Ајде да ти обојим: ''нормална ствар у боксу''.
*знаци навода би значили да је ствар уобичајена, што не значи и нормална...што и објасних у даљем делу текста
aham - > ha, ha, ha...
Где пише да се у кампу ДЕЦА уче ПОЛИТИЧКИМ идејама?
Пошто не пише нигде и пошто си то измислила јер другачије не би могла поставити тему, остајем при ставу да је у питању менталитет који је условљен историјским збивањима.
Да ли су о.к. или нису, то је једно питање.
Друго питање је да ли је то менталитет.
evo ...program...pravila...
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=9672754&postcount=250
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=9661744&postcount=13
a evo...i ...omladine
sad ostaju tri pitanja;
1. kakve veze nas mentalitet ima s Kozacima...osim sto su nase babe i prababe bjezale da ih se ne...docepaju radi...druzenja kad "naidju Kozaci"?
2.sta je to "povecerje za male",a sta "povecerje za omladinu"...?
ono, ako nema djece...a sta su ti..."mali"...?

ko su ova djeca na linku???
3. a evo i malo cavrljanja o...politici i FSBu sa...navodnim organizatorom...
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=9673483&postcount=264
ne, ne nema to veze s politikom...nego, kakve su im to...patriotske pjesme, jacanje nacionalnog...bla, bla...te molitveni dorucci...
uostalom, stace im...oruzje...el ne mogu pricat bajke jedni drugima bez...oruzja?
А где сам ја написала да је рат нормална појава? ( не наводи оно из прве реченице, јер је јасно да смисао наводника ниси схватила) Где сам написала да прижељкујем рат?
Питала си за мишљење о кампу. Поставила си линк. Ја га прочитала и дала своје мишљење базирано на чињеници да се ратови непрестано воде, да су никад превазиђена категорија и да су такви кампови јако честа појава.
evo, (i) ovdje si napisala...ili ti ne kapiras sta pises?
Дакле, на основу чега закључујеш да прижељкујем рат?
Немаш на основу чега, али пошто имаш предрасуде о мени, свиђа ти се да ми прилепиш етикету, зар не?
e, vidis...opet projektiras; naime, ja nisam napisala da ti prizeljkujes...rat
vec sam konstatirala nesto drugo...dajuci primjer Sjeverne Koreje...
i drustva koje zivi ideologiju + kult licnosti...totalitarnog drustva...
ako tvrdis da je ovo ok jer "kod nas svakih pedeset godina izbijer rat..." + ti je to
odrednica naseg mentaliteta...? sta zapravo porucujes?
kako god, to su..."vrijednosti"/ideje koje ti i ja ne dijelimo
naime, ja nisam odgojena da budem "vojnik", niti ce moja djeca biti "
uzgajana za vojsku" u ocekivanju nekog...ciklicnog i...nizbjeznog rata...zaebi me te price...
Превише интимна питања: да ли имаш неки идеал и да ли си пацифиста?
Наравно да нису интимна.
Е сад, пошто се претстављаш пацифистом ( што се да закључити из згражавања над ратовима и камповима ове врсте), јасно је да ти је мир у свету идеал.
pa sad...Sofija pitanja jesu...osobna
moje je pravo da ti na njih ne odgovorim...
to sto ti...malo slusas/citas druge ljude, a puno...o istima..."zakljucujes"
to je tvoj problem...
ja.... jos uvijek stojim pri stavu da moja politicka, vjerska ili bilo kakava druga ubjedjenja
veze nemaju s cinjenicom da djeca nisu..."regruti"...ni "roboti"....tj. da ne
bi smjela biti...vec su mladi ljudi koji trebaju odrasti slobodni; umom i tijelom...
bez ovakvih jezivih...dresura...
Видиш, тако и ти људи, у том кампу тврде следеће: васпитавање ОМЛАДИНЕ у националној српској и руској козачкој традицији, јачање духа, душе и тела човека.
Дакле, да те исправим, нису у питању ДЕЦА, већ ОМЛАДИНА која има идеал да брани своју држау у случају рата.
auuu...bas si me ispravila...citas li ti sta pises Sofija?
Ти имаш своје идеале, они имају своје.
Где је проблем?
Сматраш да су твоји идеали исправнији од идеала неког ко жели да брани своју државу?
Теби можда јесу, неком нису.
А пошто си целу тему базирала на тобоже индокртинације ДЕЦЕ канда ти читава прича пада у воду.
Знаш Врагана, обе знамо да се овде уопште не ради о војним камповима, нити о твом згражавању над истим, јер да се заиста згражаваш, нпаравила би једну свеобухватну тему о тим камповима који постоје свуда по свету.
Проблем лежи у чињеници да су то руско-српски војнички кампови.
tema i jeste o tome...kao sto se da vidjeti iz postova; sto ucesnika, sto mojih...
sto se ovog kampa tice; on nam je u neposrednoj blizini
i bilo bi zanimljivo cuti sta imaju za reci oni koji ga organiziraju...
a da nije...propaganda...
npr. motivi...jacanje prijateljstva...ok, ali sta ce im...puske?
mogli su to raditi na milion nacina...ali ne...puske i borilacke vjestine...aman?
Уосталом, ти су Хрватица из Херцеговине, ако се не варам ( можда ниси из Херцеговине, али Хрватица јеси). Ви сте добили државу ратом. Али нешто нисам успела да укачим да осуђујеш акције домобрана из 90-их година.
Кад то урадиш, можда ћу ти и поверовати да се згражаваш над оваквим акцијама ма где се оне налазиле.
e, vidis...Sofija sto se...etiketa tice;
ja cu opet zadrzati...pravo da se ne spustim na tvoj nivo...
naime, bez obzira na to tko i sta sam...te odakle sam...

jedno nisam; primitivka poput tebe...
inace, sta si ti uspjela "ukaciti", a sta ne...nebitno, i ovo sto si "ukacila"
preprojektovala si onako kako bi mala Sofija voljela da bude...tj.
Нема дуплих критерија.
odlicno, onda je vrijeme da se oslobodis nekih...relikta...ako mozes, naravno...