Дјеца након развода

Спасоје89

Početnik
Poruka
23
Овако... Брак је разведен и дјеца су након тога припала мајци уз,наравно,викенде код оца. Пошто отац ради у иностранству и нема га у граду по пола године,мене занима да ли је онда мајка обавезна да води дјецу викендом код родитеља бившег мужа? Ако се неко разумије у све то,помоћ би ми добро дошла. Хвала.

Bez obzira na detalje razvoda, majka nije dužna da ih bilo gde vodi. Da ih otac preuzima vikendom dolazio bi po njih u mesto stanovanja i vraćao ih, a ne bi majka imala obavezu da se organizuje oko toga. Eventualno ako roditelji naprave neki interni dogovor koga se pridržavaju.
Sa druge strane, ukoliko očevi roditelji žele da održavaju lični kontakt sa decom,a ne mogu da se dogovore sa njihovom mamom mogu se obratiti Centru za socijalni rad koji ih može posavetovati ili uputiti dalje...

Па добро,нисам питао због тога ко ће их водити и доводити него да ли тај викенд морају провести у кући свог оца.... Тачније,његових родитеља.

Ne moraju!
To je vreme koje pripada ocu dece, ne bilo kome drugom. Sve specifičnosti se posebno rešavaju u brakorazvodnoj parnici, zato i traje tako dugo.... ali kad napokon bude gotovo svi znaju šta su čija prava i obaveze i šta im je činiti ukoliko se druga strana ne pridržava dogovora.

Да,страшна је ствар одрастати са једним родитељем,то знам из личног искуства. Ипак,ако брак не функционише онда подржавам развод. Што се тиче теме,хвала вам,дали сте ми лијепе смјернице па ћу и ја можда успјети да усмјерим некога како и шта да уради.

Back