DIVLJI BRAKOVI,U SRBIJI POSTALI "HIT" !

Kraj dvadesetog i pocetak dvadeset i prvog veka,doneo je veliku posast,u nasu svakidasnjicu.Rec je naime,o
losoj pojavi,da mladi ljudi pocinju da zive zajedno,fingirajuci brak.Ali njihov ustvari slobodan seksualni odnos,
nije krunisan ni zvanicnim sklapanjem braka, a jos manje crkvenim .Takav nacin,izrazavanja seksualnih "sloboda",
nema ni moralno ni eticko uporiste.

Institucija zasnivanja bracnih odnosa,na jedan civilizovan nacin,sklapanjem braka pred maticarem,kao ovlascenim
licem,od strane drzave.Sklapanje braka,prvo kod maticara,a kasnije i crkveno vencanje,davalo je instituciji braka,
jednu ozbiljnost.Sam ritual sklapanja braka,ulivao je buducim supruznicima,jednu notu odgovornosti,koju oni samim
cinom vencanja,imaju jedno prema drugom,a samim tim i prema svojim porodicama i drustvu u celini.Primetno je,
da izbegavanje zvanicnog cina vencanja,najvise "popularisu",bas tzv. "poznate" face,a na koje se kasnije,ugledaju
i one "nepoznate".

Mislim da je vise nego primetno,koliko tih divljih brakova se brzo rastavljaju.Cim se ugasi seksualna pozuda,
najcesce je muskarac taj,koji nalazi mladje "meso",ostavljajuci svoju dojucerasnju partnerku,najcesce sa detetom
o kome vise nema nameru,ni da se brine.Sve to,veoma deluje tuzno,i pokazuje ustvari jednu veliku dozu nespremnosti,da se preuzme teret odrzanja porodice i dece,nastale iz tih "letecih" veza.Ako je aksiom,a jeste,
da je porodica,osnovna celija jednog drustva,onda je situacija kod nas,u nasoj zemlji srbiji,po tom pitanju,veoma
alarmantna.Po svim statistickim podacima,kojima raspolazemo,mi se nalazimo u samom vrhu,po broju razbijenih
porodica i broju dec,koja su ostavljena od jednog,a bogamo cesto,i od oba roditelja.Mislim da je krajnje vreme,
da se svi zabrinemo pred ovom pojavom,koja vrlo erozivno deluje,na same temelje naseg drustvenog sistema.:dash: sisitema.:dash:

Nemam komentar:Ima toga dosta u danasnjem drustvu.Ja bih uvela neku vrstu "moralne policije" u pogledu ovakvih stvari.Mada sto se mene licno tice ovakvi ljudi su u braku ,ako zive bar mjesec dana skupa.Legalizovano ili ne nije ni bitno.Uvijek neko o nekom zna njegove "licne detalje".I kad dođu legalni kandidati za brak treba da znaju i ovakve dijelove nasih proslih bracnih putesestvija.......:bye:

....e , ako je brak aksiom , onda se o njemu ne raspravlja - sledstveno teoriji aksioma.....<br><br>....mi smo skloni svračijem paradiranju , paradnom kićenju , njegovom šarenilu ..... usto , veći smo katolici od pape - a uzorni papa nam je neko , sa duhovnim egom pape Aleksandra VI , zasoljen srpštinom - i eto nas....ne volimo zapad mrski , a u svemu ga posve površno i nakaradno kopiramo , pa tako i u tom pitanju !.....naša posla....
....pa kad smo već takvi , duhovno ezopovski nadahnuti , mislim da nikakav matičar neće nam usaditi odgovornost u bračnim vezama - divljim , pitomim ili astradnim - kul / in - po uzoru na poznate face , koje su rasle na buntovnoj , protesnoj / društveno nihilističkoj poeziji nobelovca ( čuj mene - poezija nobelovca ) , Dejvija Bovija , pa i ovih naših pesnika , sinova oznaških oficira i spoljnih saradnika udbe ( Bora , Arsen , Bajaga , Goran i plejada imitatora i plagijatora ).....a o cecilizaciji , karleušizaciji i ostalim "POZNATIM KULTURNO UMETNIČKIM ELITNIM" uticajima da ne govorim - koji se zalivaju tomovačom i muhamedanskim anđeoskim mudrostima , vrle nam političke elite u sadejstvu sa prekrstskom kinematografijom i njenom poezijom ! ....sad nam kao mladež socijalno neodgovorna , posle one čuvene filmske&nbsp; rečenice , partizanskog oznaškog oficira , koji je sa uživanjem odglumeo Miki Mabojlović&nbsp; u vremenu čuda : RAZVALJUJ !

