Djeljenje memorije C i D diska.

• Začetnik teme Začetnik teme Dany6
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Dany6

Zainteresovan član
Poruka
348
Nije mi nesto jasno,na laptopu mi memorije ima i na d i c disku.Ali posto nista vise ne mogu prebaciti na laptop jer mi pise da je d disk prepun (kao sto se vidi na sliki 1).
Eh sad,da li se moze ikako osloboditi memorija na d disku prebacivanjem fajlova na c disk?
Pokusao sam to ovako,
5.jpg
kopirao sam fajlove sa desktopa koji su na d disku,i nalijepio ih u c disk (kasnije izbrisao sa d diska te fajlove),u traci pise u koji direktorij.
Ukupno je bilo oko 10GB i rekoh oslobodice se memorija,ali na kraju samo oko 200mb se oslobodilo pa mi nije jasno zbog cega to?
Ove dve slike su d i c diska pre prebacivanja.
1.jpg
2.jpg

A ove dve posle prebacivanja KLIK
Moze mi neko dati objasnjenje i pomoci ako se ovo moze rjesiti?
Mozda ce neko reci da ubuduce nastavim fajlove ili bilo sta stavljati na c disk kako se d disk vise ne bi popunjavao,i to bi moglo jelda?
Ali zelio bi bar 5-6GB osloboditi sa d diska da izbalansiram malo memoriju da mi ne bude ovako kriticna.

Nije mi nesto jasno,na laptopu mi memorije ima i na d i c disku.Ali posto nista vise ne mogu prebaciti na laptop jer mi pise da je d disk prepun (kao sto se vidi na sliki 1).
Eh sad,da li se moze ikako osloboditi memorija na d disku prebacivanjem fajlova na c disk?
Pokusao sam to ovako,Pogledajte prilog 898993 kopirao sam fajlove sa desktopa koji su na d disku,i nalijepio ih u c disk (kasnije izbrisao sa d diska te fajlove),u traci pise u koji direktorij.
Ukupno je bilo oko 10GB i rekoh oslobodice se memorija,ali na kraju samo oko 200mb se oslobodilo pa mi nije jasno zbog cega to?
Ove dve slike su d i c diska pre prebacivanja.
Pogledajte prilog 899002 Pogledajte prilog 899003

A ove dve posle prebacivanja KLIK
Moze mi neko dati objasnjenje i pomoci ako se ovo moze rjesiti?
Mozda ce neko reci da ubuduce nastavim fajlove ili bilo sta stavljati na c disk kako se d disk vise ne bi popunjavao,i to bi moglo jelda?
Ali zelio bi bar 5-6GB osloboditi sa d diska da izbalansiram malo memoriju da mi ne bude ovako kriticna.

Moguce je da nisi obrisao fajlove iz recycle bina,znaci kada si selektovao fajlove i isao delete oni su verotano zavrsili u kanti koju nisi kasnije obrisao....to mi jedino pada na pamet.
Edit:nije mi samo najjasnije ako ti na tom laptopu imas samo jedan operativni sistem kako ti je onda Desktop lokacija na D disku kada treba da bude na C po defaultu
Mozes sad da stavljas na C disk jer u njemu imas slobodnog memorijskog prostora a D particija nije toliko bitna jer je sistem instaliran na C particiji.

Moguce je da nisi obrisao fajlove iz recycle bina,znaci kada si selektovao fajlove i isao delete oni su verotano zavrsili u kanti koju nisi kasnije obrisao....to mi jedino pada na pamet.
Edit:nije mi samo najjasnije ako ti na tom laptopu imas samo jedan operativni sistem kako ti je onda Desktop lokacija na D disku kada treba da bude na C po defaultu
Mozes sad da stavljas na C disk jer u njemu imas slobodnog memorijskog prostora a D particija nije toliko bitna jer je sistem instaliran na C particiji.
Obrisao sam ih nisam zaboravio.Bio je jedan folder cini mi se od 4GB kojeg sam htjeo obrisati ali nisam mogao,pisalo nesto na fazon kao "prevelik fajl za kantu" i ponudilo mi da li zelim da obrisem taj fajl trajno i tako sam obrisao.
Фолдер десктоп се налази на Ц партицији, а не на Д партицији.Пошто си копирао фајлове са десктопа онда си их само премештао по Ц партицији и ниси ослободио простор на Д партицији.
Ovi fajlovi sto sam ih prebacio su bili na d particiji,jer kada sam isao na properties fajla pisalo je da su na D.
Ako ti je HD probaj defragmentaciju diska.Podaci se na diskovima upisuju na poseban nacin,i kada ih brises oslobodjena memorija je podeljena na vise sektora.
Je li moguce da mi defragmentacija izmjesa fajlove?tj. da ih premjesti itd...?

Je li moguce da mi defragmentacija izmjesa fajlove?tj. da ih premjesti itd...
Ne, defragmentacija ca samo da ti sabije podatke na manju povrsinu diska pa ce ti slobodno mesto biti u jednom komadu da kazem.
Ovako moze da ti se desi da imas 10gb mesta a ne mozes da ubacis fajl od 5gb na HD.
Jesi razmisljao o zameni HD, taj ti je mali kako vidim na slikama?Ili dodavanju jos jednog?

Ne, defragmentacija ca samo da ti sabije podatke na manju povrsinu diska pa ce ti slobodno mesto biti u jednom komadu da kazem.
Ovako moze da ti se desi da imas 10gb mesta a ne mozes da ubacis fajl od 5gb na HD.
Jesi razmisljao o zameni HD, taj ti je mali kako vidim na slikama?Ili dodavanju jos jednog?
Ahaa,morat cu uraditi onda defragmentaciju.
Nisam jer ne koristim taj laptop uopste.Spor je i star bas doooosta.
Da ti pokazem slike u kakvom je stanju prekrstio bi se haha.Ja da mu podignem ekran ono mu jedna strana plastike puce i ispade jedna ivica ekrana 😂.

Back