Djeciji...militaristicki...kamp?

meni se ovo cini...crnje...
jedno je kad te tjeraju da radis, a sasvim je drugo kad te tjeraju i da mislis...
sta oni kazu...:eek:

..slazem se skroz sa ovim..

..a tema - mene je jako strah od jachanja ovakvih ideja..again..
..a recept je oproban - indoktriniraj dok ne umeju da sumnjaju.. :sad2:
..ne chude me deca - oni ne pamte logichne nastavke ovakve obuke..
..cude me roditelji..koji ih spremaju..

http://forum.krstarica.com/threads/282418

dakle, tu je "izvorna" tema...sa sve fotkama i videJima...tu su
(izgleda...) i ucesnici...oni stariji; odgovorniji (?)
koliko vidim..."kamp" je namjenjen...omladini...djeci...?

elem, dragi roditelji, tetke, tece, ujaci...bratjo, sestre...sta mislite o ideji da
vasi/nasi...malisani pohadjaju ovakve...kampove; ono, uce sklapat i rasklapat oruzje,
pjevat...borbene pjesme...wotever...?

mozda, da i ucesnike kampa...prisutne na temi pitamo; sta oni zapravo
nude djeci...roditeljima...kakva prakticna...znanja...kakve vrijednosti...
kakvu poruku salju i tako to? :think:

meni, pari...opasno i malcice...dobro, malo vise...ko...Generation X...:eek:

Po meni, ti militari kampovi za decu su teški debilizam, k'o što reče Jakob - kopija idiotluka sa američkog juga. Od klinaca prave indoktrinirane zombije, sve uz opravdanje da se klinci "igraju rata i usput uče da se snadju u teškim situacijama u prirodi".
Gledao sam neke emisije o kampovima za klince u USA i DE - strašno. Još ima kampova za maloletne delinkvente, gde klince driluju i dižu im ionako već visoku agresivnost, a provlače priču kako ih uče samodisciplini i disciplini.
Znate onu (dokazano ispravnu) teoriju da će neki tinejdžer najbolje naučiti da se kontroliše i najbolje smiriti hormone ako se bavi nekim sportom, prvenstveno borilačkim? E ovo je iskrivljenje i zloupotreba te teorije.
Sve je više krajnosti danas, sa jedne strane p.zde koje neće u vojsku, sa druge kompleksaši u maskirnim uniformama spremni da pucaju u sve što im se ne dopada i da od dece prave ubice... :sad2:
@Hellen - nema ovo veze sa nekadašnjim radnim akcijama, ni sa izvidjačima... na žalost.

Mene ovo neodoljivo podseca na ovo

767680546_f510fb5f20.jpg

http://1.***************/_wOQQPn3e4qg/Rltqevqt0oI/AAAAAAAAAVg/2nFoo70kYks/s320/childwarrior.jpg

childwar01.jpg

:confused::confused::confused:

a gde je tu Bosko Buha..
imamo i mi tu decurliju...koja su jurisala na bunkere..

a gde je tu Bosko Buha..
imamo i mi tu decurliju...koja su jurisala na bunkere..

Да, само, ко што сам већ рекла - онда је владала другачија друштвена клима. То је било нешто друштвено пожељно, величало се као херојски чин, као нешто изразито позитивно....
Данас се на децу-ратнике гледа другачије, па отуда ово данас изгледа много страшније.

Po meni, ti militari kampovi za decu su teški debilizam, k'o što reče Jakob - kopija idiotluka sa američkog juga. Od klinaca prave indoktrinirane zombije, sve uz opravdanje da se klinci "igraju rata i usput uče da se snadju u teškim situacijama u prirodi".
Gledao sam neke emisije o kampovima za klince u USA i DE - strašno. Još ima kampova za maloletne delinkvente, gde klince driluju i dižu im ionako već visoku agresivnost, a provlače priču kako ih uče samodisciplini i disciplini.
Znate onu (dokazano ispravnu) teoriju da će neki tinejdžer najbolje naučiti da se kontroliše i najbolje smiriti hormone ako se bavi nekim sportom, prvenstveno borilačkim? E ovo je iskrivljenje i zloupotreba te teorije.
Sve je više krajnosti danas, sa jedne strane p.zde koje neće u vojsku, sa druge kompleksaši u maskirnim uniformama spremni da pucaju u sve što im se ne dopada i da od dece prave ubice... :sad2:
@Hellen - nema ovo veze sa nekadašnjim radnim akcijama, ni sa izvidjačima... na žalost.

