Ђерлек: Комитет за имунизацију препоручио трећу дозу вакцине против ковида 19

• Začetnik teme Začetnik teme bane
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

bane

Primećen član
Poruka
974
Стручни комитет за имунизацију препоручио је данас трећу дозу вакцине против коронавируса, потврдио је Танјугу државни секретар у Министарству здравља и председник Националног кородинационог тима за имунизацију Мирсад Ђерлек.

Та вакцина требало би да буде дата трећом, такозваном "бустер дозом" вакцине, најмање шест месеци после друге, а најбоље би било да људи приме РНK вакцину.

За сада је једина РНK вакцина код нас "Фајзерова", док би "Модернина" требало да буде доступна у Србији од октобра.

Znaci svakih 6 meseci "bodi se". Pa nisam hteo ni do sada a tek sad necu!

"Struka" će tražiti da primamo 2-3 x godišnje dok smo živi.
Svake godine. Pa neka vakcina košta samo 10€ RAČUNAJTE...
ne ovo je direktan ekperiment koji su i tvorci fajzera i amerikanci generalno rekli da je nedopustiv.
to sto se mali djokica djerlek koji je po profesiji veterinar u srbiji stavlja na nivo prvog coveka za odbranu stanovnistva i ovo daje kao naredbu, govori vise o dubiozi kakvi bolesnici glume drzavne spasitelje.
politika ili ne ovo vise nije ni razlog za zaebanciju vec za ozbiljne akcije na suzbijanju ovih stetocina koji nam direktno i bez stida rade o glavi.

Ovo se odnosi na teške bolesnike i ljude sa autoimunim bolestima koji su na imuno-supresantima.
A ti nemoj, koga briga.
Напротив, мРНК вакцина се не препоручује код аутоимуних болести због начина на који она делује.

"Struka" će tražiti da primamo 2-3 x godišnje dok smo živi.
Svake godine. Pa neka vakcina košta samo 10€ RAČUNAJTE...
Ma to nema veze, vec su pocele price ( na "Zapadu" o toj trecoj
vakcini) u smislu da neke farma kuce zele da budu jos bogatije.
Mozda ce biti te trece, ali samo za bolesne ljude, nece to
biti mnogo uspesno za proivodjace, a za sada nije ni aktuelno.

Ovo se odnosi na teške bolesnike i ljude sa autoimunim bolestima koji su na imuno-supresantima.
A ti nemoj, koga briga.
Ja mislim da je vecina ovih antivaxera loseg zdravlja i nemaju od cega da se lece a pritom se i plase vaxina ... kao neki generalno igle ili kao kada vide krv da curi itd ... nemam drugo objasnjenje zasto se toliko panici na tviteru , fb i krstarici ...

Ja mislim da je vecina ovih antivaxera loseg zdravlja i nemaju od cega da se lece a pritom se i plase vaxina ... kao neki generalno igle ili kao kada vide krv da curi itd ... nemam drugo objasnjenje zasto se toliko panici na tviteru , fb i krstarici ...
Možeš ih svrstati u nekoliko grupa.
-Skeptici - opravdano
-Nepoverljivi - opravdano
-Mentalno bolesni

Na žalost imamo mnogo ljudi koji su popustili za živcima, bensedin nacija 30+ godina.

Ne mogu da nađem tu informaciju, zapravo našao sam potpuno suprotnu. Takođe iz prve ruke znam da doktori preporučuju fazjer za ljude koji imaju MS.
Mojoj жени која има неку мање пакосну аутоимуну болест и пије костикостероиде те јој нису препоручили вакцину на бази мРНА.

Објашњење је да мРНА улази у ћелију где уз помоћ ћелијских молекуларних механизама производи С протеин (доминантан протеин који чини хватаљке вируса С19) који се избацује на омотач ћелије и тако изазива имуну реакцију на њега. Међутим, особе склоне аутоимуним болестима имају ризик да због тог С протеина на ћелији, имају аутоимуни одговора који третира целу ћелију као страно тело.

МС је аутоимуна реакција на ћелије омотача нерава, дакле само на одређено ткиво које има специфичне рецепторе.

Произвођач је у почетку тврдио да мРНА улази само у ћелије мишићног ткива, али је касније аутопсијом утврђено да га има и у другим ткивима.

Дакле, много тога се не зна, па је препорука била оправдана.

Е сад интереси произвођача су неки други.

Kortikosteroidi ne rešavaju problem već ubrzavaju proces odbrane organizma tj jačaju ga na kratke staze uništavajući srce i ostale organe. Psiha ljudi se menja neretko ljudi potpuno odlepe i postanu agresivni i razdražljivi. Imao sam u porodici i pričam iz ličnog iskustva. Danas sve živo leče kortikosteroidima a kakvi su i koliko opasni po organizam to se slabo reklamira.

Zato uvek pitam dal nešto sadrži kortikosteroide.

ne ovo je direktan ekperiment koji su i tvorci fajzera i amerikanci generalno rekli da je nedopustiv.
to sto se mali djokica djerlek koji je po profesiji veterinar u srbiji stavlja na nivo prvog coveka za odbranu stanovnistva i ovo daje kao naredbu, govori vise o dubiozi kakvi bolesnici glume drzavne spasitelje.
politika ili ne ovo vise nije ni razlog za zaebanciju vec za ozbiljne akcije na suzbijanju ovih stetocina koji nam direktno i bez stida rade o glavi.
Kad se već toliko brinu o zdravlju stanovništva, zašto ne savetuju ljude kako zdravije da žive. Što ne zabrane cigare?
Znači, od korone ne sme ni u ludilu da se umre, ali zato svi ostali slobodno neka pomru od raka, šloga, infarkta...
I to kad kažu da su nam bolnice krcate, u pravu su. Jer svake godine sve više imamo obolelih od raka i drugih bolesti.

Back