Dizanje sistema

80% kvarova može da se detektuje i ustanovi običnim paljenjem računara i bez otvaranja kućišta i bez ikakvoga dijagnostikovanja , treba znati koji kvar kakav vidljivi ili zvučni efekat ostavlja i kako se računar ponaša za svaki kvar
evo naprimer navedeni kvar iz ove teme
restartuje se mašina pre podizanja vindowsa -
činjenica: čistio računar
ja kada čistim računar rasklapam ga na delove sve vadim , izduvavam prašinu kulere čistim podmazujem ako ne klize kako treba, sve kablove otkačinjem, sve module i kartice isto vadim i čistim sve slotove, za mene je logično da sam izvadio bateriju i resetovao BIOS
ako sam sve ispravno sklopio računar MORA da upali
jedini logičan razlog da ne podiže windows do kraja je nepodešen BIOS, i ovaj navedeni "kvar" je klasika kod sata diskova kada se ne podesi AHCI mod na NATIV IDE
zašto sam odbacio sve ostale mogućnosti?
da je memorija ne bi ni stigao do win-a , da je hdd -takođe ne bi ni stigao do win-a, da je cd ili dvd ne bi dozvolio ubacivanje diska i rad sa njim , da je napanje ne bi mogao da radi sa cd-om toliko dugo da pokuša a ni da odradi reparaciju win-a, da nije zakačio kuler od procesora ne bi ni stigao do win-a zamrznuo bi se, da nije stavio napajanje procesora takođe, ostaju samo kablovi koji vide hdd i nepodešen BIOS

Nema potrebe za time, naefikasniji metod za ciscenje kompa je da otvoris kuciste i uzmes kompresor. Srafcigerom ili prstima predrzis kulere i izduvas komplet prasinu bez diranja iceg.
Komp izgleda kao da je izasao iz fabrike.

i naravno ostane prašina zavučena gde ne treba tamo gde mu je najmanje mesto ili oštetiš komponente na matičnoj sa jakim pritiskom komprimovanoga vazduha

- - - - - - - - - -

i usput se dobro nagutaš prašine

Човек отворио тему да би добио савет за проблем који има, а снејкс се просерава као камила.

Има ли теме коју не упропастите?

Ahah istina glupo mu je to al et.
Problem sam rijesio tako sto sam formatirao disk izbrisao sve particije i ponovo podijelio. Sistem se digao.
Hvala svjma koji su odvojili vremena da pomognu.

Back