pa to... + ne moze covjek da se ne zapita dvije stvari;
- da li smo svjesni kamo to vodi
- zasto to dopustamo, a...kasnije svi snosimo eventualne...posljedice...:eek:

Да, само, ко што сам већ рекла - онда је владала другачија друштвена клима. То је било нешто друштвено пожељно, величало се као херојски чин, као нешто изразито позитивно....
Данас се на децу-ратнике гледа другачије, па отуда ово данас изгледа много страшније.

price su sustinski slicne; ispiranje mladih mozgova u ime ideologije...
no, ideologije nisu ni slicne....mada, to zapravo nit nije bitno...:confused:

aj sto ti je pitanje...smijesno Sofija, nego sto je na pogresnom mjestu....
tj. "implantirati" ideologiju djeci...e, ne bih ja...ni svojoj, ni tudjoj...
vise bih voljela da sami pronadju ono sto im odgovara...mislim, da odrastu
u ljude koji se ne boje...razmisljati...koji sumnjaju...i tako to...

Врагана, је л' имаш ти неки идеал?

"Za ideale ginu budale!"

aj sto ti je pitanje...smijesno Sofija, nego sto je na pogresnom mjestu....
tj. "implantirati" ideologiju djeci...e, ne bih ja...ni svojoj, ni tudjoj...
vise bih voljela da sami pronadju ono sto im odgovara...mislim, da odrastu
u ljude koji se ne boje...razmisljati...koji sumnjaju...i tako to...

Na žalost velikoj većini moćnih odgovaraju zatupljeni ljudi kojima je implantirana bilo ideologija, bilo iskrivljen sistem vrednosti.
Industrija straha je jedna od najjačih industrija danas.

Јеси ти пацифиста?

Sofija, tema nije o meni/tebi vec o necem drugom...
kad budem zeljela objaviti svoju...detaljnu biografiju ucinit cu to...
tamo gdje drzim da je prikladno...

pitala si da li imam...ideale...

sad cu ja tebe pitati sto...otprilike podrazumijevas pod...idealima?

svi mi imamo neku vrstu ciljeva, vrijednosti koje smo prepoznali/usvojili
pa ih u zivotu pokusavamo dostici/sprovoditi...cak se dogadja da ih
djelomicno/u potpunosti odbacimo iz x razloga i zamijenimo potpuno
drukcijim setom vrijednosti...sve je to...zivot...

no, valjda je sustina u tome da sami otkrijemo koje/kakve su vrijedossti...
ciljevi za nas..primarni, a ne da nam to netko u ranoj dobi natura...
koristeci nas za vlastite...ciljeve...tj. kao instrument vlastite...npr. politicke ideologije...
e, to je slucaj s ovom vrstom..."kampova"...i ono sto je meni
najjezivije u cijeloj toj prici...to "programiranje"...:confused:

tako da; postavljas pogresna pitanja na jos...pogresnijem mjestu...Sofija

Mда...постављам погрешна питања...на која нећеш да даш одговор...зашто?....зато што знаш да кад би на њих одговорила, читава твоја теза о индоктринацији би пала у воду. ;)

1. odgovorila sam ti...procitaj prethodni post....realno, pametnom dosta...
tebi, ako treba...dodatnih informacija....javi se...:)

2. nema tu nikakve teze...to jeste tako...i dogadja se sirom svijeta...
i to pocev od religija zavrsno sa politickim organizacijama...
stovose, to je jedan od naefikasnijih nacina manipuliranja svijescu pojedinca;
pogledaj npr. americko drustvo i pogledaj ovo...nema tu neke razlike...izuzev dezena...
al na Amere ste radi pljuvati, a po...sebi :lol:

3. pitanja jesu...pogresna jer ti i ja nismo djeca...
e, sad...sjedi pa razmisli...iz...svijeta ideja (ne, idologije...samo ideja...)
koji ti je odskrinut u djetinjstvu....koliko si...zadrzala, a koliko si kasnije, odrastajuci, preispitivala i...eventualno, odbacivala...

