cifra od 50 odsto više umrlih moguća samo u dva slučaja, ili republički podaci o broju smrti od korone nisu tačni ili se zdravstveni sistem raspao i ne može da pruži pomož građanima, a ja mislim da je reč o kombinaciji te dve stvari“, rekao je lider SSP novinarima uoči sednice Skupštine Beograda.
Upitan šta očekuje od razgovora vlasti i dela opozicije koja prihvata posredovanje Evropskog parlamenta, Đilas je rekao da ga „ne interesuju“ ti sastanci i ljudi koji su učestvovali.

Play Video
„Mi sa njima ne razgovaramo, u dijalog idemo sa EP a šta oni rade, ne zanima ni mene ni SSP“, rekao je Đilas.

https://rs.n1info.com/vesti/djilas-...jasne-zasto-su-netacni-podaci-o-broju-umrlih/

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back