Dizanje manjih tezina do otkaza

dragance91

Obećava
Poruka
81
Par istrazivanja su pokazala da dizanje manjih tezina do otkaza, ipak utice na povecanja snage i mase.
Evo jednog linka sa podacima o tome :
http://www.trainingscience.net/?page_id=301

Ova tvrdnja se protivi klasicnom nacinu vezbanja bodibildera, medjutim istrazivanja su pokazala suprotno u kojima se priznaje da je naravno mnogo lakse doci do mase i snage sa vecim tezinama ali takodje i da je moguce sa manjim tezinama uz vezbanje do otkaza misica postici odredjen napredak.
Naravno napredak je manji sa manjim tezinama ali nije nemoguce napredovati i na ovaj nacin.
Kakvo je vase misljenje po ovom pitanju, da li verujete u ovo istrazivanje?
Zamolio bih sve, pogotovo strastvene dizache velikih tezina da budu krajnje objektivni i realni, kako bi smo dosli do pravog zakljucka :D

Secam se da mi je burazer koji je inace trenirao i trenira nekoliko borilackih vestina pricao kako je trenirao bildercice kako on kaze i da im je prvo trazio da drze rasirene ruke na nivou ramena 5 minuta ili vise sto niko nije mogao da izdrzi.

Sada, ne bildujem pa pitanje nije za mene, tako da je ovo samo moj doprinos.

Kao pocetniku, koji je prethodno bio fizicki neaktivan, svako dizanje tegova ce podstaci kidanje vlakana misica, a jacom zdravom ishranom ta vlakna se povezuju i pojacavaju, sto mi vidimo kao "rast misica". Ako pricamo o masi, potrebno je da dizes tezine koje PRAVILNO mozes da dizes 6-8 puta x 4 serije. Ti ako dizes neku laksu tezinu, ali pravilno i dovoljno da stvoris jaku kontrackiju misica - vise ces postici od onog irvasa koji uzme 20-30kg na biceps i njise teg ili krivi ledja ne bi li ga digao.

Back