Питања нису погрешна, самим тим што и даље покушаваш да избегнеш да даш директан одговор на њих. ;)

Елем, не видим поенту згражавања над нечим што је свуда у свету ''нормална ствар у боксу''.

Рат никад неће бити превазиђена категорија....пола планете је константно у рату...Србија је константно у рату, тачније на сваких 50 година...тај камп је ствар менталитета народа, а менталитет формирају, између осталог, разни спољњи фактори.

Дакле, не ради се ту ни о каквој индоктринацији, већ о менталитету.

zgrazavanje nad...normalnom stvari...
jok, vec zgrazavanje nad potpuno nenormalnom praksom...
koju ignoriramo dok nas se udari po glavi...kao sirom Afrike npr....

takodjer, mijesas babe i zabe...kakve veze ima mentalitet s idejom da politicki isperemo mozgove djeci i naoruzamo ih...kako bi se sutra borila za nase...ideje...???

ili su tebi djeca s puskama...ok, stvar...mentaliteta??? :eek:

meni nisu + sam, za razliku od tebe...izgleda, svjesna da vrijeme prolazi...
tj. da rat od prije 50 goina i suvremen rat...nisu isti...niti se vode istim sredstvima...

ako ti prizeljkujes zivot ko u Sjevernoj Koreji...tvoj...problem, ali
predstavljati to kao...normalno...ono, bas je...tresina :roll:

ps pitanja koja si postavila su... stupidna;
prvo - previse su osobna, drugo - nije im ovdje mjesto...tako da na njih NAMJERNO netju odgovarati
onako kako si ti...zamislila :lol:

zgrazavanje nad...normalnom stvari...
jok, vec zgrazavanje nad potpuno nenormalnom praksom...
koju ignoriramo dok nas se udari po glavi...kao sirom Afrike npr....
Ајде да ти обојим: ''нормална ствар у боксу''.
*знаци навода би значили да је ствар уобичајена, што не значи и нормална...што и објасних у даљем делу текста
takodjer, mijesas babe i zabe...kakve veze ima mentalitet s idejom da politicki isperemo mozgove djeci i naoruzamo ih...kako bi se sutra borila za nase...ideje...???
Где пише да се у кампу ДЕЦА уче ПОЛИТИЧКИМ идејама?

Пошто не пише нигде и пошто си то измислила јер другачије не би могла поставити тему, остајем при ставу да је у питању менталитет који је условљен историјским збивањима.
ili su tebi djeca s puskama...ok, stvar...mentaliteta???
Да ли су о.к. или нису, то је једно питање.
Друго питање је да ли је то менталитет.

meni nisu + sam, za razliku od tebe...izgleda, svjesna da vrijeme prolazi...
tj. da rat od prije 50 goina i suvremen rat...nisu isti...niti se vode istim sredstvima...

ako ti prizeljkujes zivot ko u Sjevernoj Koreji...tvoj...problem, ali
predstavljati to kao...normalno...ono, bas je...tresina
А где сам ја написала да је рат нормална појава? ( не наводи оно из прве реченице, јер је јасно да смисао наводника ниси схватила) Где сам написала да прижељкујем рат?

Питала си за мишљење о кампу. Поставила си линк. Ја га прочитала и дала своје мишљење базирано на чињеници да се ратови непрестано воде, да су никад превазиђена категорија и да су такви кампови јако честа појава.

Дакле, на основу чега закључујеш да прижељкујем рат?
Немаш на основу чега, али пошто имаш предрасуде о мени, свиђа ти се да ми прилепиш етикету, зар не?

ps pitanja koja si postavila su... stupidna;
prvo - previse su osobna, drugo - nije im ovdje mjesto...tako da na njih NAMJERNO netju odgovarati
onako kako si ti...zamislila
Превише интимна питања: да ли имаш неки идеал и да ли си пацифиста?
Наравно да нису интимна.
Е сад, пошто се претстављаш пацифистом ( што се да закључити из згражавања над ратовима и камповима ове врсте), јасно је да ти је мир у свету идеал.

