Đaci blokirali gimnaziju, direktor kleči

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ta deca na ulici su naša deca, da ponovim još jednom i njima je dosadilo da celo svoje detinjstvo a sada i mladost provedu znajući da neko može da ih povredi, a da ne bude odgovoran za to samo zato jer je "član" . I menjaš teze, ovo "članstvo" bukvalno radi šta mu se prohte i zbog toga nema nikakve odgovornosti ili sankcija za učinjeno, karta "kluba povlašćenih" štiti ih od svega što se zove pravda i zakon.Ne, nećemo sudove u kojima donose presude samo onima koji nemaju "karticu"

Šta me briga za vašu decu?
Koliko je te vaše dece na ulici?
Šta je sa našom decom koja su vredna i hoće samo da uče a ima ih mnogo više
i nije im uzor za uspeh Čeda Jovanović?

Ne valja vam vlast, ne valjaju vam partije...pa menjajte ali legalno
kroz sistem. Ako vas ima više...

Šta me briga za vašu decu?
Koliko je te vaše dece na ulici?
Šta je sa našom decom koja su vredna i hoće samo da uče a ima ih mnogo više
i nije im uzor za uspeh Čeda Jovanović?

Ne valja vam vlast, ne valjaju vam partije...pa menjajte ali legalno
kroz sistem. Ako vas ima više...
Vređanjem većeg broja studenata je odlika sistema koji je očigledno truo. Studenti koji hoće da uče, kao što kažete, verovatno su svesni da će se zaposliti samo ako su "podobni" Ostali ne žele da žive u državi u kojoj je članstvo merilo nečijeg uspeha i način da zarade.

Vređanjem većeg broja studenata je odlika sistema koji je očigledno truo. Studenti koji hoće da uče, kao što kažete, verovatno su svesni da će se zaposliti samo ako su "podobni" Ostali ne žele da žive u državi u kojoj je članstvo merilo nečijeg uspeha i način da zarade.

Ja sam svestan svih nedostataka ove vlasti. Slažem se i da studenti mogu
da podignu svoj glas i da protestvuju....
Ali ne bi smeli da ispadnu primitivniji od ove vlasti, Da silom proganjaju rektore, direktore,
nasilno prekidaju nastavu...
Pa Gandi je pre toliko godina nenasilnim protestima oterao Engleze.
Naravno da to zahteva više truda...

Ta deca na ulici su naša deca, da ponovim još jednom i njima je dosadilo da celo svoje detinjstvo a sada i mladost provedu znajući da neko može da ih povredi, a da ne bude odgovoran za to samo zato jer je "član" . I menjaš teze, ovo "članstvo" bukvalno radi šta mu se prohte i zbog toga nema nikakve odgovornosti ili sankcija za učinjeno, karta "kluba povlašćenih" štiti ih od svega što se zove pravda i zakon.Ne, nećemo sudove u kojima donose presude samo onima koji nemaju "karticu"
Izvini, dešava se baš svuda: bogati se i u Americi izvuku za saobraćajnu, a veoma bogati čak i ako su bili pijani ili pod drogama.

Baš svaki povod je dobar da se traži da oni vladajući predaju vlast onima koje ti podržavaš, samo rekao bih da ovima koji bi da se ponovo vrate na vlast nije baš bilo do izbora osim kada je baš moralo…

Back