Djevojčicama u Kamerunu peglaju grudi da ne bi rasle

Bucko22

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.101
Potresni snimci
Brutalan tretman preživljavaju djevojčice u Kamerunu. U ruralnim dijelovima zemlje zagrijanim kamenjem i sličnim predmetima mnogima od njih doslovno se peglaju grudi, kako bi spriječili njihov rast.

U ovoj afričkoj zemlji time se nerijetko pokušava spriječiti porast slučajeva trudnoće kod djevojčica tinejdžerskog uzrasta. Tretman je izuzetno bolan, ali majke vjeruju da će pomoći njihovoj djeci da ih muškarci seksualno ne uznemiravaju.

Kako djevojčice u Kameruju u pubertet stupaju već sa devet godina, vrlo rano počinju proživljavati ove noćne more. Osim opekotina i deformacija, peglanje grudi može donijeti i brojne psihičke probleme. Ta procedura poredi se sa obrezivanjem djevojčica, a priču o ovoj strašnoj praksi donosi Curret TV u videu koji vam donosimo.

sarajevo-x.com

Ovo je zaista strasno jer Afrikanci jos upotrijebljavaju zaostale obicaje koje infilitriraju u Islamsku vjeru ili krscanstvo.Kao sto je poznato bilo je dileme da li Islam naredjuje obrezivanje djevojcica i kako se to tumaci.Bilo je slucajeva da su u Novom pazaru neki pripadnici Vehabija obrezivali svoje zene dabi navodno sacuvale svoju zudnju prema seksu.Sada je u pitanju peglanje grudi da ne bi izazvale muskarce da ih spopadaju mislim na djevojcice i to je nesto sto spada u tradicionalani Africki obicaj.Mislim da donekle i muslimani snose krivicu time sto ne objasne definitivno Afrikancima da je obrezivanje djevojcica i peglanje grudi zabranjen Islamom i a nije Islam preporucio takve radnje i da treba da se Afrikanci odagnaju takvih obicaja.

Potresni snimci
Brutalan tretman preživljavaju djevojčice u Kamerunu. U ruralnim dijelovima zemlje zagrijanim kamenjem i sličnim predmetima mnogima od njih doslovno se peglaju grudi, kako bi spriječili njihov rast.

U ovoj afričkoj zemlji time se nerijetko pokušava spriječiti porast slučajeva trudnoće kod djevojčica tinejdžerskog uzrasta. Tretman je izuzetno bolan, ali majke vjeruju da će pomoći njihovoj djeci da ih muškarci seksualno ne uznemiravaju.

Kako djevojčice u Kameruju u pubertet stupaju već sa devet godina, vrlo rano počinju proživljavati ove noćne more. Osim opekotina i deformacija, peglanje grudi može donijeti i brojne psihičke probleme. Ta procedura poredi se sa obrezivanjem djevojčica, a priču o ovoj strašnoj praksi donosi Curret TV u videu koji vam donosimo.

sarajevo-x.com
:eek::confused:
Inače obrezivanje žena jeste prisutno u zaostalijim islamskim zemljama ali i drugde,pa i u Egiptu recimo...Pomisao je krajnje gadna,i zapravo je namera da se žena spreči da uživa u sexu:neutral:

Nisu oni ludaci neko traze da se nauce i da se obrazuju kako seksualno tako i na civilizovanom nivou.Afrika ima sanse da bude jedna od stabilnih podrucja i da bude prmamljiva za sve ljude svijeta kako bi mogli pronaci svoj dom u Africi.Ali, Africki obicaji koji su zaostali od ranije jos preovladavaju u nekim drzavama i zato se treba sve uciniti kako bi se sprijecilo praktikovanje neislamskih obicaja.Samo se pitam, ko je nagovorio Pazarce da praktikuju takvo nesto i gdje su nasli to u Islamu da je vjerodostojno?

Kolko sam čuo često ga vrše i staklom ili prljavim nožem.Šta je tamo čisto uopšte i hranu jedu praktićno sa zemlje.