Видиш, тако и ти људи, у том кампу тврде следеће: васпитавање ОМЛАДИНЕ у националној српској и руској козачкој традицији, јачање духа, душе и тела човека.

Дакле, да те исправим, нису у питању ДЕЦА, већ ОМЛАДИНА која има идеал да брани своју држау у случају рата.

Ти имаш своје идеале, они имају своје.
Где је проблем?
Сматраш да су твоји идеали исправнији од идеала неког ко жели да брани своју државу?
Теби можда јесу, неком нису.

А пошто си целу тему базирала на тобоже индокртинације ДЕЦЕ канда ти читава прича пада у воду.

Знаш Врагана, обе знамо да се овде уопште не ради о војним камповима, нити о твом згражавању над истим, јер да се заиста згражаваш, нпаравила би једну свеобухватну тему о тим камповима који постоје свуда по свету.
Проблем лежи у чињеници да су то руско-српски војнички кампови. ;)

Уосталом, ти су Хрватица из Херцеговине, ако се не варам ( можда ниси из Херцеговине, али Хрватица јеси). Ви сте добили државу ратом. Али нешто нисам успела да укачим да осуђујеш акције домобрана из 90-их година.
Кад то урадиш, можда ћу ти и поверовати да се згражаваш над оваквим акцијама ма где се оне налазиле.

Нема дуплих критерија.;)

Ајде да ти обојим: ''нормална ствар у боксу''.

*знаци навода би значили да је ствар уобичајена, што не значи и нормална...што и објасних у даљем делу текста

aham - > ha, ha, ha...:confused:

Где пише да се у кампу ДЕЦА уче ПОЛИТИЧКИМ идејама?

Пошто не пише нигде и пошто си то измислила јер другачије не би могла поставити тему, остајем при ставу да је у питању менталитет који је условљен историјским збивањима.
Да ли су о.к. или нису, то је једно питање.
Друго питање је да ли је то менталитет.

evo ...program...pravila...

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=9672754&postcount=250

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=9661744&postcount=13

a evo...i ...omladine
sad ostaju tri pitanja;

1. kakve veze nas mentalitet ima s Kozacima...osim sto su nase babe i prababe bjezale da ih se ne...docepaju radi...druzenja kad "naidju Kozaci"? :eek:

2.sta je to "povecerje za male",a sta "povecerje za omladinu"...?
ono, ako nema djece...a sta su ti..."mali"...? :think:
ko su ova djeca na linku???

3. a evo i malo cavrljanja o...politici i FSBu sa...navodnim organizatorom...:confused:

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=9673483&postcount=264

ne, ne nema to veze s politikom...nego, kakve su im to...patriotske pjesme, jacanje nacionalnog...bla, bla...te molitveni dorucci...
uostalom, stace im...oruzje...el ne mogu pricat bajke jedni drugima bez...oruzja? :think:

А где сам ја написала да је рат нормална појава? ( не наводи оно из прве реченице, јер је јасно да смисао наводника ниси схватила) Где сам написала да прижељкујем рат?

Питала си за мишљење о кампу. Поставила си линк. Ја га прочитала и дала своје мишљење базирано на чињеници да се ратови непрестано воде, да су никад превазиђена категорија и да су такви кампови јако честа појава.

evo, (i) ovdje si napisala...ili ti ne kapiras sta pises? :think:

Дакле, на основу чега закључујеш да прижељкујем рат?
Немаш на основу чега, али пошто имаш предрасуде о мени, свиђа ти се да ми прилепиш етикету, зар не?

e, vidis...opet projektiras; naime, ja nisam napisala da ti prizeljkujes...rat
vec sam konstatirala nesto drugo...dajuci primjer Sjeverne Koreje...
i drustva koje zivi ideologiju + kult licnosti...totalitarnog drustva...
ako tvrdis da je ovo ok jer "kod nas svakih pedeset godina izbijer rat..." + ti je to
odrednica naseg mentaliteta...? sta zapravo porucujes?
kako god, to su..."vrijednosti"/ideje koje ti i ja ne dijelimo
naime, ja nisam odgojena da budem "vojnik", niti ce moja djeca biti "uzgajana za vojsku" u ocekivanju nekog...ciklicnog i...nizbjeznog rata...zaebi me te price...

