Dizač tegova ulazi u takmičenje za žene, obara rekord

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.909
Profesionalna bradata dizačica učestvovala je na ženskom takmičenju u Kanadi - i oborila rekord koji je držao trans dizač koji je posmatrao.

Avi Silverberg, glavni trener kanadskog tima za pauerlifting više od 10 godina, učestvovala je na subotnjem turniru Heroes Classic u Lethbridgeu, Alberta, nakon što se identifikovala kao žena.

Na snimku koji je podelila grupa sportista Nezavisni savet za ženske sportove (ICONS) vidi se kako hoda do platforme još uvek potpuno bradat i u običnoj muškoj majici.

Zatim je ležerno dignuo skoro 370 funti - potukao je trenutni ženski rekord Alberte za skoro 100 funti.

Trenutni rekord — 275 funti — drži trans atletičarka En Andres, koja je viđena kako gleda Silverberga dok je volontirala na događaju.

Andres takođe drži ženski rekord Alberte za dizanje iz mesta, sa 544 funte - što joj daje lokalni rekord za ukupan broj sva tri dizanja, podižući kombinovano 1.245 funti.

Transdizač je osvojio osam od devet takmičenja u ženskoj kategoriji u poslednje četiri godine, saopštio je ICONS.

NYPICHPDPICT000008976506.jpg

Dok je Silverberg obarila rekord, Andres je stala na ivicu platforme, samo se vratila nakon što je dizač otišao.

NYPICHPDPICT000008978505.jpg

ICONS je saopštio da je Silverberg „ismejao diskriminatornu politiku [Kanadskog saveza pauerliftinga]“ koja dozvoljava takmičarima da se registruju za događaje pod svojim „rodnim identitetom i izrazom, a ne polom“, bez ikakvih posledica za to.

CPU-ova trans politika navodi da pojedinac „treba da bude u mogućnosti da učestvuje u polu sa kojim se identifikuje i da ne podleže zahtevima za otkrivanje ličnih podataka osim onih koji se zahtevaju od cisrodnih sportista“.

Takođe kaže: „Niti treba da postoji bilo kakav zahtev za hormonalnom terapijom ili operacijom.

„Nije važno kako se Avi izražava ili doživljava. On očigledno ne pripada ženskom sportu, kao ni bilo koji drugi muškarac, bez obzira na njihovu motivaciju da žele da učestvuju."

Silverberg, koji je takođe onlajn trener i kolumnista u pauerliftingu, nije se direktno obratio konkurenciji.

Međutim, Andres je objavio niz dugih video odgovora u kojima ga je nazvao „kukavicom i licemerom“ sa „zlonamerom“.

Ipak, u jednom snimku, ona je otvoreno priznala da „možda moje učešće nije nužno fer – znate, postoji nauka, šta god“.

NYPICHPDPICT000008976524-1.jpg

Influencer u bodibildingu Greg Douset je bio među onima koji su istakli ovu epizodu, primetivši kako je smešno da se muškarac tako lako takmiči u navodnom događaju bez droga uprkos mnogo višem testosteronu.

„Mislim da ovo dokazuje poentu. Ako momak može samo da se pojavi i onda postavi ... rekord, zar to ne dokazuje da nije fer? Dakle, koliko dugo pre nego što se moćnici iznenada probude, pomiriše kafu i shvate da ako ste rođeni kao žena, nećete biti tako moćni, tako jaki... kao da ste rođeni kao muškarac.”

„Iznosim činjenice“, rekao je Duset o „nepravednoj prednosti“ – upoređujući je sa prednošću koju bi žena imala ako bi ušla u šou drag qween protiv muškaraca.

„Za mene je odgovor jednostavan — dodajemo posebnu kategoriju, novu kategoriju, trans kategoriju“, rekao je on, rekavši da je to posebno važno za borilačke sportove u kojima bi se takmičarke mogle povrediti.

Ovaj lik se zafrkava, ali koliko daleko guzicarsko ludilo ide docarao sam vec nekoliko puta kada sam napisao da bi se ja sada mogao proglasiti devetogodisnjakom zarobljenim u tijelu osobe od 43 godine i sutra otici pojebati nesto sto ide u prvi razred.
Osnovna skola mi je na tri minute od kuce.
Na sudu bi se branio da sam deckic od devet godina i da mi se dozvoli to biti.

Back