Ево једног модела која је побегла да то избегне.Она је из Сомалије ко и Иман(иначе жена Давида Боwие-а)
Waris_Dirie

waris2.jpg

Мени је страшније ово са обрезивањем.

Jeste strasno.

Ali ipak, to su mala deca koja to brzo zaborave.

A ove nase "savremene zene", odrasle i skolovane, kojima guraju u sise nekakvo zelatinasto telo velicine narandze (nekima i kroz bradavice, koje nece da se vidi rez)?

A krv lipti ko da koljes prase....

Pa posle kada je uhvatis imas utisak da si ugvatio rukometnu loptu presvucenu ljudskom kozom?

To je kao OK i kulturno? :eek:

Niko sebe ne vidi. Uvek vidi one druge....

Strasno je i jedno i drugo.U kamerunu ima jedno 10% muslimana i pretzeno zive na sjeveru ali ipak Africki obicaji ne biraju koju vjeru imaju nego se Africki tradicionalni obicaji rade iz neznanja.Sigurno je da se mozda radi obrezivanje djevojcica na sjevru Afrike, ali to pretezno rade crnci ako je u pitanju Egipat onda to pretezno rade crnci i crnacki obicaj.Ti obicaji se moraju eliminirati i ja mislim da za to snosi odgovornost muslimani u Saudijskoj Arabiji koji bi trebali objasniti ljudima da to nije Islamski obicaj.
Ima jedna predaja Hadis, u kome su se neki muskarci u transu vjerovanja prema Allahu uputili prema Muhammedu s.a.v.s. i rekli mu da ne zele da se zene i da zele isjeci polne organe kako bi cijeli zivot provodili u bogobojaznosti.Muhammed s.a.v.s. im je odgovorio, e vala Islam nije vjera asketa pa da se povlacite iz svakodnevnog zivota nego Islam je preporucen ljudima koji zive, rade i zaradjuju da obavljaju uz to bogobojaznost.Nije Islam asketska vjera.Po tome se moze zakjuciti da neki Crnci zele asketizam od strane svojih zena i da ne osjecaju slast seksa nego zele da ih naprave bezosjecajnim za onu radnju koju je Bog dao ljudima radi toga da bi se razmnozavali.Kazne za preljubu su iz tog razloga jer svaki covjek se moze snagom svoje vjere oduprijeti svojim strastima a oni ljudi koji se ne mogu oduprijeti svojim strastima ce snositi posljedice po Serijatu ili prekrsaj preljube.

Oni sto obrezuju male djevojcice se uglavnom pravdaju da one nece grijesiti u zivotu i da nece juriti muskarce.To je ipak bez obzira na namjeru neislamski obicaj.Pricao mi je jedan Selefija iz Pazara da je obrezao svoju zenu zato sto ce mu biti od sada pazljiva i nece ocima gledati muskarce.On se nasmija i kaze sada sam rahat od preljube.Hahahahahah.

Poslednja izmena:
Nema frke ... Bio sam mali dosta, pa se toga i ne secam ... I bolje sto jesu dok sam bio tako mali, da se kao stariji ne bih traumirao ...

Nadam se da nije uradio berbo, vec da je bilo u bolnici....:mrgreen:

Dok sam radio u Bosni imao sam kolegu Fadila koji je igrom slucaja ostao neobrezan...

Kada su mu sunetili brata, brat se tako derao i vristao da je on unezveren pobegao na Majevicu i nije se 10 dana vratio...

Kad je nakon hajdukovanja izgladneo i vratio se kuci, opasnost je vec bila prosla..

Nadam se da nije uradio berbo, vec da je bilo u bolnici....:mrgreen:

Dok sam radio u Bosni imao sam kolegu Fadila koji je igrom slucaja ostao neobrezan...

Kada su mu sunetili brata, brat se tako derao i vristao da je on unezveren pobegao na Majevicu i nije se 10 dana vratio...

Kad je nakon hajdukovanja izgladneo i vratio se kuci, opasnost je vec bila prosla..

Ne brate, neam pojma u kakvoj je taj vukojebini odrastao , ali kod nas to radi hirurg, moze cak i laserski ... U ordinacijama ... Sve sigurno ...

Back