DJACKI PARLAMENT I UCENICKA KOMPANIJA

• Začetnik teme Začetnik teme Celle
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pa mi smo za nasu djacku kompaniju skupljakli pare da bi zapoceli biznis...a onda su oni prodavali neku uzinu po krajnje simbolicnim cenama....i trebalo je nesto da rade sa tim parama...ali ne znam sta je bilo...dosao je kraj godine..ali sma prilicno sigurna da se nama ne vraca nikakav novac....a sto se tice djackog parlamenta,pojma nemme sta radi...nasi predstavnici iz odeljenja su u obavezi da idu...a sta rade-to vec ne znam....

Kod nas u gimnaziji postoji đački parlament i kad sam bio prva godina moralo celo odeljenje da glasa za neku budalu da bude predsednik parlamenta,u strahu da od tog mamlaza ne dobiju batine,jer je čovek imao ''doušnike'' u svakom odelenju.I eto on pobedi još tada,vladao diktatorski jer punih 3 godine niko nije ni smeo da pomene,'' A kad će ponovo izbori za predsednika parlamenta?''.I eto konačno otišao iz ove škole jer je završio 4.godinu i više nema ko da ga zameni jer parlament posle njega izgleda mi da ne postoji.A za đačku kompaniju nikad čuo?Šta ti je to?

Pa ja svo vreme pokusavam da dobijem neku suvislu ideju o tome - taman pomislim da sam slozila dobijene informacije, kad ono opet... U stvari, niko tacno ne zna, postoji u nekim skolama, u nekim ne, negde rade kolektivno, za kolektivnu dobrobit, negde dele pare po ucenicima...????? Neku ideju sam stekla kako bi IZGLEDA trebalo, al' izgleda da svaka skola to na svoj nacin...

Back