Dizel vs Benzinac na plin

al zato je eko bust bas taj od 999 kubika duplirao proizvodnju, iako nije ubacivan u sve planirane modele, (a planira se da se ubaci u mondea koji nije jos izasao i jos neke) takodje pravi jos nekoliko fabrika, jedna znam da je u kini.....

to sto oni izvlace 100 i kusur konja iz 1000 kubika je stvarno odlicna stvar, samo sam ja malo sumnjicav na te male turbo motore do sada se nisu pokazali pouzdanim eto na primer VW-ov 1.2 TSI

Mislim treba da prodje 5-10 godina da se pokaze da li ti motori mogu da traju kao klasicni atmosferci u sta sumnjam mislim da ce se vise kvariti iz razloga sto rade pod mnogo vecim pritiskom zbog manje kubikaze a jace snage.

Jedino sto je dobro je sto ce registracija takvih biti jeftina , al opet ja ne bih uzimao nista ispod 1600 kubika u toj ecoboost verziji a 2000 najbolje :)

Najgori Audijev motor prvi tdi i ujedno najgori, prvi turbo dizel sa direktnim ubrizgavanjem je Fiat razvio, prvi turbo dizel sa common rail takodje Fiat.
A ti to znas iz iskustva a nikad nisi imao Audi?
Ne mislis li da lupetas malo vise nego sto bi trebalo?
Na forumima se pise iz iskustva a ti ga apsolutno nemas i samo si negde cuo od likova kao sto su mario ili Tihi da pluju a nemas ni pojma zasto pljuju.
Dokaz ti je to da ni oni nisu vozili i imali u svom vlasnistvu takve automobile i samo lece svoje komplekse na forumu.

Pitanje staro koliko i ono za kokošku i jaje. Generalno stanje vozila je najbitnije. Vremenom sam gledao kako 1.9 tdi prelazi preko milion i isto tako kako auta sa tim motorom ne izlaze iz radionice, dakle sve zavisi kako je tretiran. Isto tako sam video Hondu 1.5 benzin sa skoro 600.000 i onu koja troši litru ulja na 100 km. Kad je novo vozilo u pitanju stvar je ličnog ukusa i potreba.

Back