Превише интимна питања: да ли имаш неки идеал и да ли си пацифиста?
Наравно да нису интимна.
Е сад, пошто се претстављаш пацифистом ( што се да закључити из згражавања над ратовима и камповима ове врсте), јасно је да ти је мир у свету идеал.

pa sad...Sofija pitanja jesu...osobna
moje je pravo da ti na njih ne odgovorim...
to sto ti...malo slusas/citas druge ljude, a puno...o istima..."zakljucujes"
to je tvoj problem...
ja.... jos uvijek stojim pri stavu da moja politicka, vjerska ili bilo kakava druga ubjedjenja
veze nemaju s cinjenicom da djeca nisu..."regruti"...ni "roboti"....tj. da ne
bi smjela biti...vec su mladi ljudi koji trebaju odrasti slobodni; umom i tijelom...
bez ovakvih jezivih...dresura...:confused:

Видиш, тако и ти људи, у том кампу тврде следеће: васпитавање ОМЛАДИНЕ у националној српској и руској козачкој традицији, јачање духа, душе и тела човека.

Дакле, да те исправим, нису у питању ДЕЦА, већ ОМЛАДИНА која има идеал да брани своју држау у случају рата.

auuu...bas si me ispravila...citas li ti sta pises Sofija? :confused:

Ти имаш своје идеале, они имају своје.
Где је проблем?
Сматраш да су твоји идеали исправнији од идеала неког ко жели да брани своју државу?
Теби можда јесу, неком нису.

А пошто си целу тему базирала на тобоже индокртинације ДЕЦЕ канда ти читава прича пада у воду.

Знаш Врагана, обе знамо да се овде уопште не ради о војним камповима, нити о твом згражавању над истим, јер да се заиста згражаваш, нпаравила би једну свеобухватну тему о тим камповима који постоје свуда по свету.
Проблем лежи у чињеници да су то руско-српски војнички кампови. ;)

tema i jeste o tome...kao sto se da vidjeti iz postova; sto ucesnika, sto mojih...
sto se ovog kampa tice; on nam je u neposrednoj blizini
i bilo bi zanimljivo cuti sta imaju za reci oni koji ga organiziraju...
a da nije...propaganda...
npr. motivi...jacanje prijateljstva...ok, ali sta ce im...puske?
mogli su to raditi na milion nacina...ali ne...puske i borilacke vjestine...aman? :eek:

Уосталом, ти су Хрватица из Херцеговине, ако се не варам ( можда ниси из Херцеговине, али Хрватица јеси). Ви сте добили државу ратом. Али нешто нисам успела да укачим да осуђујеш акције домобрана из 90-их година.
Кад то урадиш, можда ћу ти и поверовати да се згражаваш над оваквим акцијама ма где се оне налазиле.

e, vidis...Sofija sto se...etiketa tice;
ja cu opet zadrzati...pravo da se ne spustim na tvoj nivo...
naime, bez obzira na to tko i sta sam...te odakle sam...:(
jedno nisam; primitivka poput tebe...:confused:

inace, sta si ti uspjela "ukaciti", a sta ne...nebitno, i ovo sto si "ukacila"
preprojektovala si onako kako bi mala Sofija voljela da bude...tj.

Нема дуплих критерија.;)

odlicno, onda je vrijeme da se oslobodis nekih...relikta...ako mozes, naravno...;)

Poslednja izmena:
Занимљив пост.
Пун замена теза.
И на више места потврђујеш фурање фазона дуплих критеријума.

Врагана, ти ја смо на потпуно различитим таласним дужинама.

Али једно ме радује, а то је да и ако си написала маратонски пост такав какав је, јасно ми је да си ипак укапирала шта сам хтела да ти кажем.
Наравно, твоја потреба да твоја буде последња је позната, тако да у даљу полемику улазити нећу.
Разумеле смо се ми, ипак.
:bye:

Back