Jasta, kud ima smisla da se deca vole, a vama da ostave da brinete.:)

Naprotiv, ovakav nacin vezivanja je bolji nego probni ili ugovoreno probni brakovi.
Koja je svrha papirologije, ako se ista raskine jednim odlaskom na sud?
Pozitivno kod divljeg braka je priznavanje zeni statusa zene bez zaklinjanja crkvi ili drzavi.
Negativne su sto takve probe brakova imaju status igrice, jos nezrela deca ulaze u emotivnu vezu,
koja za posledicu moze da ima novog coveka o kome ne mogu materijalno da brinu jer nisu spremni,
tako da je i dete deo igrice. Medjutim, to je bilo i sa zakletvama, devojcice koje su po pravilu ulazile mladje,
kao zrelije od decaka, u brak, radjale su sebi zivu igracku i time se igrale. Sad je kao nenormalno da to rade i muskarci. Ne bih ja brinu o tome da ce losi primeri pozitivno uticati na koga drugog nego na devojcice.

Pedala Lorde!
Ja i veca smo 35 godina u braku koji smo sklopili samo nas dvoje bez svedoka!
Moja starija ćerka sledi moj primer,ali mlađi sin se venčao u studiju -došla matičarka tamo
gde smo slavili tu svadbu...
Inače,veca nosi moje prezime i sve nekretnine sam preneo na nju...
(Obrt ne dam!;):lol:)
Nije nam zafalila venčanica matičara ili neke bezvezne ustanove zvane cvrka...Tamo njima!
Moja poruka je:volite se ljudi i budite odgovorni prema svojoj porodici,a formalnosti-od volje vam...
(Veca i ja imamo četvoro dece!)

....odgovornost je karakterna crta....ne možemo od čoveka pizzzde da očekujemo odgovorne postupke.....
...pa ako je odgovornost karakterna crta - svojstvo , onda ispred njega mora da stoji nekakva pamet i njena saznanja....ne možemo reći za facu koja se kocka , a radi teške softerske programe za kladionice , da je odgovorna prema sebi , pa i prema bližnjima svojim - hoću da kažem da ta pamet mora biti čovečna , a ne mora biti zanatski visoko stručna i uvažavana ( recimo , po meni , ni filozof društveno uvažavan , kao pedofil ili gej nema tu odgovornu pamet ni prema sebi ni prema okolini ).....a odgovorna pamet ima i odgovornu ljubav , prvo prema sebi , pa posle i prema voljenoj osobi , i članovima porodice koje snjom izrodi....takvoj osobi legalizam nije potreban....zašta - da puni džepove birokratskim parazitima , nezavisno kojoj instituciji pripadaju !

Ja bih ispred ove DRAGOLJUBSKE poruke , uzgred , koja je srž svega , dodao još ono značajno : učite ljudi , samoizgarđujte se , počnite da volite život , znanje , ljudskost , a pre nego što počnete da se volite sve oko sebe , počnite da volite sebe bez samobmanjivanja i sluđivanja !

Dakle,iz prilozenih misljenja,nekih forumasa,moze se izvuci samo jedan zakljucak. Legalni brakovi,ozvaniceni sklapanjem u Opstini i pred Bogom,
pred Oltarom,nisu potrebni...E,pa tako kako neki zagovaraju musko-zenske odnose,tako je bilo i u pra istoriji.Muskarci i zene su ziveli u pecinama.
Ako se nekom muskarcu svidi neka zenska,on je uhvati za kosu,uvuce u svoju pecinu i...navali.To vi dakle hocete. Da se vratimo u pra istoriju,
da zanemarimo sve tekovine civilizacije,i da se :kresemo" kao zivotinje.Pa institucija braka,uvedena je kao jedna od najvecih civilizacijskih
tekovina. Bas sam ritual sklapanja braka,daje jednu posebnost odluci dveju osoba,da zivot nastave u zajednici,koja je krunisana legalnim brakom.
Ono zasta se vi zalazete,vodi u idenje u nazad.Vodi u bludni zivot,u zivotinjski seks,uz dobijanje "mladunaca",koji su zaceti u divljem seksualnom
odnosu.!!! To vi hocete.Zalosno,narocito od ponekih ucesnika,kojima ne pristaje ovakvo razmisljanje.!!!

Back